Nehody

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vrbam
  • Datum začátku Datum začátku
Zbyněk Šemora napsal:
A právě na Nově zaperlili, že experti i zkoumají, jestli rychlík nejel moc rychle.
No ja teda nevím, ale na 843 je ARR a řekl bych, že dost dobré ARR, takže tady překročení rychlosti asi nepřichází v úvahu.:oops:

Naposled editoval moderátor:
Klasik napsal:
Ale ovládání přejezdů v ČR, které jsou ovládány pomocí staničních ZZ, je závislé na návěstěných rychlostech a je pro tyto rychlosti spočítáno.

Já tedy nevím, nejsem zabezpečovák, ale tohle nějak nechápu. Pokud je přejezd ovládaný SZZ, tak se snad nerozsvítí jakýkoli návěstní znak dovolující jízdu, dokud není PZZ v činnosti, ne?

Pokud stavíš vlakovou cestu na jopce a za stanicí je PZZ(buď na zhlavím nebo záhlavím), tak se vlaková cesta nepostaví do té doby než se PZZ uzavře.

Tom Kanka napsal:
Já tedy nevím, nejsem zabezpečovák, ale tohle nějak nechápu. Pokud je přejezd ovládaný SZZ, tak se snad nerozsvítí jakýkoli návěstní znak dovolující jízdu, dokud není PZZ v činnosti, ne?
Pokud se kontroluje volnost přibližováku a je volný, tak není důvod uzavírat přejezd stavěním cesty. Zbytečně by vznikala nadměrná výstraha a tím došlo k jejímu znevažování. Pokud volnost nekontroluji nebo je už přibližovák obsazený a současně přibližovák zasahuje před návěstidlo, od kterého se staví cesta, tak se udělá závěr cesty a zpožďuje se rozsvícení povolujícího znaku (mimo PN).

dem: Keď pojdeš v Sekuliach na vchode do boku smerom od BA, tak si všimni, že priecestie, ktoré je na zhlaví, je ešte otvorené pokial si pred vchodovým návestidlom. Pri 40kmh to stačí, aby sa včas zavrelo. Ale keď máš na vchode volno, tak pri 140kmh by už nestíhalo, vtedy sa zatvára skôr.

lukas matura napsal:
Kuba: a co kdyz jel "na ruku?"
Tak to ti můžu na 99% říct, že nejel. Neznám nikoho, kdo by na 843 jezdil na ruku, protože jak jsem psal, 843 má ARR na dost dobré úrovni. To jedno 1% dávám pokud by bylo ARR v poruše, ale to se stává málo kdy.

Klasik napsal:
Pokud se kontroluje volnost přibližováku ....

To je v pořádku, to chápu a rozumím tomu. Ovšem psal jsi o přejezdu ovládaný SZZ. Tohle je ovládáno jízdou vlaku, pouze je tam blokace rozsvícení návěsti dovolující jízdu v případě obsazení přibližováku do uplynutí předzváněcí doby (posun neřeším). Dobře, ale jak jsou v tomto případě řešeny předzváněcí doby při různých rychlostech. To jsou různé přibližovací úseky pro každý případ? Nebo je to řešeno jedním s nějakým zpožděním spuštění výstrahy na přejezdu při nižších rychlostech?

Předzváněcí doba mě pro ovládání ze SZZ nezajímá, to je záležitost samotného přejezdu se závorami. Důležitá je přibližovací doba. Pro různé rychlosti se mění o délka teoretického přibližováku, takže se to řeší nastavením časů odložení výstrahy a různými místy, odkud se začne přejezd spouštět tak, aby pro uvažovanou rychlost nedošlo ke zbytečnému natahování výstrahy. U releových SZZ se většinou dělalo ovládání pro skupiny cest (zásada maximální prodloužení výstrahy o 15 s), aby se ušetřilo za časové jednotky a nezesložiťovalo zařízení. Elektronická SZZ mají pro každou cestu svoje individuální nastavení.

Jasně, pomotal jsem předzváněcí a přibližovací dobu. Chápu to dobře, že tedy PZZ je vlastně tedy spuštěno obsluhou SSZ, ale přejezd zůstává otevřený až do doby, kdy je výstraha spuštěna až při obsazení určité úseku?

Ano, při postavené cestě obsadí vlak určitý úsek a SZZ dá povel ke spuštění výstrahy na přejezdu.

Teď byla ČT1 reportáž, že poláci jsou nejhorší řidiči v celé EU. Pak už chápu ty nehody polských kamionů s vlaky atd.

Polaci jsou nejhorsi ridici maji nejhorsi potraviny diky nem zereme posypovou sul. Pardon ale jdete do dupy s tim antipolskym chovanim. Co druhej den vas krmi nase noviny podobmyma sragorama a vy tomu verite. Kupuju zradlo v Polsku furt. A ziju. Nemam sracku ani pode mnou netaje snih.
Sorry za ot ale nebavi me cist ty antipolske narazky.

Zbynďo, ale s těmi řidiči je to bohužel fakt - na silnici jsem docela často, a to, co předvádí auta s MPZ PL - nad tím zůstává hlava stát.

A vzhledem k tomu, že jsi z Třinecka - zkus se někdy zajít podívat na Javorovy, když bude foukat sever a chvilku sleduj chování polských pilotů kluzáků na startu - každou chvilu tam nějaky polsky pitomec zavětvil nebo skončil na šlepru a udělal si z padaku plny pytel fler - za dobu, co jsem lital na Javorači se mi parkrat stalo, že jsem startoval, padak nad hlavou a rozběhnuty a nějaky polsky mluvici pitomec se ani nepodival a frajersky to zvednul z boku 10 metru přede mnou (obdivovan nejčastěji nějakou slečnou) - bo si mysli, že se jim nemuže nic stat a že na ně český inspektor nemůže - ne nadarmo místní instruktoři školákům říkají, že jednou z indikací pro vyhození záložáku je Polak ve šňurach.

Ale jinak - jsou i ti normalni a zodpovědnější stejně tak jako od normalni babky v Cziesyně na targu nekoupíš nějakou srajdu), ale prostě procentuálně je jich poněkud méně.

zbynda napsal:
Polaci jsou nejhorsi ridici maji nejhorsi potraviny diky nem zereme posypovou sul. Pardon ale jdete do dupy s tim antipolskym chovanim. Co druhej den vas krmi nase noviny podobmyma sragorama a vy tomu verite. Kupuju zradlo v Polsku furt. A ziju. Nemam sracku ani pode mnou netaje snih.
Sorry za ot ale nebavi me cist ty antipolske narazky.

Tak to teda nesouhlasím. My češi máme právo nadávat na poláky za to co nám provádějí právě třeba v těch potravinách. Poněvadž potraviny co vyvážejí více na západ dělají kvalitní(viz pro Německo a určitě i pro sebe) To co dovážejí k nám je nekvalitní a ještě plněný nějakýma chemickýma srágorama, jelikož naše potravinářské vyhlášky (které se vztahují pouze na české výrobce potravin) neplatí na potraviny z dovozu. Takže se může vlastně do potravin dávat cokoliv, pokud je to vyrobené jinde než u nás. A to je v tomto státě špatně, proto to takhle dopadá viz chemická sůl a je toho mnohem víc od nich špatného. Mám známé, kteří dělají v tomto oboru a vyznají se v tom takže toto jsou aktuální informace. Samozřejmě se nesmí zase věřit tomu, co je na TV nova v deníku AHA či Blesku.

Tohle nemělo být nic proti tobě Zbynďo, ale chápu proč se jich zastáváš, protože kupuješ polské výrobky v Polsku a ne polské výrobky u nás - a to je značný rozdíl v kvalitě, oni sami sebe na vlastním trhu neošidí. A omlouvám se, že jsem odbočil od tématu, ale musel jsem na toto reagovat. :)

Na Javorový občas zajdu ale nikdy nemám štěsti aby se lítalo. Osobně by mě zajímalo jak to vypadá. Ale všude máš zlé a dobré lidi. Můžou to být i slováci, němci, rakušácí atd.
Jimmy: No pokud si myslíš, že ty sračky jsou jenom v polských potravinách pak promiň ale jseš trochu naivní. Dnešní "imaginární" krize nuní všechny výrobce snižovat náklady na úkor kvality. Je jedno zda-li si koupíš bramboru z Polska nebo s Německa. V obojí budou ty stejné sračky. Tak to je se vším jenomže si média nedovolí rypnout do skopčáků, že mají něco nekvalitní nebo zdraví škodlivé.
Žijeme v době kdy se každý snaží obesrat druhého. Ale škoda to řešit tady. Snad se nebudete zlobit ze OT :D

Back
Nahoře