JIŘÍ GLOGOVSKÝ
Cestující
Ano chlapi jasně máte pravdu špatně jsem se vyjádřil díky za upřesnění
Naposled editoval moderátor:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Také mě překvapilo, že tam jezdí tak rychle. Podle situace co ukazovali v TV, tak bych tak řekl max. 40 kmh. Navíc pokud je u přejezdu křižovatka, tak je to celkem riskantní. Ale opět nehoda dokazuje stav, že se něco začne řešit až po nehodě a zmařených životech doteď se upřednostňaly finance.Tommy66 napsal:A dneska bylo jasně řečeno že po této nehodě bude na onen inkriminovaný přejezd instalována světelná výstraha!
Tím pádem ač se k tomu nechci moc znovu vracet a bouřit i tak neklidné vody na tomto foru pro mne jako profesionála za volantem je tento přejezd "nechráněný" a tomuto stavu měl být přizpůsobena i jízda drážním vozidlům - tím pádem omezení rychlosti!
Pro ty kteří mne chtějí kamenovat bych dopředu rád řekl. Ano vím jak dlouho se brzdí rozjetá vlaková souprava - a právě proto si myslím že omezení rychlosti na takovémto místě mělo být ( úplně mimochodem, když jsem ještě jezdil jako strojník u ČSPLO tak jsme naloženou loď brzdily i 1 km! ). Ale stále se musí a i počítá s chybou člověka. A znám přejezdy na vedlejších tratích kde já jako řidič silničního vozidla mám před vjezdem na přejezd značku STOP a fíra má omezení rychlosti na 30 km/h.
A teď mně zabijte
Jednou jsem projížděl Dobřichovicema (nebo to byly Řevnice? Mně se tyhle dvě pletou, prostě ty v oblouku) a na ostrovním peróně stála skupina asi 20 lidí s báglama. Koukám, že se asi chystají přejít přes přechod (přitom je tam podchod), tak si preventivně houknu. V tu chvíli do kolejí naskákali všichni a jali se utíkat k budově.Jacek napsal:někteří si dokonce mysleli, že jim strojvedoucí dává přednost, protože jede pomalu a houká.
Ja som takto videl vlastného otca ... ak vieš, kde bolo hradlo Kujovičovo - nohu z priecestia stiahol v okamžiku, keď sa okolo neho rútil rýchlik od Rače. Dnes je to komická situácia, ale vtedy som bol biely aj zelený súčasne. Jak začali svetlá blikať a zvonček cengať, prešlo asi 5 - 6 sekúnd a vlak sa vyrútil zo zákruty. Našťastie sa vtedy nič nestalo, ale jak hovoríš, určite otrel kabátom bok mašiny.Dráčik napsal:... V neprehľadnom oblúku, rýchlosť 90km/h, dedo keď videl, že sa na neho rútim, nemohol urobiť nič, lebo jednoducho išiel najrýchlejšie jak dokázal. Kabátom mi utrel bok mašiny určite, tá palička sa mu ešte teraz trasie. Keby som ho vtedy dostal do rúk, tak ho asi zabijem osobne rukami, keď už vlakom to nevyšlo...