Nehody

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vrbam
  • Datum začátku Datum začátku
Rád pobavím. :) A to v jakém stavu byl přejezd, je špatně, jistě, je dobře že se tím zabývají, ale na faktu to nic nemění.
Jednodušší příklad: Když urvu zrcátko o špatně umístěnou značku, mám jít brečet za šéfem, že za to nemůžu, páč tam byla ta značka blbě? Ne. Já su piča, protože jsem ji měl vidět a vést své vozidlo tak, abych tu značku netrefil, vina je moje. Víc jsem již popsal výše.

Rád pobavím. :) A to v jakém stavu byl přejezd, je špatně, jistě, je dobře že se tím zabývají, ale na faktu to nic nemění.
Jednodušší příklad: Když urvu zrcátko o špatně umístěnou značku, mám jít brečet za šéfem, že za to nemůžu, páč tam byla ta značka blbě? Ne. Já su piča, protože jsem ji měl vidět a vést své vozidlo tak, abych tu značku netrefil, vina je moje.
Jsem přesvědčen o tom, že na místě toho řidiče by jste neudělal nic lépe, než on. Možná vůbec nic. Od klávesnice se dávají moudra snadno. Ale ten šok, stres a snaha to vyřešit udělá své.

Jednodušší příklad: Když urvu zrcátko o špatně umístěnou značku, mám jít brečet za šéfem, že za to nemůžu, páč tam byla ta značka blbě? Ne. Já su piča, protože jsem ji měl vidět a vést své vozidlo tak, abych tu značku netrefil, vina je moje.
Srovnáváš jablka z hruškama. Už jenom to, že PČR dnes řidiče propustila o něčem svědčí. Ale chápu, že šotoušci a drážní kindermafie má hned uzavřenou MÚ.

Stres ve vypjatých situacích mi není cizí, jezdím denně stovky kilometrů. Ale v době, kdy má u sebe každej mobilní telefon a 112 je snad dobře zapamatovatelné číslo. Než jdu něco řešit, hrát si s hydraulikou, nebo takové srandy, tak jdu volat na 112. A šoutoušky si nechte pro někoho jiného. Běžte a takto, jako to vysvětlujete mě, to vysvětlete rodičům mladého fíry. Ale to už do toho zbytečně tahám emoce, já své řekl a Vy si o tom myslete co chce tak, jako si to já myslím o Vás.

Stres ve vypjatých situacích mi není cizí, jezdím denně stovky kilometrů. Ale v době, kdy má u sebe každej mobilní telefon a 112 je snad dobře zapamatovatelné číslo. Než jdu něco řešit, hrát si s hydraulikou, nebo takové srandy, tak jdu volat na 112. A šoutoušky si nechte pro někoho jiného. Běžte a takto, jako to vysvětlujete mě, to vysvětlete rodičům mladého fíry. Ale to už do toho zbytečně tahám emoce, já své řekl a Vy si o tom myslete co chce tak, jako si to já myslím o Vás.
Ty si myslíš, že zavoláním na 112 se okamžitě zastaví dráha ? Uběhnou 2-3 min. než ve stresu vůbec nějak smysluplně popíšeš co kde a jak. Operátor 112 pak musí zavolat na CDP Přerov, kde to vesměs zvedne provozní dispečer. To zase máme třeba minutu, dvě. Ten potom informuje konkrétního traťového dispečera a až pak může dojit k nějakým úkonům. V ideálním případě se jedna klidně o 5 minut. V ideálním proto, že ne vždy ti hned každej okamžitě veme telefón. Navíc bylo kolem 6:00, to dochází ke střídání směn. Osobně nevěřím, že tam ten kamion stál od 5:30. Počkám si na ofiko verzi.

Dobře.
Předpokládal jsem, že se jedná jen o informační vlákno téma Nehody (na železnici), nikoli konspirační bulvár.
Tak zde na MSTS Fóru konspirujte o tom, proč-co-jak vedlo k úmrtí strojvedoucího vlaku.
Snad časem někdy mezi „vlákny“ s teoriemi a konspiracemi najdu to co hledám (obrazně řečeno).

Nyní se jdu nad tím povznést :D.
Za prvé jsme v sekci Hyde park, která je zde pro témata nesouvisející s MSTS, za druhé asi neznáš význam slova konspirace. Nech nás žít, prosím.

