Nehody

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vrbam
  • Datum začátku Datum začátku
Na okruhu se toho zkoušelo ...
Když jsem psal "originál MESA", měl jsem na mysli originál MESA, jak se používala na trati Praha - Kolín v pravidelném provozu.

Kto prešiel návestidlo? ZSSK či Cargo ?
Rýchlik už v Rožňave mal písané meškanie vlaku pre poruchu rušňa 757, ale došiel ešte do Plešivca kde je Cargo depo a tam došlo k výmene rušňa. Zrejme výhybkár zabudol po posune prehodiť výhybku a vlak mal postavené namiesto na Zvolen na Muráň. V tom čase tam bola aj posunovacia záloha. Pár sekúnd skôr a mohla byť čelná zrážka. Takže pre poruchovosť rušňov ZSSK prišlo Cargo o 2 rušne a 1 alebo dvaja zamestnanci ŽSR o robotu. Jedna chyba a je to v keli. Politik zle zatlačí pri hlasovaní tlačidlo a ospravedlní sa, že sa pomýlil a život ide ďalej.

Trošku trepeš nezmysli. Nie pre poruchovosť rušňov ZSSK sa to stalo, ale preto, lebo na žsr si niekto nespravil svoju robotu poriadne. Výhybkár a výpravca sú hlavný vinníci. A to sú zamestnanci ŽSR a nie ZSSK. Milujem ľudí , ktorím proti ZSSK -kárska propaganda vymlela už komplet zdraví rozum.

Na Domažlicku smetl vlak auto, těžce se v něm zranily děti

Stále mě nepřestává udivovat inteligence a schopnosti řidičů a těch novinářů, co o tom píšou. To není o tom, že "vlak srazil auto", ale "nezodpovědný řidič vjel v době výstrahy na přejezd a nechal do sebe najet vlak". U přejezdů by se měly postavit budky, ve kterých by seděli hlídači, kteří by měli tlačítko generálního stopu + za každé vjetí na přejezd v době výstrahy kasírovat z řidičů 10 000 a odebrání ŘP minimálně na 6 měsíců a pak znova zkoušky. Tohle jinak nejde. Ovšem, kde sehnat ty lidi...

Nedávno jsem se dostal k dokumentu od CMA "Skrytou švýcarskou krajinou" o opevnění ve Švýcarsku. A zaujala mě nádherná věta o jakémsi chybějícím zábradlí: "Vzhledem k tomu, že Švýcarsko není v EU, lidé používají zdravý rozum!"
A vo vo tom to je!

No, zdravý rozum rozhodně nepoužil ten, kdo jel, zřejmě již nečím posílen, z festivalu Beats for Love, chtěl si udělat selfie s vlakem a dopadlo to tak, že ten člověk leží ve Fakultní nemocnici.

Stále žalostnější dopravní cesta, to už chce kus rozumu, pokračovat tam, kudy nevedou koleje (nebo v tomto případě tedy půlka koleje...)

Back
Nahoře