Zbyněk Šemora
Strojvedoucí
Před vánocemi u nás otevřeli prodejnu Lidl. U hlavní silnice naproti nemocnice. Je to celkem daleko, tak tam ráno občas pro snídani a nějaké zásoby zajíždím na kole. Tam po své straně po hlavní silnici. Start když naskočila za mnou na křižovatce červená, aby mne nedojížděly a neohrožovaly žádné kamiony a vždy mi to vycházelo, že jsem měl volnou silnici až do Lidlu. Ale zpět se mi moc přes silnici s nákupem nechtělo. Tak někdy, když je silnější provoz, jezdím po své straně po chodníku. Ale v kritický den jsem přemýšlel zda to risknout po silnici a na poslední chvíli jsem si to rozmyslel a jel po chodníku. Dojížděl mne kamion a když jel vedle mne ozvala se obrovská rána a kamion zastavil. Byla ještě tma, moc jsem toho neviděl, ale na jeho pravé straně byla na silnici za kamionem hromada rozbitého skla a v odstavném pásu stála šňůra zaparkovaných aut. Takže jet na kole po silnici, jestli mu z návěsu vypadl nějaký skleněný náklad asi bych dostal přímý zásah a neměl bych šanci pro zaparkovaná auta kam uhnout. Nebo jestli se rovnou otřel o zaparkované auto, nevím. V každém případě ten den jsem se rozhodl správně i když správně bych po chodníku jezdit neměl. I proto kamiony nemám rád. Ale těch se bojí každý cyklista.