Nehody

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vrbam
  • Datum začátku Datum začátku
To vezl můj kolega z Opavy. Ještě nevím jak na tom je, jdu odpoledne do práce a pak dám když tak vědět.

to Čouda: krypl to není, je to daleko něco horšího

A kvůli tomuto kreténovi se Albatros a Anton neukázali v Krnově. Ale jak jsme jeli kolem autobusem, vypadalo to dost blbě, čelo řidičáku 954 225 silně poškozeno.

A kvůli tomuto blbcovi mi možná odvezou ty přívesáky a obyťák, který nabízím na textury, protože stojí 20m od toho mostu... Hned je jdu ještě jednou do zálohy nafotit... :-D

Kuba napsal:
To vezl můj kolega z Opavy. Ještě nevím jak na tom je, jdu odpoledne do práce a pak dám když tak vědět.
Takže kolega je relatvině v pořádku, nic zlomeného jenom je silně potlučený a odřený.

Blackwolf napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
To bylo i u nás, ale s katastrofálními následky.
Nádraží Praha Hostivař kde výpravčí vypravila nákladní vlak do Malešic, ale omylem jej pustila do Vršovic.......

Na tu nehodu si taky pamatuji. V té době jsem studoval dopravní průmyslovku v Praze a spolužáci co bydleli na Zahradním městě ten den nepřišli do školy, zato druhý den přinesli fotky z té nehody. Nafotili snad dva filmy (digitály ještě nebyly). Mimochodem jedna z těch dvou obětí byla sousedka z našeho paneláku (tehdy jsem bydlel v Praze Uhřiněvsi), která tím vlakem jela do práce.

Jel jsem až dalším, teda chtěl jet. Když jsem pak projížděl místo v opačném směru od Strašnic a viděl, jak se válí ty kontajnery ve srázu a válely se tam hodně dlouho, až mě zamrazilo.
A kdepak si tady bydlel v Uhříněvsi?

Nerad vznáším rozmíšku do pohledu na řidiče kteří způsobí nehodu na přejezdu. Je pravda že ve většině případů jde o ignorování výstražných signálů s tím že "než to přijede tak to ještě stihnu" Ale osobně jsem se setkal s případem kdy skutečně výstražné zařízení nefungovalo. A věřím k tomu že kdyby tenkrát k nehodě došlo tak při sestřihu na TV Nova by to svítilo a zvonilo jak urvané a drážní inspekce by konstatovala že zabezpečovací zařízení bylo vpořádku. Jednou se mi to stalo u Petřvaldu na trati OKD kdy na mně 770 houkla asi z 30 metrů v noci a podruhé za Jakubčovicema na trati ČD když jsem ani nevím proč to tak nějak čekal. A ten fíra na 810 byl taky dost vykulenej protože jsem stál skoro na přejezdu a mezi mou kabinou a ním bylo možná tak 2-3 m.

No sloužil jsem 4 roky na stavědle u přejezdu s "véúdéčkem" a nebyla šichta, aby tam někdo nevjel před vlakem. Pro ty "řidiče" to je celkem zrádné místo, přejezd je dvoukolejný, jedna kolej vede na vlečku a je na obě strany krásně vidět. Když tam ji přejeli, byla tam ještě traťová kolej, z jedné strany krytá zářezem, z druhé stavědlem. To byly horké chvilky, hlavně když už jsem viděl z okna řítící se spěšňák s brejlovcem a najednou se před ním zjevilo auto. Jednou dokonce kombajn. To už bych neměl ani šanci skočit za blok.
Tenkrát jsem tvrdil, že kdybych mohl vybírat pokuty, mám za jeden den měsíční plat.
Včera to byl holt další kretén, který krom toho, že nám zničil neopakovatelný zážitek s albatrosem v Krnově, ohrozil životy desítky lidí. Ten přejezd je pověstný, z obou směrů není z auta vidět trať vlevo, ale je hodně daleko vidět po pravé straně. Takže řidič vidí světla, před sebou prázdné koleje a nebo vlak v dálce, takže jedu, co bych zastavoval...

Jen mě tak napadlo, co dělá chorvatský kamion na silnici v neděli ráno? Neplatil náhodou nějaký zákaz přes víkendy?

