Nehody

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vrbam
  • Datum začátku Datum začátku
Pozoruhodná nehodová událost z 21.2.2012

Os 4425 Rakšice - Brno hl.n. s pravidelným odjezdem z ŽST Rakšice v 5:42 ve složení 854024-7 + Bmx + Bmx skončil v 5:43 na vlečce NAVOS, a.s. - vlečka Rakšice.

Jak k tomu došlo?

Vlak 4425 stál na 3. SK, výpravčí (ve službě ve stanici teprve 3 týdny) postavil vlakovou cestu místo z 3. SK z 1. SK. Jako „červený" výpravčí vlak řádně vypravil, strojvedoucí viděl na návěstidla zelené světlo (to však svítilo na S1, nikoliv S3 [návěst Stůj]), projel kolem návěstidla S1, dále pokračoval na vlečku, protože příslušná výhybka je v základní poloze „postavena" na vlečku, tuto projel bez problémů, další říznul, pokračoval do stoupání 24 promile (zatímco trať do Brna klesá) a následně po 200 m vypadl při rychlosti cca 35 km/hod první nápravou přes výkolejku, následně začal brzdit, leč přesto prorazil vlečková vrata.

Zdroj: K-Report

Pozoruhodná nehodová událost z 21.2.2012

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://3x.cz/dt-LAP6.jpg[/URL] Hups tím vlakem jezdím normálně do práce naštěstí jsem měl noční. :D. Ale trať je sice v oblouku, ale to zkušený fíra nepozná, že svítí špatný návěstidlo??? A vlak začíná v Rakšicích tak snad nebyl rozjetej na 50 km/h. Hold zvláštní souhra náhod :) !!! Proto pokud jsem správně pochopil tak fíra musel projet návěst stůj. Dle mně chyba na obouch stranách. No opravdu zvláštní souhra náhod !!! No jedu raději do práce na noc snad mě někdo z fírů nepozná a nevyhodí z vlaku za to co tu píšu nebo někoho zase nesmeteme u Troubska či sebevraha u Ostopovic :D:D:D:D

U Podbořan leží rychlík na boku...

http://www.novinky.cz/krimi/260507-na-prejezdu-u-podboran-vykolejil-rychlik-lezi-na-boku.html?ref=boxE

Edie: fíra měl údajně problémy s motorem a hleděl upřeně na palubní počítač místo aby hleděl na trať a tak si toho holt nevšiml. Věřil červenému výpravčímu, který mu dával odjezd a jel nedbaje návěstidla.

Ne nadarmo je v depech napsáno: Nespouštěj oči z trati!

Pavlík napsal:
Edie: fíra měl údajně problémy s motorem a hleděl upřeně na palubní počítač místo aby hleděl na trať a tak si toho holt nevšiml. Věřil červenému výpravčímu, který mu dával odjezd a jel nedbaje návěstidla.

Ne nadarmo je v depech napsáno: Nespouštěj oči z trati!

Stejně snad ale musí poznat, jestli trať klesá, nebo jede do 24 promilí?

Je to opravdu hodně smutné: http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/166849-v-poslku-se-celne-srazily-vlaky-desitky-zranenych-a-mozna-i-obeti/

Uvidíme, co ukáže zítřejší ráno...

Musela to být ale pecka,oba vlaky ve 120,TA Ep 09 je na odpis,zato Et22 to jakžtak přežila,ale taky pujde na odpis.pokud se nepletu je to před odbočením na CMK.Takže to ochromí Ecčka nejspíše u nás.Noční spoje jak jsem koukal jedou bez zpoždění.ráno moduřejší večera.

Zdravím,
dle zpráv na PL webech je víceméně jisté,že nešlo o chybu strojvůdců s tím,že oběma vlakům byla při vjezdu na stejnou kolej návěstěna také shodná návěst "sygnał zastępczy",která víceméně odpovídá naší "přivolávačce".
Oba vlaky tedy na shodnou kolej vjížděly v obvodu výměn předepsanou rychlostí max.40 km/h a po opuštění tohoto obvodu svou rychlost zvyšovaly na zmíněných 120 km/h ... .:(

David

Zakázat kamiony mimo dálnice. Nic jiného mne nenapadá.
Kamarád mašinfíra mi vyprávěl co na to řidiči kamiónů. Prý mají takovou logiku, že jakmile začnou blikat výstražná světla, tak mají ještě 22 sekund, aby přejezd projeli. A jak toto pravidlo funguje čteme téměř denně v černé kronice.

