Nehody

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vrbam
  • Datum začátku Datum začátku
To bylo i u nás, ale s katastrofálními následky.
Nádraží Praha Hostivař kde výpravčí vypravila nákladní vlak do Malešic, ale omylem jej pustila do Vršovic. Hned na to přijel osobák od Benešova do Prahy až náklad odjel postavila na volno tomuto osobnímu vlaku. Fíra na tom nákladním vlaku zjistil, že jede blbě a hledal v sešiťáku, jestli náhodou neexistují pro tohle číslo vlaku alternativní cesty přes Vršovice a raději zastavil u první dopravny v Záběhlicích, aby se na hradle přeptal, proč jede tudy. A v tom okamžiku do něj zezadu najela pantografová jednotka rychlostí 80 km/h. Z prvního vozu byla hromada šrotu a na fotce v novinách to bylo rozšklebené, jako otevřená konzerva. Byli tam mrtví.
Fíra ze zadní jednotky pak přišel na fírcimru celý od krve jak tahal z ruiny vlaku svého kolegu zepředu. Zachránili ho, ale přišel o oči. A vše jen pro to, že výpravčí se tenkrát spletla. Bylo to v době střídání směn. Vysílačky tehdy ještě nebyly, v Hostivaři mechanická návěstidla.
Já když to viděl pak ještě ve zprávách v televizi, raději jsem telefonoval domů na Moravu, že já v tom vlaku nebyl. Měl jsem totiž také noční Benešovy, ale my jsme jezdili proti vlak. Nás hned po nehodě zastavili ve Vršovicích. Jinak by jsme do toho bouchli z druhé strany.

Zbyněk Šemora napsal:
Nádraží Praha Hostivař kde výpravčí vypravila nákladní vlak do Malešic, ale omylem jej pustila do Vršovic. Hned na to přijel osobák od Benešova do Prahy až náklad odjel postavila na volno tomuto osobnímu vlaku. Fíra na tom nákladním vlaku zjistil, že jede blbě a hledal v sešiťáku, jestli náhodou neexistují pro tohle číslo vlaku alternativní cesty přes Vršovice a raději zastavil u první dopravny v Záběhlicích, aby se na hradle přeptal, proč jede tudy. A v tom okamžiku do něj zezadu najela pantografová jednotka rychlostí 80 km/h. Z prvního vozu byla hromada šrotu a na fotce v novinách to bylo rozšklebené, jako otevřená konzerva. Byli tam mrtví.
Fíra ze zadní jednotky pak přišel na fírcimru celý od krve jak tahal z ruiny vlaku svého kolegu zepředu. Zachránili ho, ale přišel o oči. A vše jen pro to, že výpravčí se tenkrát spletla. Bylo to v době střídání směn. Vysílačky tehdy ještě nebyly, v Hostivaři mechanická návěstidla.
Já když to viděl pak ještě ve zprávách v televizi, raději jsem telefonoval domů na Moravu, že já v tom vlaku nebyl. Měl jsem totiž také noční Benešovy, ale my jsme jezdili proti vlak. Nás hned po nehodě zastavili ve Vršovicích. Jinak by jsme do toho bouchli z druhé strany.

Zbyňku na tu nehodu si pamatuji, protože jsem měl v noci raketu z Běchovic do Č.Budějovic a noci jsme v Hostivaři stavěli, protože jsme tam měli vykládku. Chtěl bych trochu poopravit to co jsi napsal. Tehdy bylo v Hostivaři vypnuté zabezpečovací zařízení a jezdilo se vlastně na hubu. Výpravčí opravdu pustila ten náklad místo na Malešice, do Vršovic a ten fíra když na to přišel, tak zastavil a šel zjistit co a jak. No a dál už to bylo jak píšeš. Jen tehdy se říkalo, že kdyby ten fíra z toho nákladu, to potáhnul až ke hradlu, tak se na to přišlo a ten osobák by do toho nemusel vletět. To je ale kdyby.

Před časem se o tom diskutovalo zde, je tam i fotografie a článek z novin:
http://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=1852786

Tenkrát, když se to stalo nikdo nic nevěděl, vše byly jen domněnky. Podrobnosti nám pak říkali ve škole. Jinak díky za upřesnění a doplnění.