Jacek napsal:
Jen mě tak napadlo, co dělá chorvatský kamion na silnici v neděli ráno? Neplatil náhodou nějaký zákaz přes víkendy?
Jacku, omezení jízdy bylo omezeno jen na nedělní odpoledne od 13:00 do 17:00 - tuším. Přes prázdniny je to ještě pátek odpol a sobota dopol. Takže zákaz jízdy neplatil.

Tommy66 napsal:
Nerad vznáším rozmíšku do pohledu na řidiče kteří způsobí nehodu na přejezdu. Je pravda že ve většině případů jde o ignorování výstražných signálů s tím že "než to přijede tak to ještě stihnu" Ale osobně jsem se setkal s případem kdy skutečně výstražné zařízení nefungovalo. A věřím k tomu že kdyby tenkrát k nehodě došlo tak při sestřihu na TV Nova by to svítilo a zvonilo jak urvané a drážní inspekce by konstatovala že zabezpečovací zařízení bylo vpořádku. Jednou se mi to stalo u Petřvaldu na trati OKD kdy na mně 770 houkla asi z 30 metrů v noci a podruhé za Jakubčovicema na trati ČD když jsem ani nevím proč to tak nějak čekal. A ten fíra na 810 byl taky dost vykulenej protože jsem stál skoro na přejezdu a mezi mou kabinou a ním bylo možná tak 2-3 m.

Souhlasím s Tommy66,protože to stejné se mi stalo na přejezdu mezi Uherským Hradištěm a Kunovicemi a když jsem zajel na dopravnu to nahlásit,tak na mě čučeli jak z jara,s tím,že jim signalisace hlásí,že je v pořádku a nepomohl ani svědek,který se mnou v autě seděl, - takže,kde je pravda???

Podiv, ať je přejezd zabezpečenej jak chce, vždycky k němu jedu pomalu a rozhlídnu se. PZZ je pořád jenom technika a ta může selhat. Tudle se mi stal mezi Petříkovicem a Chvalčí, kde je nechráněný přejezd s výstražnými kříži doplněnými o dopravní značku stop, zvláštní incident:

Šero. Vrčím si to 70 po silnici, následuje klesání, vyhazuju kvalt, krátké stoupánní před přejezdem a akorát zastavuju v úrovni výstražného kříže. Rozhlídnu se sem, tam, sem, tam, co kdyby a řadím za jedna. Najíždím na přejezd, najednou koukám do zrcátka a nestíhám se divit. Na přejezdu mě předjíždí dodávka! Tak sem na něj zatroubil a pustil mu dálkový. Dočkal jsem se pouze prostředníčku z okna.

Další incident. Sjíždím "pasa" asi osumdesátkou, v opačném pruhu se blíží osobní automobil. Najednou randál, že sem se lek a kde se vzala tu se vzala silniční motorka o obsahu tak 125ccm dle zvuku a vzezření a ještě před tím autem mě předjel. Dále onen mladík se spolujezdcem předvedl hovadslé odbočení a to už sem pěnil vzteky. No jel sem dál, shodou náhod stejným směrem, jako ten idiot. V tu chvíli se mě dostat pod ruku, tak mu dám do držky, že by si to ještě dlouho pamatoval. Po chvíli jízdy sem ho spatřil jak se otáčí v silnici a jede zpátky. Tak jsem mu provedl neco podobného, jako provedl on tomu protijedoucímu autu. Najel sem do protisměru a čekal co bude. Když sem vyděl jeho zmatený výraz, zařadil jsem se zpátky. Postrašení stačilo, vzhledem k nízké rychlosti obou jsem se bezpečně a včas stihl vrátit do svého pruhu. Jeden by čekal, že mu to dojde, ale ne. Otočil a jel za mnou. Troubil, túroval motor, ale já jedl dál 50, mimo obec 60. Přece nikam nespěchám. Když bude chtít tak mě předjede. Po chvíli se otočil a jel zase zpátky. Poenta je v tom, že tendle debílek si neuvědomil své pochybení při předjíždění, které mu přišlo zřejmě v pořádku a ani se nepoučil z toho, když mu někdo podobný manévr byť náznakem "vrátil" a ještě se pravděpodobně chtěl rozčílit na mě, co že jsem mu to vlastně udělal. Kdyby se za mnou držel ještě 3 kilometry, tak jsem zastavil v cíli své cesty a rozbil bych mu hubu. Jeho štestí.

