Úpravou ne, obsluhou ano.zdali by nebylo možné jí eliminovat úpravou zab. zař.
Speciálně v Uhříněvsi je "benický" přejezd v obvodu stanice, ale to nemělo na nehodu vliv.speciálně v Uhříněvsi jsou od toho přejezdu stanice na hony daleko
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Úpravou ne, obsluhou ano.zdali by nebylo možné jí eliminovat úpravou zab. zař.
Speciálně v Uhříněvsi je "benický" přejezd v obvodu stanice, ale to nemělo na nehodu vliv.speciálně v Uhříněvsi jsou od toho přejezdu stanice na hony daleko
„Nedlouho". Až od korytorizace.Speciálně v Uhříněvsi je "benický" přejezd v obvodu stanice,
Ve Studénce totéž.Speciálně v Uhříněvsi je "benický" přejezd v obvodu stanice, ale to nemělo na nehodu vliv.
Chlapi, vy se mi tu furt snažíte vysvětlovat principy zab. zař. Za ty roky na dráze je mi činnost celkem jasná, a o to co tu píšete, se nepřu. Takže pokud stojím s autem u přejezdu na zhlaví stanice, a vidím že ve stanici stojí jeden vlak a druhý se blíží z druhé strany (a vím, že budou křižovat), očekávám buď:
a) vlak vjede, závory zůstanou dole a odjede vlak druhý, nebo
b) závory se otevřou, projedou cca 2 auta, a přejezd půjde do výstrahy.
Jenže ta situace byla taková, že první vlak sjel z vjezdové výhybky, ta se otočila, (čekal jsem tedy za první variantu), jenže závory přede mnou se najednou začaly zvedat, a když byly skoro zcela otevřeny, opět spadly dolů. (Světla blikala po celou dobu)
Proto jsem již v prvním příspěvku psal, že je to zbytečně poměrně nebezpečná situace, kdy nějaký blbec na ten přejezd může vletět a nechat se tam zavřít, a zdali by nebylo možné jí eliminovat úpravou zab. zař.
Toť vše.
Podle té mapky to bylo po "Krnovsku"!
To je jako tvoje individuální verze mezi Ostravou a Olomoucí. Ta tam nikde není. Ale výmluva ve stádiu pokusu je zaznamenána.Podle té mapky to bylo po "Krnovsku"!
Modrá na přejezdu nikdy nebliká, mají ji tam jen barvoslepí a nevzdělaní. Vyhláška hovoří o bílém světle. A to právě není potřeba činit žádná opatření, protože je zajištěno bezpečné přejetí volnými přibližováky.I když na přejezdu bliká modrá, je vždy lepší přibrzdit a kouknout, zda něco náhodou nejede. Poněvač, když prolítne přes šraňky "urvaný vagón", tak ač to má chyba nebude, je to nerovný boj.
Já si všimnul, že jsem napsal nodrá a pak už to nešlo jaksi editovat. Jinak ten urvaný vagón byla nadsázka, jse o to, že i když máš volný přejezd a selhala by jakákoliv technika, tak že tam vjedeš a střetneš se s vlakem, ti je pak prd platné, že jsi neudělal chybu. Takhle nějak to bylo myšleno.Modrá na přejezdu nikdy nebliká
Kdyby nějak selhala ta technika, tak nemůže na přejezdu blikat bílé světlo, které oznamuje, že přejezd není v poruše a je volný. Zhasnutý přejezd neoznamuje ani to, že je volný ani to, že je v provozním stavu. Ten právě může být v poruše a strojvedoucí nemusí být dosud o poruše vyrozuměn, takže nejede ani tou sníženou rychlostí 10, kterou musí jet v případě vyrozumění o poruše.Jinak ten urvaný vagón byla nadsázka, jse o to, že i když máš volný přejezd a selhala by jakákoliv technika, tak že tam vjedeš a střetneš se s vlakem, ti je pak prd platné, že jsi neudělal chybu. Takhle nějak to bylo myšleno.
Což je stále bezpečný stav. Bílé říká volno. Přeskok do výstrahy může způsobit třeba podmáčená kolej či jiný důvod, ale vždy je to v bezpečném stavu, něco tam bliká, takže není zhaslý v poruše. Kdyby nastala porucha, sousední stanice to mají signalizováno aktivně i pasivně. To může být ten případ přepnutí do výstrahy, výpravčí zjistí, že tam nic nejede a ručně to zase uvolní.Bliká bílé světlo a přeskočí na výstražný signál. Aniž by jel vlak, po cca dvou minutách opět začne okamžitě blikat bílé světlo.