Nehody

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vrbam
  • Datum začátku Datum začátku
Vrbam napsal:
http://www.iprima.cz/index.php/plain_site/content/view/full/94584/(name)/date

čas cca 4:30

Ahoj.
Jenže toto by jsi musel do lidí nakopat nebo nevím... V sobotu jsem jel z dcerou do Beskyd a v Pržně si to rodinka i s dítětem místo na perón namířila přímo z vagónu do kolejiště. Přeci nepůjdou nadchodem a jen ve mě zatuhlo co by se mohlo stát kdyby zrovna osobák křižoval z nějakým Pn. Lidi jsou prostě nepoučitelní a nejhorší na tom je, že to pak odsere nevinný člověk, který dělá svou práci a musí žít s tím, že někoho přejel.
Dan

Dan J. napsal:
..., že to pak odsere nevinný člověk, který dělá svou práci a musí žít s tím, že někoho přejel.

Jeden známý fíra to neřeší, řekne si - chce tam, je tam

Vrbam napsal:
Dan J. napsal:
..., že to pak odsere nevinný člověk, který dělá svou práci a musí žít s tím, že někoho přejel.

Jeden známý fíra to neřeší, řekne si - chce tam, je tam

He he, tak to chce silnou náturu.;) Já osobně bych se s tím těžko potýkal. Ale něco pravdy ne tom je.:cool:

Chceš beztrestně vraždit, strojvedoucí je tím pádem tvá volba. Doufám, že jsme teď neurazil naše hochy. Strojvůdce musí být otrlí. Moc dobře ví, že jednou za čas něco trefit musí. I s kamionem mám problém to občas ubrzdit.[/u]

Ja keď som zrazil chlapa, tiež mi bolo spočiatku na nič, ale kolegovci si ma hneď začali doberať, že vitaj v klube a podobné srandičky, potom som si uvedomil, že je to naša robota a netreba sa tým zaoberať. Teraz, keď mi niekto prebehne, tak si poviem presne to, čo tu odznelo od Vrbama.

alcapone napsal:
Chceš beztrestně vraždit, strojvedoucí je tím pádem tvá volba. Doufám, že jsme teď neurazil naše hochy. Strojvůdce musí být otrlí. Moc dobře ví, že jednou za čas něco trefit musí. I s kamionem mám problém to občas ubrzdit.[/u]

Toto zrovna nie je dobré prirovnanie. Keď neprekročíš ložnú mieru, čo bežne všetci prekročujú a keď dodržíš v obci stanovenú rýchlosť, čo bežne nikto s kamiónom nedodržuje tak je tá pravdepodobnosť, že keď niekoho uvidíš 200m pred sebou dosť malá na zrazenie. U vlaku je zábrzdná vzdialenosť pri 120km/h trochu iná. Tam vidíš, brzdíš a čakáš až to buchne. Nič iné nevieš. A ty máš ešte aj volant.....

dem napsal:
alcapone napsal:

Toto zrovna nie je dobré prirovnanie. Keď neprekročíš ložnú mieru, čo bežne všetci prekročujú a keď dodržíš v obci stanovenú rýchlosť, čo bežne nikto s kamiónom nedodržuje tak je tá pravdepodobnosť, že keď niekoho uvidíš 200m pred sebou dosť malá na zrazenie. U vlaku je zábrzdná vzdialenosť pri 120km/h trochu iná. Tam vidíš, brzdíš a čakáš až to buchne. Nič iné nevieš. A ty máš ešte aj volant.....

