Nehody

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vrbam
  • Datum začátku Datum začátku
Zatím snad bez obětí. Bohužel, podle komentářů na FB již minimálně jedna ...

Brrrr ... a to jen z pohodlí domova koukám na fotky. :(
To už je snad nějaká móda nechat auto na přejezdu a jít se "schovat", včera nebo předevčírem sem někde četl o nějaké Regionce co tak tak zastavila ... :mad:

Jednu vec vyčítam tej ČD modernizácii......Všetky križovania mali byť mimoúrovňové. My máme len pár kilometrov 160km/h a všetko sa rozkradlo, ale zato na tom úseku sa s ničím nezrazíš....Všetko nadjazdy, podjazdy. Čím väčšia rýchlosť, tým väčšie poškodenie a zranenia....To bola obrovská chyba...

Tak, ještě že jedu až zítra ráno, minule jsme hráli v Praze a teď mně to lízlo o den, při předtavě, že studénkou projíždím 2x týdně... Nicméně, já vůbec nepochopím řidiče a přejezdy, i když jedem autem a na přejezdu jsou šraňky nahoře, tak stejně přibrzdímě kouknem vlevo, vpravo. Jezdit přes koleje bezhlavě a nedej bože na výstrahu se rovná sebevraždě.

Záchranná služba údajně potvrdila druhou oběť a 4 lidi v bezprosředním ohrožení, včetně strojvedoucího. :(

Po delší době jsem se vrátil k MSTS, ale že budu muset přispívat tak brzo zrovna tady, to mě fakt nenapadlo..
Přes Studénku jezdím min. 2x týdně, teď přes léto o dost častěji. Naštěstí rychlíkama, takže u těch by to nemělo nejspíš tak fatální následky. Dle Aktuálně.cz momentálně dva mrtví (jeden při příjezdu záchranářů, druhý zemřel při ošetřování). Dalších jedenáct osob je zraněných - tři v přímém ohrožení života, další zranění jsou těžká, střední nebo lehčí. Se strojvedoucím už asi víte, jak to vypadá. :(
Deme, neřeknu ti přesně, ale odhaduju, že pendolino to tam jede naplno (takže kolem těch 160 km/h) a vzhledem k orientaci stanice (ten přejezd je při té rychlosti v sakra blbé zatáčce) si myslím, že strojvedoucího toho moc neviděl a moc tu rychlost nesnížil (vlak taky zastavil skoro o dva kilometry dále). Kdyby jel naopak (od Suchdolu), asi by to dopadlo líp... Ale to jsou jen mé spekulace, tak ne že mě tu ukamenujete. :D
Bohužel, zase to odnesli ti, kteří za nic nemůžou. Hlavně, že si pan řidič utekl - než přerazit závory a mít průser, tak raději tohle.

Zaujímalo by ma v akej rýchlosti sa zrazili....
No pro normální soupravy by tam mělo být 140km/h a pro pinďu 160 km/h. kolik jel skutečně toď otázka. Ale na ten přejezd je z oblouku vidět tak 350 možná 400 m dopředu (při 160 km/h nějakejch 8,5 vteřin), takže klidně do toho mohl vletět prakticky traťovou. Ošklivý mlask. A ty žiletky, které to auto převáželo dokonaly asi své. Doufám že se zubatá už nažrala a půjde jinam.

Spýtaj sa toho strojvodcu s pendolína či mu ten šmrnc za to stojí.

Samozřejmě, že každá nehoda je smutná, a že strojvedoucímu z Pendolina za to ten šmrnc určitě nestojí (a to nejen proto, že tim spíš, že jezdil s Pendolinem a ne s nějakým pěkným klasickým vlakem, jeho vztah k železnici mohl být čistě profesionální - to teď nemyslím nijak zle). Napřed bych ale hledal jiná řešení pro zvýšení bezpečnosti než je úplné zrušení přejezdů.

