Nehody

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vrbam
  • Datum začátku Datum začátku
Ano, a ta jiná manipulace je přepnutí na manuál, kde právě klidně můžeš 160 proti Stůj...

Schválně to zkus na skutečné mašině/nevím jak simulátor/ a pak sem napiš,k čemu došlo.160 jen na zelený kód,120 na žlutý či bez kódu,40 na červený manuál-nemanuál.

Nejsem blázen. Došlo by k projetí Stůj. To co píšeš jsou cílové rychlosti pro brzdnou křivku. Tím manuálem je právě obejdeš. Při rychlosti nad 120 nemůžeš zrychlovat. Můžeš jen udržovat rychlost nebo brzdit. Při rychlosti větší než cílová a menší než 120 si můžeš dělat co chceš. Teda alespoň tak to bylo v nedávné době, kdy jsem se Mirelem intenzivně zabýval. Vím, že se chystala nějaká aktualizace, ale to mělo být směrem ke zmírnění a ne zpřísnění požadavků na obsluhu.

Tak to je jak za bolševika. Také si traťmistři stěžovali, že nejsou náhradní díly na výhybky a byla tam pomalá jízda několik let. Ale dnes je tohle opravdu možné ? Copak výrobce nemá radost, že je kšeft ? Ale už se ničemu nedivím, protože náhradní díly jsou problém i v mém oboru a také dodavatelům říkám, že jsou sami proti sobě, když nejsou schopní dodat požadované zboží.

Michal napsal:
Nejsem blázen. Došlo by k projetí Stůj. To co píšeš jsou cílové rychlosti pro brzdnou křivku. ...

Zdravím,
že jste to vy hoši, tak až mi ve čtvrtek skončí mateřská, půjčím si v práci fíru, stroj 753 769, do smyčky si pustíme zelenou a zkusíme to na 310-té podél el.haly rozjet na těch 160 km/h. Sám jsem zvědav, k jakému závěru dojdeme. ;)

Jinak, samozřejmě žádná vezdejší VZ-tka (VZ II, VZ IV, LS 90 a MIREL) nezabrání projetí stůj v případě, kdy fíra např. vybavuje TB ať již vědomě, (sebevrah + posléze vrah) nebo nevědomě (i ve spánku to s dlaní na TB může občas "cukat"). Poslední dva typy VZ si toho už sice hlídají více (právě zmíněné rychlosti atd.), ale nevidím problém v tom, aby se i s MIRELem dala projet návěst Stůj v rychlosti např. 40 km/h.
A věřte, nejen já mám z toho vzhledem ke své pracovní náplni kolikrát špatné spaní. ;-)

Jak tak koukám, v tom Kolíně proti sobě stály dva systémy VZ LS 90.

David

Zbyněk Šemora napsal:
Také si traťmistři stěžovali, že nejsou náhradní díly ...
Dneska traťmistři maximálně hlídají zaměstnance externí společnosti, která výhybku dodala a v rámci záruky veškeré opravy "musí" provádět ona, aby je něco nepřejelo! :cool:

Včera se stala nehoda v Manheimu. Do IC tam najel nákladní vlak. Informace ze včera jsou takové, že "jen" 4 těžce ranění.
Obrázek zde: https://twitter.com/sven_tek/status/495288710825803777/photo/1
Další info zde: http://www.focus.de/panorama/welt/kollision-mit-gueterzug-eurocity-der-deutschen-bahn-entgleist-kurz-vor-mannheim_id_4033210.html

Zbyněk Šemora napsal:
...
Nikdo si nelajznul, že by tam vjížděl například 30 a na jeden zátah frajersky zastavil před značkou. Však si to každý může vyzkoušet v MSTS.

Zdravím,
děda vyprávěl (stále čiperný osmdesátník :cool: ), že když se v depu s kolegy fíry "nudili", nacvičovali si najíždění na soupravy tak, že mezi nárazníkem mašiny (v jeho případě M 131 a M 152) a nárazníkem "protikusu" někdo podržel prázdnou flašku (samozřejmě od sodovky) a borci pak museli najet tak, aby flaška zůstala sama držet nepoškozena mezi nárazníky. Ten, kdo flašek rozbil nejvíce, musel pak ten střep-brajgl uklízet. :oops:

Obzvláště zácvikanti prý měli tuto činnost v "oblibě".:P

David

Naposled editoval moderátor:
Ted 21.05 večerní rychlík z Prahy do Veselí nad Moravou usmrtil člověka ležícího napříč přes koleje. Stalo se to u vjezdového návěstidla do Uherského Hradiště směr od Kunovic.
Mirek

Miky945 napsal:
... Stalo se to u vjezdového návěstidla do Uherského Hradiště směr od Kunovic.

Tys ho tam určite hodil ... nezapieraj ... priznanie je poľahčujúca okolnosť :twisted:

Miky945 napsal:
Ted 21.05 večerní rychlík z Prahy do Veselí nad Moravou usmrtil člověka ležícího napříč přes koleje. Stalo se to u vjezdového návěstidla do Uherského Hradiště směr od Kunovic.
Mirek

Zde o tom píši.

Byl jsem u toho, mluvil jsem s fírem, říkal, že ležel napříč a ani se nehnul, asi sebevražda. Vlak jel padesát, rozjížděl se z UH a rychlobrzdou ho přejel, ležel až pod čtvrtým vozem.
Průvodči se poskládala. Ani se nedivím. Viděl jsem to z balkónu, kouřil jsem a jako každý zvědavec jsem tam utíkal očumovat.
Musí to být strašná smrt. Tak jsem zvědav co o tom nakonec napíší noviny.

http://www.novinky.cz/krimi/345599-strojvedouci-projel-zastavku-zacouval-zpet-a-lidi-nabral-na-prejezdu.html Toto je tiež zaujímavé ...

Tax napsal:
http://www.novinky.cz/krimi/345599-strojvedouci-projel-zastavku-zacouval-zpet-a-lidi-nabral-na-prejezdu.html Toto je tiež zaujímavé ...

Já to říkám pořád - lidem se člověk nezavděčí.

Určitě by za projetí a nezastavení v zastávce dostal stejný postih.

Back
Nahoře