Milan, nemůžeš takhle uvažovat - 200m na silnici, je dostatečné, tak pro vlak je nic ( takže si těch 200m pro vlak přepočítej adekvátně větší vzdálenost) .... tak jako na mašině je velmi málo pravděpodobné, že před Tebou něco pojede ne dál než 100m, tak se v silničním provozu může stát a děje se to dost často, že se Ti do bezpečné vzdálenosti vsere těsně před Tebe jedno či více aut a začnou poněkud intenzivněji brzdit....a najednou máš ze své bezpečné vzdálenosti něco, co je prostor asi tak na reakční dobu řidiče a už vůbec ne na vlastní reakci brzd....když Ti udělá myšku osobák a zašlápne to před Tvým tahačem, tak těch pár set kg ubrzdí v pohodě, ale Ty se jenom tak můžeš dívat, jak Ti mizí pod kabinou, protože na těch pár metrech to prostě nezastavíš ... a jestli je u tahače volant? Dost často ani není kam uhnout v té rychlosti....už jsi někdy zkoušel dělat s naloženým návěsem nebo přívěsem myšku a eventuálně sejmout další účastníky silničního provozu? Pokud se jenom rozhoupneš a nejdeš do smyku nebo to nepoložíš na bok, máš kliku.

To Dem:.........Toto zrovna nie je dobré prirovnanie. Keď neprekročíš ložnú mieru, čo bežne všetci prekročujú a keď dodržíš v obci stanovenú rýchlosť, čo bežne nikto s kamiónom nedodržuje tak je tá pravdepodobnosť, že keď niekoho uvidíš 200m pred sebou dosť malá na zrazenie. U vlaku je zábrzdná vzdialenosť pri 120km/h trochu iná. Tam vidíš, brzdíš a čakáš až to buchne. Nič iné nevieš. A ty máš ešte aj volant.....
Nechtěl jsem původně reagovat ale tohle je slovo do pranice. Je vidět že jsi v dnešní době nemluvil s nikým kdo se živí volantem a o tom jaké podmínky na cestách a ve firmách dnes panují. Jinak by tě ani nenapadlo podobné kraviny napsat. To pro příště.......

Ide len o to či sa poddáš , alebo nie. Nie je to kravina. TO isté je to aj na železnici. Nútia ťa zobrať HDV ktoré po bezpečnostnej a technickej stránke nevyhovuje, lebo je mizerný stav. A ide len o to nakoľko sa necháš zlomiť....

Mimochodom tlak vo firmách ma nezaujíma. Pravidlá cestnej premávky sú na to aby sa dodržiavali. A ak niekto ide cez obec s prívesom 100km/h nech sa nečuduje, že dôjde na neho hlásenie. Téma uzavretá.

V Olomouci pro změnu v 0:40 vykolejil nákladní vlak OKDD, trať z Olomouce na Přerov zablokována. Vlaky jezdí odklonem přes Nezamyslice a pendolina přes Břeclav a Brno

http://www.novinky.cz/krimi/171804-nakladni-vlak-vykolejil-u-olomouce-spoje-nabiraji-hodinova-zpozdeni.html

Znovu
http://tvnoviny.sk/spravy/krimi/nestastie-zrazka-vlaku-s-autom-najmenej-jeden-mrtvy.html
a nedajú si tí šoféri povedať a budú prechádzať stále cez tie priecestiá a potom to takto dopadne...

Naposled editoval moderátor:
3michal napsal:
Znovu
http://tvnoviny.sk/spravy/krimi/nestastie-zrazka-vlaku-s-autom-najmenej-jeden-mrtvy.html
a nedajú si tí šoféri povedať a budú prechádzať stále cez tie priecestiá a potom to takto dopadne...

Na to se dá říct jen jedno: Kdo chce kam, pomozme mu tam...

Naposled editoval moderátor:
fíííííra napsal:
Na to se dá říct jen jedno: Kdo chce kam, pomozme mu tam...

No to zase tak ne! Pro mě za mě, ať klidně skočí ze skály, ale nemusí ohrožovat ostatní.

Tohle sice není nehoda, ale k tomuhle tématu to má nejblíže..
Mezinárodní vlak jel 300m bez strojvedoucího (Rájec-Jestřebí)
http://www.novinky.cz/krimi/172348-zeleznicarum-u-blanska-bez-dozoru-ujel-mezinarodni-rychlik.html

dem napsal:
Keď neprekročíš ložnú mieru, čo bežne všetci prekročujú

A víš co je to vůbec ložná míra? Nepleteš si to se zatížením na nápravu? A ještě bys nám mohl vysvětlit rozdíl mezi ložnou mírou a průjezdným průřezem.

Back
Nahoře