Nehody

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vrbam
  • Datum začátku Datum začátku
No na 70, a pak se divily že jednumu naměřili ca 54 a jednomu něco kolem 60...no prostě konec :D
*divili a měřili to autoradarem :-D

Naposled editoval moderátor:
někam si stoupli s radarem a měřili projíždějící vlaky. Prostě paka z novy. A nezapomněli říci, že oni si to šli zkontrolovat zda se ta rychlost nepřekračuje...

Edie napsal:
No na 70, a pak se divily že jednumu naměřili ca 54 a jednomu něco kolem 60...no prostě konec :D
*divili a měřili to autoradarem :-D
Edie, můžeš mi prosím jako věhlasný odborník na měření rychlosti objasnit, jaký je rozdíl v tom, když proti mne jako statickému pozorovateli jede rychostí 64 km/h vlak a 64 km/h auto? Jaký je rozdíl mezi stejnou rychlostí, naměřenou autu a kolejovému vozidlu a čím to je způsobeno? :D

V čem je specifický autoradar? :?::?: Nebude mít náhodou i odchylky, pokud bych tímto "autoradarem" měřil osobní auto, malé nákladní auto, větší nákladní auto, ještě větší nákladní auto a úplně největší nákladní auto? A co třeba taková tramvaj? Jak vypadá tramvajradar? Docela rád bych se poučil, neb už jsem mockrát viděl na nábřeží měřit rychlost tramvají a světe div se - používali stejný autoradar :D

Ehmm, jestli to nebude tím,že pokud je traťová rychlost 70 km/h,tak to prostě neznamená, že těch 70 km/h musím bezpodmínečně jet stůj co stůj..... :D

Mimochodem - tu reportáž jsem viděl a neřekl bych, že by reportéři byli zkoprnělí od údivu..... :D

Když se tady mluví o autoradaru, tak sranda byla mezi Baškou a Pržnem na frýdecko-místecku, kde vede trať kousek od staré cesty FM - Frýdlant. Maximálka je tam tuším na té silnici 60, nebo 70, to nevím, je to mimo obec. A na trati je 80. A když tam jela 810-tka, tak jí to chytlo a začalo blíkat 78 km/h ZPOMAL! :D :D :D Ale většinou to chytlo jen 810-tku. 754 s 4 Bdt už na to asi byli moc dlouhé :D

Gajdma napsal:
Když se tady mluví o autoradaru, tak sranda byla mezi Baškou a Pržnem na frýdecko-místecku, kde vede trať kousek od staré cesty FM - Frýdlant. Maximálka je tam tuším na té silnici 60, nebo 70, to nevím, je to mimo obec. A na trati je 80. A když tam jela 810-tka, tak jí to chytlo a začalo blíkat 78 km/h ZPOMAL! :D :D :D Ale většinou to chytlo jen 810-tku. 754 s 4 Bdt už na to asi byli moc dlouhé :D

Píšeš hezky, ale nějak to nedává smysl. Přečti si po sobě co jsi napsal.

Martensi, nepovažuj mě prosím za věhlasněho odborníka, ale tato reportáž mě opravdu pobavila.
Samozřejmně, že je jedno, že používáš autoradary, protože myslím, že ani nic jinýho není.
A taky já vím, že pokud je traťová 70, tak že není 70 zároveň minimální a maximální hranicí.

Beru to jako humornou třešničku :D ve velmi nehumorné situaci.

Edie, nic proti, ale u těch posledních příspěvků jsem si pomalu začal připadat jako na rádobyodborné diskusi jistého nejmenovaného internetového denníku :D ....tak mi přišlo, že je potřeba tu Tvou třešničku trošku ožvýkat :D

Přišlo mi to podobbné jako jistý okřídlený fór Felixe Holzmana : Jé, co to máte? To jsou autoboty. A mají je ještě? Jistě? A jaké máte číslo? AKO 47-88 ........

A v čem Tě jako pobavila? Na té pasáži s měřením rychlosti nebylo vůbec nic závadného......ale mimochodem, v jedné chvíli jsem si myslel, že ten reportér, jak ztratil na chvilku balanc, tak musí zákonitě skončit pod tou projíždějící soupravou s banglí......to by byl námět na reportáž pro Novu ..... reportér Novy zahynul pod koly projíždějícího vlaku při natáčení reportáže o včerejším železničním neštěstí ...... :D

Přišlo mi, že Nova potřebuje další senzaci tipu "Nikde se nedodržuje předepsaná rychlost", ale to jí moc nevyšlo, tak to dle méno názoru podali tak, že na dráze se jezdí (možná podle nich záměrně) pomalu. Nic víc, nic míň.