... Napřed bych ale hledal jiná řešení pro zvýšení bezpečnosti než je úplné zrušení přejezdů.
Já bych hledal větší ohleduplnost řidičů a hlavně by to chtělo možná i víc uvažovat... Zatím jsem moc nesledoval, ze které strany ten kamion jel, ale z jedné strany jde ten přejezd dobře vidět, z druhé do něj nemůže vjet ve velké rychlosti (za přejezdem je zatáčka). Mě to prostě hlava nebere. A na technickou závadu to taky zrovna dvakrát nevypadá.
Jen tak mimochodem, někde jsem teď četl, že je potvrzeno, že je to polák. A s těmi mám i já na cestách vlastní zkušenosti, naštěstí ne takovéto...

Já bych hledal větší ohleduplnost řidičů a hlavně by to chtělo možná i víc uvažovat... ......někde jsem teď četl, že je potvrzeno, že je to polák. A s těmi mám i já na cestách vlastní zkušenosti, naštěstí ne takovéto...
Nic proti Polákům, ale řidiči kamiónů této národnosti jezdí jako dobytci, vlastní zkušenost. Nechci urážet ale všechny řidiče kamiónů, ale i vola snad napadne, pokud visísm na přejezdu a to už buď, že mi chcíplo auto, nebo že už jsem takový debil, že tam vjedu na červenou. ZA TO BYCH OKAMŽITĚ BRAL PAPÍRY!, tak:
a) pokud mi chipne auto, tak okamžitě volám 112, že visím na přejezdu a nejsem schopný jízdy (já osobně při volání na 112 bych šel směr proti vlaku a pokud by jel, snažil se dát návěst stůj zastav všemi prostředky, ale zaléží, zda by na mne fíra vůbec bral zřetel)
b) pokud jsem takový pí..., že tam vjedu na červenou, ostrý výraz hlavně proto, že s kamiónem jezdí řidič z povolání a ten by si vůbec neměl něco takového dovolik, jinak profesák mínus, tak bych přerazil závory.

Takže varianta "b", samozřejmě, řidič vjel na přejezd přes signalizaci a ještě to byl tkovž chuj, že místo co by přerazil závory, z kamiónu vyskočil, už je v rukách PČR a snad bude i ve vazbě. Jen tak mimochodem, dle zpráv na ČT1 to nebyl první Polák, co tohle na tom samém přejezdu zrobil. Ten ale spoň přerazil ty závory... Takže opět nepochopitelná lidská blbost hraničísí s debilismem.

Ahoj Dem.
No, to je dobré řešení, ale narovinu, kdysi žádné mimoúrovňovky nebyly, jen lidi doržovali asi více pravidla, spíš bych to viděl na daleko větší postihy takových blboňů, jako tomu bylo ve Studénce, ale i jen průjezdy na červenou, on by stačil pořádný kamerový systém, pořádná kontrola a takovým lidem bez milosti sebrat papíry a pokud by někdy chtěli obnovit řidičák, tak si jej znova zaplatit třeba po 5 ročním trestu a hotovo. Tak samo bych ožralům a feťákům řídícím auto nechal ne jen sebrat papíry, ale automobil bych nechal sešrotovat. To by si pak někdo rozmyslel dát si před jízdou nějaké to pivo.

Zaujímalo by ma v akej rýchlosti sa zrazili....

Pravděpodobně v plné, tedy 160 km/h.

Tak zrovna přejezdy dodávaj železnici šmrnc...

Ten dnešní šmrnc byl opravdu velkej.

a) pokud mi chipne auto, tak okamžitě volám 112, že visím na přejezdu a nejsem schopný jízdy (já osobně při volání na 112 bych šel směr proti vlaku a pokud by jel, snažil se dát návěst stůj zastav všemi prostředky, ale zaléží, zda by na mne fíra vůbec bral zřetel)

Měl na to (odhadem) asi 20 vteřin.

Ahoj Dem
Janě, ale kdyby se dodržoval klasický předpis, nejezdit na přejezd na červenou, tak by se nic nestalo.
Ahoj Mikuldo
20 vteřin nedvacet, ten k***t neměl na kolejích co dělat, vjel tam na výstrahu, pokud by měl poruchu, tak by to bylo něco jiného, to jsem měl na mysli ten telefón atd., pokud by tam byl vlak za 20 vteřin, tak to bych asi neudělal nic..

Dane, troška som Ti upravil príspevok. Budeme trošku kultúrni a pôjdeme omladine vzorom, nie ? ;)

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře