Jo to jsem četl. Nechci dělat ukvapený závěry, ale mám dojem, že fíra si buďto vůbec nevšiml zarážeče nebo si ho všiml až hodně pozdě, neubrzdil to, zarážeč rozrazil a skončil mimo trať opřený o kancelářskou budovu. Bude ale lepší si počkat, co zjistí DI. Už má tenhle incident na stole a šetří to.
bracia uratowani - Turcja
That's right! Even Czech firefighters are helping Turkish firefighters with rescue operations after the massive earthquake. I believe there are more firefighters from other countries. Not just Czech and Polish firefighters. Also I heard, some construction engineers were arrested, because the buildings they built weren't able to withstand the earthquake and collapsed. Honestly, I find it absurd! It wasn't their fault, the buildings collapsed. How could they count with an earthquake, when earthquakes are very rare in Turkey? That's the same like if a construction engineer in Czechia was arrested, because the building, he/she built in Cheb region, collapsed after small earthquake, which are also rare. And yes. Even Czechia isn't "earthquake free" country. There were records of small earthquakes in Cheb region. I think around 2-3 degrees of Richter magnitude scale, which is not that big. You can feel it as a slight shaking, and in most cases, some household items may fall from shelves.
(Překlad textu výše pro ty, co neumí anglicky)
Přesně tak! I čeští hasiči pomáhají Turkům se záchrannými operacemi po tom obrovském zemětřesení. Věřím, že je tam i víc hasičů z jiných zemí. Ne jenom z Česka a Polska. Taky jsem slyšel, že stavaři budov které spadli, byli zatčeni, protože budovy které postavili, zemětřesení neustály. Upřímně, to mi připadá absurdní! Nebyla to jejich chyba, že ty budovy spadly. Jak mohli počítat se zemětřesením, když jsou zemětřesení v Turecku hodně vzácná? To je stejné, jako kdyby byl stavař v Česku zatčen kvůli tomu, že se jeho/její budova, kterou postavil/a na Chebsku zřítila po slabém zemětřesení, která jsou taky vzácná. A ano i Česko není stát "prostý zemětřesení." Existují záznamy slabých zemětřesení na Chebsku. Asi tak kolem 2-3 stupňů Richterovy stupnice, což není moc. To je většinou cítit, jako slabé chvění a maximálně nám tak popadají věci ze skříněk.