Aj na západe sa dejú podivné veci
http://www.novinky.cz/koktejl/209017-rychlik-skoncil-omylem-v-curychu-misto-milana.html

Ale ešte máme tu aj jednu väčšiu srandičku
http://zpravy.idnes.cz/ridici-urovnali-karambol-ujeli-par-set-metru-a-srazili-se-znovu-ps5-/krimi.asp?c=A100818_120729_ostrava-zpravy_stk

Zbyněk Šemora napsal:
... a raději zastavil u první dopravny v Záběhlicích, aby se na hradle přeptal, proč jede tudy. A v tom okamžiku do něj zezadu najela pantografová jednotka rychlostí 80 km/h. ...
Nerad bych opět způsobil další koflikt, ale neodehrálo se to až ve Strašnicích před zastávkou?

Pawlik napsal:
Byly to Záběhlice, píše se to i v tom novinovém článku.
Jo, omlouvám se. Teď jsem to našel. Na tu nehodu se pamatuji, ale celou dobu jsem si myslel, že to bylo až o hradlo dál! :)

Zbyněk Šemora napsal:
Nádraží Praha Hostivař kde výpravčí vypravila nákladní vlak do Malešic, ale omylem jej pustila do Vršovic.......

Na tu nehodu si taky pamatuji. V té době jsem studoval dopravní průmyslovku v Praze a spolužáci co bydleli na Zahradním městě ten den nepřišli do školy, zato druhý den přinesli fotky z té nehody. Nafotili snad dva filmy (digitály ještě nebyly). Mimochodem jedna z těch dvou obětí byla sousedka z našeho paneláku (tehdy jsem bydlel v Praze Uhřiněvsi), která tím vlakem jela do práce.

Já měl tenkrát dvě noční po sobě. Takže ten den jsem prospal a večer jsem měl pro změnu znovu Benešovy :D a jeli jsme z Vršovic do Hostivaře úvratí přes Malešice. Už byl na místě jen vrak předního motorového vozu. Bylo to někde za podjezdem do Malešic směrem k Hostivaři. Moc jsme toho neviděli, spíš místo bylo poznat podle světel. Vrak pak shodili s náspu mimo koleje. Po obnovení provozu jsme na torzo v příkoupu chvíli koukali při pendlech kolem a pak jej rozřezali autogenenm a odvezli.

http://www.topky.sk/cl/11/783861/Rusnovodic-vykolajil-vlak-prekrocil-rychlost-o-77km-h-
Aj Poliakom sa darí

Naposled editoval moderátor:
Zbyněk Šemora napsal:
V Ústí nad Labem jezdí laminátky ? To jsou mi opravdu Novinky. :D

Zbyňku máš tam napsáno ilustrační foto. Nikde není napsáno, že by tam ty laminátky jezdily.

Naposled editoval moderátor:
Zbyněk Šemora napsal:
V Ústí nad Labem jezdí laminátky ? To jsou mi opravdu Novinky. :D

Jako kdybych četl rádobyodborné diskuse na MF Heute či Novinky.cz.....ono to pak vypadá, že diskutující si spíš prohlížejí obrázky než aby četli. Ale je fakt, že podle stejných příznaků musí mít Hustopečsko daleko víc obyvatel s podobným "postižením". :D

Argumenty typu "má si to pan redaktor zjistit, co tam jezdí" neberu - není to odborný časopis.

Ostatní viz Matýsek.

Já to věděl, že tak budete reagovat. Je mi jasné, ilustrační foto.
Jen mi to praštilo do očí asi způsobem, jako když oheň zalejete vodou. Jednoduše, profesionální deformace. Nic víc.
Však jsem tam pro podobné reakce udělal smajlíka :D Trochu také musíte rozumět nadsázce a humoru a ne vše brát doslovně. :D Vždyť vážných starostí máme nad hlavu snad všichni.

No ono se to dalo ve smyslu smajlíka vyložit i tak, že redaktor je tupohlavec, protože neví, že střídavina u Ústí není .... s výsměchem.....ostatně takhle reaguje drtivá většina železničních i leteckých fandů a "rádobyodborníků" u jakéhokoliv chybného příspěvku v laickém tisku ... ale chytil ses :D

Back
Nahoře