Nehody

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vrbam
  • Datum začátku Datum začátku
Opět tanvaldská zubačka:
http://regiony.impuls.cz/zpravy/na-tanvaldske-zubacce-zase-nebrzdil-vlak-projel-ctyri-stanice/756431

Ahojky, bohužel když se u ř. 843 obalí kotouče sněhem tak to špatně brzdí. Musí se často přibržďovat vzduchem, aby byli kotouče ohřáté a nenamrzali. Brzdit jenom EDB je špatně. Znám to z vlastní zkušenosti.

Řada 843 tam v tomto období opravdu nemá co dělat. Co jsem slyšel, tak je už konečně i oficiální zákaz provozu rakví na této trati.

Hmm, vidím, že se opět začíná rozvíjet vskutku odborná diskuse k článku - à la akademické debaty. Né snad, že bych je někdy četl, ale blbost některých lidí nezná mezí... Nezapomeňte si v 19:30 pustit Tv Nova. To zas budou perly... :D

Vyjádření drážní inspekce.

http://www.novinky.cz/krimi/259418-na-tanvaldske-zubacce-zase-nebrzdil-vlak-projel-ctyri-stanice.html

Spacir148 napsal:
To neni akademická debata, jezdil jsem na nich 10 let, tak vím o čem píšu.
Já ale myslel debatu pro veřejnost na stránkách Impulsu připojenou ke článku. Ne Vaše příspěvky. ;-)

V obalení kotoučů sněhem nevěřim. Ten vlak zastavil nahoře, podle předpisů měl provést i zkušební zabrzdění přek kopcem (pochybuju že by si troufl ho vynechat po nedávné situaci). Navíc liberecké 843 mají rekonstrukci v podobě čistícího přítlaku kotoučů.
843 tam nikdy něměla jezdit. Na tu trať by se měla pouštět vozidla jen pro to upravená (například 743) nebo jen 810, ty tam nikdy problém neměly.

To neni akademická debata, jezdil jsem na nich 10 let, tak vím o čem píšu.
[/quote]
Já ale myslel debatu pro veřejnost na stránkách Impulsu připojenou ke článku. Ne Vaše příspěvky. ;-

Inu dobrá,rychleji píšu než čtu.:cool:

Dobrý večer,
co se týče obalení kotoučů sněhem, tak já bych tomu zase i věřil.
Můj kamarád, který jezdí jako strojvedoucí v Hanušovicích u Carga mi jednou v zimě říkal, že stál v Branné a čekal na příjezd nějaké 843, které měla zde zastavovat, mezi brzdné kotouče se jí dostal sníh, zastavil asi 100m za stanicí, strojvedoucí neměl žádný postih, ale postih dostal výpravčí, který začal křičet a sprostě nadávat do vysílačky ať zastaví.

Takže to obalení kotoučů je možné.
Lukáš

Ale to nikdo nepopírá že to možný není, dokonce se to i dost často stává ale aby se ti obalily kotouče tak bys nemoh chvíli brzdit a jak říkám, chvíli před tím zastavil na zastávce takže i kdyby neměl zapnuté očištění kotoučů tak stejně by se mu očistili při předchozím brzdění.

Jo to máte pravdu. To je jasný, že pokud zastavil chvilku před tím, takže to zase tolik nemohl mít znovu zasypaný.

To nie je pravda. Záleží od toho ako silno mrzne. Ja som si na EC Hungária nahrial kotúče pred Štúrovom. Keď som spozoroval brzdný účinok som brzu povolil. Za 3 minuty som brzdil do stanice Štúrovo a brzdy mi nechytili.....A to nie je sólo voz, ale 8 vozov....Zo 120 som dokázal zabrzdiť na 100km/h pred vchodom do ŽST Štúrovo. Tam je potom už 60km/h za oblúkom. Musel som na magnety inak by som neubrzdil.....Jednoducho ak je silný mráz tak ten mokrí kotúč po brzdení môže zamrznúť takmer okamžite.....

Jestli si vyzkoušel před kopcem brzdy tak pak už brzdil bez přestávky... Navíc kopec začíná tak 2 minuty od zastávky a pokud vim tak nesněžilo ani silně nemrzlo... Když se to stalo ale posledně, nenašla se chyba na rozvaděči, brzdiči ani jiných vzduchových panelech...

Tak tie motoráky majú nejakú konštrukčnú vadu. A tá sa zrejme prejavuje práve pri intenzívnom brzdení....

Něco tam bude no... Možná něco s elektronikou protože když si vybavim konstrukci brzdy tak mě nenapadá, co tam může bejt španě když nebrzdí průběžně ani přímočinně.

Back
Nahoře