Martens napsal:
Edie, můžeš mi prosím jako věhlasný odborník na měření rychlosti objasnit, jaký je rozdíl v tom, když proti mne jako statickému pozorovateli jede rychostí 64 km/h vlak a 64 km/h auto? Jaký je rozdíl mezi stejnou rychlostí, naměřenou autu a kolejovému vozidlu a čím to je způsobeno? :D

Vlak jede takovou rychlostí, jakou ukazuje registrační rychloměr. Pokud si někam stoupnu s radarem a naměřím 60 a na rychloměru bylo 55, tak vlak jel prostě 55.

Matýsek napsal:
...

Buď jsem tak dokonalý a úžasný (což teda rozhodně nejsem, ber to s nadsázkou), že nemám problém Gajdmův příspěvek pochopit zcela bez problémů hned při prvním čtení, nebo nevím... ;)

mikulda napsal:
Martens napsal:

Vlak jede takovou rychlostí, jakou ukazuje registrační rychloměr. Pokud si někam stoupnu s radarem a naměřím 60 a na rychloměru bylo 55, tak vlak jel prostě 55.
To mi je jasné, jen to vypadalo z Edieho příspěvku, že ví něco, co výrobci rychloměrů a radarů nee .... :D

A propose Edie, když jsme u těch třešniček - neodpusím si jednu parafrázi na jistou reklamu jistého mléčného výrobku s kousky ovoce .... "Karle dobrý..... a kde je ta třetí?" :D

Zbyněk Šemora napsal:
Ale jak píše Michal, jestli ešusy mají vysoko těžiště, tak je to v pytli. To je pak o hubu s tím jezdit.
To bych zase netvrdil, že je o hubu s tím jezdit. Nezapomeň, že se tu bavíme o překročení rychlosti do odbočky o více než 100%.

Zbyněk Šemora napsal:
Podle fotek a zpráv, fíra asi také utíkal do strojovny, ale ta je na boku kde se jednotka rozpárala. Kdyby se schoval pod pult, možná by přežil.
V řidičáku žádná strojovna není. Je taky otázka, jestli utíkal, nebo ho tam odmrštila ta brána TV, co rozpárala kabinu.

Silnice není závodní dráha napsal:
Matýsek napsal:
...

Buď jsem tak dokonalý a úžasný (což teda rozhodně nejsem, ber to s nadsázkou), že nemám problém Gajdmův příspěvek pochopit zcela bez problémů hned při prvním čtení, nebo nevím... ;)

Ahoj.
Nic ve zlém, ale já Gajdmův príspevek pochopil taky, navíc vím přesně o kterou silnici i místo jde, znám to tam osobně.:D
Dan

Ja som to tiež pochopil na prvý šup. On myslel tie svetelne tabule čo ti odmerajú rýchlosť.

b1277fe0c49091b7a617ea3da1ed22ac.jpg

dem: Hehe, dokonalá reakce! Tohle mě nenapadlo. :-D

Dan J.: Jo, to místo tam taky znám, zrovna v sobotu jsem tamtudy železničně mířil na Ostravici. A bývaly časy, kdy jsem tam jezdil každý víkend... Aspoň, že v MSTS nyní mám tu možnost.

Jinak téma radarů bych na tomhle foru teda vůbec nečekal. Ostatně jako spoustu jiných zajímavostí. :-)

Zdravím,
dle potvrzených neoficiálních zpráv vyšetřovatelů z řad "nádražáků" bylo v Ústí nad Labem tlačítko bdělosti těsně před vykolejením a nárazem do sloupů TV obslouženo dvakrát a tělo strojvůdce bylo nalezeno mimo stanoviště.
Rádoby znalci si závěry udělají sami a ostatní si budou muset počkat na oficiální zprávu vyšetřovatelů.
V každém případě šlo o smrt člověka a to je samozřejmě velmi smutné.:(

David

Trochu ma zaráža, čo písal Zbyněk o jazdení 100 okolo návesti 40 a výstraha, keď sú hneď za ním vexle, lebo veď pravidelne idem na 4.kolaj.. Takého vodiča by som okamžite vykopal z mašiny a zakázal mu vstup aj do nákladných vagónov. Robí sa to, ak je za návestidlom rovná kolaj ešte aspoň pol kilometra, ako napríklad Trnava, hoci ani to sa nesmie okrem prípadov ETCS, ale toto je silná káva. V Kútoch sa NIEKEDY jazdí na 40 a výstraha aj do rovna skrz záver odchodových výmen a preklzovú vzdialenosť. Istý pán v kravate, ktorý sedel na ľavej strane hovorí fírovi na EC vlaku, že kludne môže 100 a nemusí 40, veď aj tak idú rovno. Samozrejme bol hneď uzemnený a čuduj sa svete just išlo EC do boku...

Back
Nahoře