Nehody

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vrbam
  • Datum začátku Datum začátku
Martens napsal:
http://tn.nova.cz/zpravy/regionalni/skandal-vlak-mozna-ridila-pritelkyne-strojvedouciho.html

Jenže....video sestříhané a není ani zřejmé, kdeže to vlastně byla vyfocena s 80 na rychloměru ..... sice bude mít fíra asi problém, ale okurky jsou okurky....
Nuž, ale fotky co jsou vidět nejsou moc průkazné a video s ešusem, tam je vlaková 742 ;) tudíž toho asi moc "nenařídila" a v praze tam to snad jen točila co bylo vidět. Ale nechápu proč se s tím tak chlubil. Sakra, to pak budou drábové stát všude a už se nikdo nikam nedostane. Nechápu

Naposled editoval moderátor:
Martens napsal:
http://tn.nova.cz/zpravy/regionalni/skandal-vlak-mozna-ridila-pritelkyne-strojvedouciho.html
Jenže....video sestříhané a není ani zřejmé, kdeže to vlastně byla vyfocena s 80 na rychloměru ..... sice bude mít fíra asi problém, ale okurky jsou okurky....
Teď jsem to viděl, absolutní souhlas s Čoudou, idioti co tomu nerozumí, několikrát jsem místo strojvedoucí u nich slyšel "řidič vlaku", ale hlavně, že jsou chytří, že na stanovišti nemá nikdo nic dělat. Akorát z toho dělají aféru.
Ovšem pěkný debil je i fíra, jestli dal fotky na net on. Protože se na to veřejně dostane kdokoli.
Jinak mě štvou i fotografové, co fotí kolem trati. Jednak vletí přímo před vlak a za druhé si vyfotí kohokoliv na stanovišti a šoupnou to na net (viz. k-report).

no jenže ono na tom videu není vidět, zda je tam ta bangle jako vlaková či nikoliv, ale zase ......podle té fotky je ta žabotlama pod napětím a na A-metru taky není nula, takže fotka asi s banglí nebyla udělána ...... navíc, kdyby to bylo foceno s banglí, tak na stanovišti nebude takové světlo ... trošku by stínila .... a otázka......proč by bangle táhla žabotlamu se zvednutými sběrači a pod napětím?

A jestli se chlubil fíra? Těžko říct - možná to byla i jeho enteligentná přítulkyně.....

Jenže...
Jenže u některých borců je to naprosto běžná věc, dokonce se tím ani netají. Myslí si, že když jezdí celý život, nikdo na ně nemá. Nechápu to hlavně dnes v době šotoušů. Nejednou se mi stalo, že mě někdo z vlaku vyfotil a šéf mi na to zcela vážně řekl, že jestli nějaká fotka někde vyjde a já tam nebudu mít předepsané tričko a čepici, budu mít problém.
U fírů je to naopak, K-report plný fotek kde na stanovišti deset lidí a špatný je akorát ten šotouš co to tam dal. Na jaře byl tím špatným můj kamarád, který si nevšiml co vlastně vyfotil. :D

Jacek napsal:
Nejednou se mi stalo, že mě někdo z vlaku vyfotil a šéf mi na to zcela vážně řekl, že jestli nějaká fotka někde vyjde a já tam nebudu mít předepsané tričko a čepici, budu mít problém.

No tak to u nás bys už přišel zároveň i o nějaké korunky, čepice je bez diskuze, ale jde to okecat:D hlavní důraz je kladen na oděv výstražné barvy při pohybu v kolejišti s reflexními proužky. Jestli máš pod vestou svetr nebo nic se už tak neřeší, ale víš jak to chodí...

