Nehody

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vrbam
  • Datum začátku Datum začátku
Závada může být na rozvodné desce ovládání brzdičů, stalo se tam byla prasklina, je lepená ze dvou desek, ale člověk to nevidí ani u toho nebyl tak, že jenom doměnky.

Ale v tomhle případě nefungovala ani přímočinná ani průběžná. To by musel odejít panel s BSE i ten druhej panel... Jestli si to dobře vybavuju

To jo ale to nic nemění na tom, že by musel zůstat vyset EPV v BSE i v přímočinný. Vždyť přímočinná a průběžná spolu vůbec nijak nesouvisej. Napadla mě dvojitá zpětná záklopka ale jestliže předtím zastavil bez problémů, tak záklopka byla přestavená správně... No je to záhada...

No jo ale jestli chvíli před tím zastavil tak záklopka byla přestavená pro průběžnou brzdu takže by to mělo bejt OK...

Sneh ti nesposoby to že na neviem akom dlhom úseku nevieš brzdiť......Hlavne nie keď nesnežilo a nemrzlo. Môže oddialiť nábeh účinku, ale pomerne rýchlo sa roztopý. Len čisto sneh nestačí. To by muselo mrznúť....A to ste vraveli, že nemrzlo....

Pořád nechápu, proč 842 má kotouče a špalky pro čištění, plus špalky jako zajišťovací ruční brzdu. Kdežto 843 jen kotouče. Navíc, proč to tedy nejde brzdit jen EDB?

Tak sníh padat nemusí,stačí že práší, ale netuším co se tam mohlo stát.
S EDB to nezabrzdíš úplně, jelikož nemá až takový výkon, na takovém spádu se mohlo stát,že se ohřáli odpory na střeše a EDB vypnula, ale měla by v tom okamžiku začít brzdit vzduchem.

Přesně tak. Celkem pochybuju že jde o mechanický problém, spíš ta elektronika. A další proublém je ta zmiňovaná součinnost EDB a vzduchu.

To se mi nezdá, že by 842 měla ruční brzdu na zdrže...
Jen EDB brzdit nejde protože na to nemusí stačit výkon EDB a navíc při nízkých rychlostech EDB přestává brzdit takže nejde brzdit do zastavení.

Dvojitá spätná záklopka dokáže zázraky, ak sa do nej dostane tlak z oboch strán naraz. Dokáže sa dostať do nejakej "medzipolohy", kde zablokuje prechod vzduchu úplne a do valca nejde nič. Stalo sa mi to už. Tým netvrdím, že to bolo takto.

Já myslím, že to je ten hlavní rozdíl mezi 842 a 843. Že 42ka má zajišťovací brzdu špalkovou, kdežto 43 má kotoučovou. Samozřejmě, že s EDB není možno zabrzdit až do nulové rychlosti. Já jsem odkojený na 729kách, u kterých EDB funguje takřka do několika km/h. :D Také k tomu byly konstruovány. Pak už "by se" musela souprava zastavit asi saněmi (sice nevím, jak by držely na hromadě sněhu na TK), nebo vyhodit kotvu...

Taky už jsem zažil situaci, kdy jsem vzal za BSE a ono nic. Pak jsme nechali prásknout VZ a taky nic. Ještě že fungovala BP...

Back
Nahoře