Zbyněk Šemora napsal:
Zakázat kamiony mimo dálnice. Nic jiného mne nenapadá.
Kamarád mašinfíra mi vyprávěl co na to řidiči kamiónů. Prý mají takovou logiku, že jakmile začnou blikat výstražná světla, tak mají ještě 22 sekund, aby přejezd projeli. A jak toto pravidlo funguje čteme téměř denně v černé kronice.
Zbyňku, zakázat kamiony mimo dálnice? A co silnice, přes které přejezd není? Tam by se taky nesmělo? :D :D :D

A jak bys chtěl dostat zboží z dálnic do skladů? To to budou přenášet ručně nebo každý kamion u dálnice vyloží a přeloží do dodávek? :D :D :D Ale něco na tom bude - vzniknou desítky až stovky nových překladišť a nakladišť, vzniknout desetitisíce nových pracovních míst se směnným provozem, takže nezaměstnanost klesne na krásných 4-5% :D :D :D ....

Má to jeden háček či spíše kotvu ..... ceny za dopravu stoupnou tak razantně nahoru, že se přestane dovážet a vozit po silnici vůbec, protože to nebude zaplatitelné ...... :D :D :DZbyňku, promiň, ale to co navrhuješ není řešením ani při nejbujnější fantazii ..... a že ji mám bujnou .... představa, že Ti doveze kamion kola, složí je u sjezdu na Hustopeče,protože by mimo dálnice nemohl a budeš kola montovat tam a pak si je postupně jedno po druhém převážet do obchodu a nebo povýšíš Daga na tažného psa :D Zbyňku - a když půjdeme do detailů - mimochodem a co osobní vozidla a dodávky a jejich kolize na přejezdech? Těch je taky přespočet - to bys taky zakázal mimo dálnice?

P.S.: Škoda, že ty příspěvky nejdou sloučit ..... takhle to vypadá, že si honím triko na příspěvcích .... a ono to je pouhé rozvinutí jedné veřejně pronesené myšlenky .... :D :D

Naposled editoval moderátor:
Martensi, promiň, mohl jsem tušit, že zrovna ty tu ironii vezmeš do slova. Ach jo. Ale hezky jsi to okomentoval, v tom jsi opravdu šikulka. Tady asi už nikdo nerozumí srandě.
Jasně, že to s dopravou jinak nejde. Ale pokud denně kamion někoho zabije, vykolejí vlak, způsobí nehody na silnici, tak první co Tě napadne je "kamiony zrušit". Ale spíš je to o zodpovědnosti řidičů. Věřím, že většina kamióňáků je zkušených a zodpovědných, ale také je hodně nevyzrálých rychlořidičů, kteří necítí žádnou zodpovědnost a za volantem nemají co dělat. A to samozřejmě platí o řidičích všeobecně, nejen kamióny.
Prosímtě, to je můj názor, na který mám snad právo, tak mi to už dál nepitvej. Děkuji. :D Hold někdo někoho "vyškoluje" na dálnici, jiný musí někoho stále "školit" na fórech. :D

Martens:
Jaktože v takovém Švýcarsku kamiony většinou můžou jezdit pouze naložené na železničním voze a funguje to? Oni si totiž nenechají ničit životní prostředí, rozbíjet silnice, atd.
Nás ve škole učili, že budoucnost je v kontejnerové přepravě. Auto přiveze kontejner, ten se naloží na vůz, v cílové stanici se přeloží na jiné auto a odveze se. Plošinové vozy umožňující přímou překládku bez jeřábu existují. Ale bohužel, dokud odpovědní budou nahrávat kšefty vlastním firmám místo těch kterým šéfujou, tak se to nezmění.
Mimochodem většina těch kamionů je transit z jiných zemí. Skoro všechny nehody kamiónů u nás v okolí zavinili Poláci. To by mělo jezdit jen na vagonech

Zbyňku, promiň, ale už jsem z toho zmatený - jednou tam máš smajly a je to ironie a jednou je tam nemáš a zase je to ironie....tentokrát tam nebyly :D :D :D jinak jasně, že podobnou čápovinu by rozumně uvažující člověk ani nevypustil z úst a proto jsem si dovolil to rozvést v rámci zlehčení tématu .... a taky právě proto, že zakázat kamiony by mne jako první variantu vůbec nenapadlo .... :D - a nebo jsi nepoznal hranici mezi tím, kdy to myslím vážně a kdy neee? Smajlíků tam bylo více než dost ..... a prosím, abys mne nesrovnával se školiteli "na dálnici" ..... mimochodem .....kloboukáři s platem vajec za zadním oknem se najdou jak na silnicích, tak i tady :D :D ..... s ostatním co jsi napsal o zodpovědnosti za volantem ( platno pro vše, co se na silnici hýbe, s Tebou bez výhrady souhlasím)

Back
Nahoře