Na těch fotkách je žabotlam a je tam i eventuelně poznat že je ve výkonu a sedí tam ona i někdo jiný, ale za jakých okolností, to první krátké video je ešus a na čumáku ma 742 a druhé je taky ešus a je vidět jak ona něco točí a on sedí za rajčákem. A jestli se s tím chtěla pochlubit své nejlepší kamarádce............:D

Gajdma napsal:
Martens napsal:
Teď jsem to viděl, absolutní souhlas s Čoudou, idioti co tomu nerozumí, několikrát jsem místo strojvedoucí u nich slyšel "řidič vlaku", ale hlavně, že jsou chytří, že na stanovišti nemá nikdo nic dělat. Akorát z toho dělají aféru.
Ovšem pěkný debil je i fíra, jestli dal fotky na net on. Protože se na to veřejně dostane kdokoli.
Jinak mě štvou i fotografové, co fotí kolem trati. Jednak vletí přímo před vlak a za druhé si vyfotí kohokoliv na stanovišti a šoupnou to na net (viz. k-report).
Gajdma, to že šotouši jsou z čeledi skokanovitých, k tomu není co dodat.

Pokud někoho vezme fíra na stanoviště, nechá se tam zvěčnit a pak fotky přímo z mašiny uvidí někde na netu, kdy se třeba papínkův či maminčin synáček chtěl pochlubit fotkou z mašinky ( nemusíme chodit daleko, že .... nemáš náhodou něco takového i ve své galerii na facebooku? - foceno z bangle krátkým čumákem napřed a popsáno kde a s čím se křižovalo a kdy?) -beru to, že takový šotouš ustřelil.....ale. .....

Ale čím se provinil šotouš, když zcela náhodou vyfotil něco, co asi není zrovna košer? Může za to on? On vzal někoho na stanoviště a posadil za pult? Nebo to byl fíra, který zodpovídá za to, koho má na stanovišti?

Jak by ses choval, kdyby zcela hypoteticky kilák za místem vyfocení daná souprava někoho semlela a fotka by byl důkaz toho, že asi nebylo něco správně?

Gajdmo, asi bys měl trošku sjet z výkonu ......

Ono když se toho nechytne Nova, tak se nic neděje. Ututlaly se i daleko větší průsery, než řízení hnacího vozidla cizí osobou. Když nejsou přítomna media, tak jde všecko, ale vždycky je to risk, protože náhodný svěděk, cestující, vyřizování osobních sporů apod.

Nemusí se toho chytnout hnedle TV Nova...stačí, když se v tisku o tom veřejně pochlubí dotyčná "celebrita", která nemá ani ánung o tom, co to může vyvolat ...... a zase je to jen na dotyčném fírovi, zda si to riziko, že si na něj někdo došlápne v případě průsaku, podstoupí či nikoliv.

Dneska sa to robí tak, že ťa niekto mobilom cvakne a pošle MMS kou fotku rovno prednostovi správy. Kým dôjdeš do cieľovej stanice máš žltú kartu. Preto nikdy nikoho neberiem na stanovište kto tam nemá čo robiť.

Dem jsou místa, kde to chodí jinak a i vysoko postavení lidi jsou ochotní z vlastní vůle podobné věci do jisté míry tolerovat. Je to o lidech a pokud se nic nestane, tak o co jde? Je třeba si uvědomit, že se nebavíme o řízení, ale i tam to nemusí být tak horký. Jak říkám, je to v lidech. Tohle je interní věc ČD, a Nova by se do toho neměla míchat a už vůbec ne práskat DI. To může udělat blbec, nebo závistivec a takových lidí je dost, takže po třetí. Je to o lidech.

dem napsal:
Dneska sa to robí tak, že ťa niekto mobilom cvakne a pošle MMS kou fotku rovno prednostovi správy. Kým dôjdeš do cieľovej stanice máš žltú kartu. Preto nikdy nikoho neberiem na stanovište kto tam nemá čo robiť.
Jestli bereš nebo nebereš je Tvoje věc, a kdo podle nějaké fotky dokáže, že to zrovna nebyl nikdo od dráhy? Dneska u nás na dráze je i plno ženských co mají povolený vstup na lokomotivu. Jak Ti může dát přednosta žlutou kartu, když ani neví souvislosti?

