Nehody

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vrbam
  • Datum začátku Datum začátku
vozidla, na kterych RDST to umi prijmout, by jsi napocital na prstech jedne ruky...
Zastavit vlak dálkově šlo už v devadesátých letech na východoněmeckých RDST, kterých jsme tu měli jen v Praze na několika desítkách mašin. Bohužel to bylo jen na některých tratích.

Železniční nehoda na jedné z nejzabezpečenějších tratí v republice je obrovským skandálem a výstrahou Jihočeskému kraji, který selhává jako objednatel i koordinátor železniční dopravy skandálními nepřípoji a sází na co nejlevnějšího dopravce s wifi bez základního zajištění bezpečnosti, odpovídajícího 21. století, a to tam, kde cca 1,25 mld Kč přispěla na revitalizaci trati a její zabezpečení z Fondu soudržnosti Evropská unie.

Celí článok je napísaný ,( nemôžem sa zbaviť pocitu ) aby vyzdvihoval ČD ako národného dopravcu čo zabezpečí bezpečnú jazdu vlakom a osočoval súkromných dopravcov.....ako škodnú. Ja si nedokážem predstaviť ako vlastne doteraz jazdili vlaky , keď nebolo ani GSM-R , ani TRS ani mobil....a dosť často ani VZ. Trochu to vyznie akoby doteraz vlastne železnica bezpečná ani nebola, len potom čo sme tam napchali techniku za niekoľko miliard korún s nejakých fondov (zrejme dôležitý údaj) je to už bezpečné, ale kazia nám to lacný dopravci.....Pritom stačí si zle naladiť vysielačku, naladiť zlú stuhu a nezachránila by to ani dobrá výbava mašiny. Proste dokiaľ tam bude sedieť človek, tak bude chybovať či sa to niekomu páči , alebo nie.....To čo sa okolo toho píše je len nechutná propaganda.

Nikdy to nikto po mne nechcel. Stačilo aby som sa na simplexu zahlásil že som pohotový a je to. Dokonca sa mi stalo , že som zabudol na gsmr. Nikoho to nezaujímalo a ani na mobil mi s cdp nikto nevolal. Takže technika fajn, ale je to o ľuďoch.Dokonca dnes už nahlásiť nič nemusíš. Pošleš sms a je to. Takže v tomto je tá technika na škodu veci. Nikto s nikým nekomunikuje....

Zastavit vlak dálkově šlo už v devadesátých letech na východoněmeckých RDST,
Tak možná hlasovým hovorem, originál MESA dálkový stop neumí.

Železniční nehoda na jedné z nejzabezpečenějších tratí v republice
Trať bez vlakového zabezpečovače je jedna z nejzabezpečenějších, hm, dobrá perla.
Článek je tendenční.

Pritom stačí si zle naladiť vysielačku, naladiť zlú stuhu a nezachránila by to ani dobrá výbava mašiny
Přesně, pro další studium doporučuji tuto závěrečnou zprávu.

Mimochodem, údajně je na té trati TRS od dubna 2018 (ale nemůžu najít zdroj).

Bola tam jedna zaujímavá hláška zo strany výpravcu. Že ten signál v tých záhyboch a horách nikdy nebude. Tak teraz by to bolo dobré plesknúť naspäť tomu blbovi čo písal ten predošlí článok o najzabezepčenejšej trati.....
No nevadí hlavne že stroje 809/810 od Čd sú bezpečné lepšie. Tam človek nemusí mať vôbec strach do nich nastúpiť.

Ono si Deme nevybereš. 810 jsou šroty co už to mají za sebou, ale když se tomu dá nový interiér, hned je to jiný. Jednotky GW co aspoň jezdí u nás na rychlíkách Plzeň - Most jsou skoro stejně starý šroty, ale taky s unifikovaným interiérem. Němec by to už na koleje nedal, ale u nás se s tím vyhrávají výběrová řízení. ( vlastně tuhle trať si Vilda Ťok zajistil ze své pozice bez výběrka ).
Spíše mě zarazila jedna věc a to vyjádření objednavatele Jihočeského kraje, on ani ve smlouvě nepožadoval vybavenost motorových jednotek standardním zabezpečením.

Spíše mě zarazila jedna věc a to vyjádření objednavatele Jihočeského kraje, on ani ve smlouvě nepožadoval vybavenost motorových jednotek standardním zabezpečením.
Vždyť to je v tomto konkrétním případě úplně jedno. Tady nešlo o ČD nebo soukromník, 810 či moderní nízkopodlažní vozidlo. Tady jde o správný tok financí. Tedy aby se část toho, co se provozovateli zaplatí vrátilo do kapes těch, co o tom rozhodují. Jasně, někdo namítne, že by to spolkla "Černá díra", ale tady mi to přijde snad ještě horší, když se zahojí pár jedinců...
Když by šlo kraji opravdu kvalitu a bezpečnost, žádného dopravce, jenž nenabídne nová, moderní a nízkopodlažní vozidla nikdy nemůže vybrat.
Ve finále se na trati skoro nic nezměnilo. Jen tam jezdí natřené 810 + pár starých (asi lépe vypadajících), repasovaných nízkopodlažních jednotek. A co vím, zaměstnanci zůstali stejní. Jen přešli od ČD pod jinou firmu. A pokud nevyměníš lidi....

Vesměs se jen potvrdilo to co jsem říkal hned od začátku k této nehodě.
Nepotvrdilo se nic, pouze Česká televize odvysílala doměnky a spekulace z jiných médií. Jak to skutečně bylo, potvrdí až vyšetřování DI.
O kvalitě odvysílaného příspěvku svědčí i fakt, že výpravčí žst. Praha Vršovice je označen jako náměstek generálního ředitele. :p

Ale houby, myslíš si, že bych sem psal něco co bych neměl podložené od lidí, kteří byli přímo v téhle MU přítomni?

To netuším, já tam nebyl.
Ani jsi tam tehdy být nemohl. Pokud jsi vůbec byl, tak nanejvýše v kočárku.
Zkoušeli jsme to na nové 162. Samostatný EPV to nemá, protože se využil přes relátko stávající EPV šoupátka VZ (stejná bezpečnostní funkce - zastavit vlak).

Až budeš někdy přemýšlet, proč tě tu nemají rádi, tak je to právě kvůli těmhle kecům.
Ozval se ten pravý, co všechno ví, všechno zná, od všeho má klíče, všude byl 2x a kde nebyl, tam se chystá. Budeš se muset smířit s tím, že prostě některé věci ti uniknou, ač se snažíš sebevíc syslit svoje sbírky. A co bylo před tebou, to prostě nedoženeš. Ten tvůj známej ti to řekl správně.

Back
Nahoře