Nehody

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vrbam
  • Datum začátku Datum začátku
U nás vymysleli jinou věc. Přechod pro chodce těsně u přejezdu viz. http://www.mapy.cz/s/69FV Pak už jen aby jelo auto za tebou na těsno, na přechodu ti skočili chodci do cesty a začali blikat závory. Prostě 3 náhody najednou. Přijde mi, že ti chodci, když to druhé auto stálo na kolejích a začali blikat zábory, tak ještě zpomalí a ne aby pohnuli zadkem a řešení celé situace urychlili.

erikmir napsal:
Napr. že každé priecestie má svoje číslo, ktoré je v prípade potreby nutné nadiktovať operátorovi na 112
Jenže než se to všechno obtelefonuje, tak je to těch 10 minut pryč a vlak máš za zadkem.
Nikde není vyloučeno, že to někdo nepoplete viz. Vraňany.

Vrbam napsal:
Podle různých zdrojů, tam prý byl 10 minut než do něj narazilo to IC. Zajímalo by mě co tam tu dobu dělal.

Jenom bych rád reagoval jednou větou na i další příspěvky které dále následovaly. PÁNOVÉ je vidět jste v životě neseděly ve velkém autě. S 20ti tunovou zdechlou krávou neodskáčete na jedničku přes startér a podobné nesmysly které tam byly. Já věřím tomu že ten řidič udělal všechno co se dalo. Nebo myslíte že třeba nezkoušel jako mně učili v autoškole tu strašnou kravinu "propojit obě koleje drátem - to spustí STOP" Nakecá se toho hodně, ale zkuste v noci něco vymyslet když si nevidíte ani na konečky prstů.

Dráčik napsal:
Len vysvetli, prečo nazývaš prepojenie kolají "strašnou kravinou". Alebo to len zle chápem?

Kdysi nás v autoškole učili že pokud vezmu někde v autě drát a propojím obě koleje tak to spustí signalizaci a způsobí signál obsazení koleje a tím i spuštění návěstidla na signál STŮJ. Jako fanda tomu věřím. Až ne jednu NEPODSTATNOU maličkost. Jsem profík 28 let. Ale v mém autě najdeš tažné lano, řetězy ( mimochodem na p..u ) a spoustu důležitých věcí na běžný provoz ale drát o délce 1,5m tam nemám. Nehledě k tomu že pokud už bych tam nějaký měl tak maximálně nějaký tenký ( vzhledem k tomu co na kamionu potřebuji ) a tím bych pochyboval o jeho vodivosti aby dokázal ty koleje propojit a tím spustit signál jako projíždějící traťové vozidlo. Ale možná jsem jenom blbec od kulaté lopaty a můj názor ...............

Myslím, že áno, v každom prípade ako znalý na autobloku by som to určite skúsil, samozrejme ak by ma to v tom strese napadlo.

Dráčik napsal:
Myslím, že áno, v každom prípade ako znalý na autobloku by som to určite skúsil, samozrejme ak by ma to v tom strese napadlo.

Tak to mně překvapuje a v tom případě je na místě moje omluva. Já myslel že to je úplná kravina která nebude fungovat. Jediné co by mne znalého provozu napadlo je běžet proti cestě vlaku a dávat signál ZASTAV VŠEMI PROSTŘEDKY

Kdysi jsem se ptal zabezpečováka jaké napětí tam teče, údajně tak 3 volty, takže ránu mi to nedá.:D Na stavědle jsme pro případy nevybavení hradlové zarážky měli obyčejné lanko, jednou jsem tahle "simuloval" vjezd vlaku. Fungovalo to, taky to spolehlivě spouštělo "véúdéčka"
Ale jak píše Nebulus, návěstidlo na trati by to shodilo jen na autobloku, na většině tratí jsou kolejové obvody jen v obvodu stanic (někde) a kvůli PZZ

Pri meraní obvodov v Bernolákove namerali raz gigantickú hodnotu 8 voltov, lebo sme sa sťažovali na problémy. Ale k veci, pri tejto konkrétnej nehode by prepojenie koľajníc bolo najjednoduchšie, najrýchlejšie a hlavne najúčinnejšie riešenie. Ale bohužiaľ človek v strese robí kadečo a všetko ho nenapadne ani keby to vedel. Rešpektujem, že šofér o takomto niečom netušil a konal aj tak skôr skratovo, vtedy robí človek všetko inak. Myslím, že pri tom počte áut by nejaké káble našli.

Takže znovu si toto řešení uložím zpět do paměti. A přísahám že doplním vybavení svého auta o příslušný drát :rolleyes:

Já vozím v autě startovací kabely, zatím jsem je nikdy nepotřeboval k nastartování natož na zastavení vlaku . Zkusím se podívat jestli jsou dostatečně dlouhé a jestli se dají rozdělit na dva vodiče.

Vrbam napsal:
... Zkusím se podívat ... a jestli se dají rozdělit na dva vodiče.
Jsem napsal pěknou kravinu, protože díky úplné blokové podmínce na autobloku, by mělo stačit jen na chvilku zkratovat koleje a stůj na návěstidle by tam mlo zůstat i když zkratovat přestanu.

Ty brďo!!! Startovací kabely samozřejmě v autě mám. To je pro každého kamioňáka povinná výbava. No jsem ale hlava skopová - to je pořádně vodivý drát o délce 3m.

Back
Nahoře