Čouda napsal:
Dem jsou místa, kde to chodí jinak a i vysoko postavení lidi jsou ochotní z vlastní vůle podobné věci do jisté míry tolerovat. Je to o lidech a pokud se nic nestane, tak o co jde? Je třeba si uvědomit, že se nebavíme o řízení, ale i tam to nemusí být tak horký. Jak říkám, je to v lidech. Tohle je interní věc ČD, a Nova by se do toho neměla míchat a už vůbec ne práskat DI. To může udělat blbec, nebo závistivec a takových lidí je dost, takže po třetí. Je to o lidech.
Bohužel většina těch lidí právě pochází z dráhy a většinou to jsou Ti, co ostatním z nějakého důvodu závidí. I když není co závidět.
Jestli si strojvedoucí na mašinu někoho vezme nebo ne by měla být jen jeho věc a jeho zodpovědnost. V Německu jsem se setkal s přístupem naprosto profesionálním, byl jsem za fírou, fíra nahlásil strojmistrovi, že bude mít na mašině jednoho člověka navíc a jelo se.

Chtěl sem zeptat, někde sem četl že pokud se podobný případ do měsíce řešit tak je to promlčené (tady to asi nepůjde, když to Nova tak rozmázla) ale zajímalo by mě co je na tom pravdy.

Dneska hned 2 srážky s osobou na trati 321, jelikož jsem dnes cestoval, tak jsem se nestačil divit, první ráno údajně někde mezi Třebovicema a Děhylovem, a pak se jelo autobusem večer z Havířova do Albrechtic, taky srážka s osobou.

Gajdma napsal:
Dneska hned 2 srážky s osobou na trati 321, jelikož jsem dnes cestoval, tak jsem se nestačil divit, první ráno údajně někde mezi Třebovicema a Děhylovem, a pak se jelo autobusem večer z Havířova do Albrechtic, taky srážka s osobou.
To první nebyla srážka, byl to sebevrah, zeskočil z mostu na trolej.

Gajdma napsal:
Dneska hned 2 srážky s osobou na trati 321, ... první ráno údajně někde mezi Třebovicema a Děhylovem, ...

No já nevím, Hasiči píšou, že výjezd k Záchraně osoby z výšky byl směřován na ulici Peterkovu ve Svinově, což je podle mapy areál autobusových zastávek před svinovským nádražím. Že by si to někdo hodil ze Svinovských mostů? :roll:

Šnek napsal:
Jestli bereš nebo nebereš je Tvoje věc, a kdo podle nějaké fotky dokáže, že to zrovna nebyl nikdo od dráhy? Dneska u nás na dráze je i plno ženských co mají povolený vstup na lokomotivu. Jak Ti může dát přednosta žlutou kartu, když ani neví souvislosti?

U nás je to presne opačne. UIVP pobralo tieto preukazy mnohým a má to už len hrstka ľudí, ktorý môžu oficiálne na mašinu. Nie je to žiaden problém zistiť či to bol niekto povolaný, alebo nie. Jeden kolega to takto dostal. Cvakli ho poslali a potom v Blave na konečnej už len formálny pohovor a žltá bola jasná. Neporovnávaj ČD a ZSSK. JE to úplne iné.

dem napsal:
Šnek napsal:

U nás je to presne opačne. UIVP pobralo tieto preukazy mnohým a má to už len hrstka ľudí, ktorý môžu oficiálne na mašinu. Nie je to žiaden problém zistiť či to bol niekto povolaný, alebo nie. Jeden kolega to takto dostal. Cvakli ho poslali a potom v Blave na konečnej už len formálny pohovor a žltá bola jasná. Neporovnávaj ČD a ZSSK. JE to úplne iné.
Tak to je jen škoda jak pro fíry, kterým tohle nařízení připadá hloupé, tak samozřejmě i pro plno fandů mladých kluků, kteří by potom na dráhu mohli jít eventuelně pracovat. Bohužel my to nezměníme.

Ja osobne by som rád zobral nejakého fandu ,ale kým je to môj chlieb a nie koníček si to nemôžem dovoliť.
A hlavne nie preto, lebo sa potom mnohý pochvália verejne.

Back
Nahoře