A nebezpečných předjíždění jsem zažil víc a to dokonce i situace, kdy šlo už vopravdu o život a k čelnímu střetu moc nechybělo. Já v tom svým "papovým" golfu bych byl na sračku.

Ano jsem nezodpovědný, debilty idiotů bych neměl oplácet, ale to už je v povaze. Poenta je v tom, že 70% vážných nehod je způsobeno machýrkama a debilama za volantem. Možná se to procento pohybuje v jiných hodnotách, ale myslím si, že nejsem daleko do pravdy. Co si myslím o přednosti chodců na přechodě snad ani říkat nemusím. Kolik nehod a mrtvých už tady v Trutnově bylo...

Čouda napsal:
Tak sem na něj zatroubil a pustil mu dálkový. Dočkal jsem se pouze prostředníčku z okna.

Najel sem do protisměru a čekal co bude. Když sem vyděl jeho zmatený výraz, zařadil jsem se zpátky.

To buď rád, že to zůstalo jen u toho prostředníčku a dotyčný tě z auta nevytáhnul a nedal ti přes držku.
Je vidět, že máš ještě málo odcouváno. Potkáš-li hovado na silnici, je ztrátou času hrát si na vychovatele, nech ho, on se někde zabije sám,
než aby ses dotknul jeho ega a dotyčný tě například vystrkal z dálnice do svodidel. Uznávám, že asi před měsícem mě a dalšího řidiče ohrozil na životě během 5 km jeden imbecil tolikrát, že jsem ho náklaďákem zblokoval a dostal pořádně přes držku, od obou. Ale ve finále to stejně nic neřeší. Řešením je jen dobře rostlá švestka.

Nicméně souhlasím s tím, že největší hrůzu nemám z rychlosti kolemjedoucích šílenců, ale z toho, že jednou někoho potkám v protisměru v nepřehledné zatáčce jak předjíždí.
Na všech prstech už ani nespočítám, kolik mi za 7 let hrozilo čelních střetů, mnohy jsem zastavil z 90 na 0 a i tak to bylo o fous.

Naposled editoval moderátor:
Od kdy ty jezdíš s náklaďákem? Ale asi máš pravdu. Jen nerozumím tomu, proč by mě měl někde vytahovat z auta a dávat mě přes držku. To by se možná ještě se zlou potázal. Záleží co by to bylo za hovado. Prostě předjíždění na přejezdu je zakázáno a tečka.

Já si myslím, že by neuškodilo všechny řidiče nechat udělat psychotesty a myslím, že by rázem ubylo aut a jezdilo by se bezpečněji.
Zrovna dnes v půl sedmé ráno jdu z pekárny do práce přes přechod, kde ještě nesvítila světelná signalizace. stáli jsme na přechodu dva a přijíždějící auto v přímém směru před přechodem zastavovalo a my mohli přejít. Ještě jsem zvedal ruku, že jdeme na přechod. Ale v tom se řítila do odbočovacího pruhu nějaká pi***, jela jak blázen a myslíte, že před přechodem zastavila ? Mám pocit, že taková nehoda už byla, kdy auta v jednom pruhu zastavila a chodce přejelo auto v dalším pruhu.
Ještě jsem koukal, kam ta kráva tak pospíchá a skoro měla problém se strefit do obloukové brány v kulise hradeb, kterými obehnali náměstí kvůli burčákovým slavnostem. A pak člověk nemá být po ránu sprostej :D

Protože pokud je to cvok, který předjíždí v nepřehledné zatáčce nebo jinak vědomě riskuje s životem ostatních, s největší pravděpodobností je to agresivní šílenec bez mozku, zato ověšený zlatými řetězy a s boxerem v kapse.
Jezdím, o prázdninách již od 18ti let každý rok, nic velkého, max. 6 tun.

Pánové ruku na srdce, kolik z vás ví, že když nebliká na přejezdu bílé světlo, tak je vaší povinností se před vjetím na přejezd přesvědčit, zda se neblíží vlak? Podle vašich reakcí typu "neblikalo červené a najednou přijel vlak!" asi moc ne. Samozřejmě, jak už napsal Čouda, nejlepší je rozhlížet se vždy.

Back
Nahoře