Kdo je viník, určí soud... A tomu soudu musí předcházet obvinění a tomu zas musí předcházet vyšetřování. Takže psát tu kdo je viník mi přijde úsměvné. Jinak to, že PČR řidiče propustila, neznamená, že je nevinen. Jen jaksi zatím nebyl obviněn a zároveň není důvod ho držet ve vazbě, o které taky musí rozhodnout soud.

Už jenom to, že PČR dnes řidiče propustila o něčem svědčí.
Já si myslím, že ne. I kdyby měl vinu, tak ho přece nebudou držet ve vazbě. Ale nechtěl bych žít v jeho kůži s pocitem, že jeho přičiněním zemřel člověk a mnoho dalších bylo zraněno a stovky dalších, kteří se v ten čas nedostali z místa A do místa B. Svědomí je pěkná sviňa. A jestli se vyšetřování potáhne jako ta nehoda ve Studénce, kde od roku 2008 se viník stále nenašel, tak pan řidič bude prožívat pěkné psycho.

Už jenom to, že PČR dnes řidiče propustila o něčem svědčí.
Nesvědčí to vůbec o ničem. Po 48 hodinách ho musí pustit, pokud na něj soud neuvalí vazbu. Ta se dává pouze ze 3 důvodů (pokračování v TČ, útěk, ovlivňování svědků), jinak se vyšetřuje na svobodě.

Nesvědčí to vůbec o ničem. Po 48 hodinách ho musí pustit, pokud na něj soud neuvalí vazbu. Ta se dává pouze ze 3 důvodů (pokračování v TČ, útěk, ovlivňování svědků), jinak se vyšetřuje na svobodě.
Přesně tak jak píšeš.
To je taky důvod to dále neřešit.
Konspirace a další nesmysly, já myslel apod.
Nemám to za zlé, ale mohla tu vzniknout další fáma (a policie ho propustila protože,... a takže to může být vlastně takhle,... nakonec to bude takhle,... protože ho propustila,...) a máme nový příběh.
Neřešme to, je to tu jako na „novinkách” :D... Nebuďme jako autoři komentářů na „novinkách”.
Důležitá jsou pouze fakta a skutečnosti, vše ostatní je irelevantní.

Koukám, že se tu rozvinula krásná debata ve stylu "co by, kdyby"... Pánové, když už tu házíte vinu na řidiče, zkuste se alespoň trochu vžít do situace, kdy stojíte na přejezdu, nemůžete se z něj dostat a nedej bože začne blikat červená (teď nemyslím případ, kdy už červená blikala a jedete dal, to jsou opravdu s prominutím kokoti)... Vážně ihned vezmete telefon a budete volat 112, 158...? Vsadím se, že určitě ne. Lidská psychika je složitá a člověk v záchvatu paniky zapomene i jak se jmenuje, natož jak postupovat v takové situaci. Ano, tím nechci říct, že je absolutně bez viny (to ukáže až vyšetřování), ale aspoň tím chci říct, že hrdinské řeči z pohodlí domova od klávesnice jsou úplně z cesty. Bohužel to schytal náš kolega, který měl ještě celý život před sebou a z mašiny, která vypadá bytelně a nezničitelně, zbyla jen hromádka šrotu. Ať tak či tak, život to kolegovi nevrátí, bohužel.

z mašiny, která vypadá bytelně a nezničitelně
Tak zrovna této bych tak nelichotil. Když přišly ES499.0, tak se jim přezdívalo rakve, protože nevydržely žádný velký náraz. (po nehodě v Bratislavě) Fírové kolegové povídali, že kdyby to byla stará poctivá bobina, tak když uteču do strojovny, lehnu si na zem, tak musím přežít náraz i ve stovce. Na této lokomotivě bylo vidět, že i kdyby utekl do strojovny, tak první třetina lokomotivy byla deformovaná. Fíra ve Studénce přece říkal, že se zapřel ve strojovně za stěnu a podlaha po nárazu pod ním zmizela.
Pak přišly peršingy a o nich se povídalo, že rám vydrží náraz až 50km/h. A kdyby tam jela naše slavná 380, tak tam prý při nárazu celá kabina se zatlačí do strojovny. Netuším, proč tyto nenahradily staré přesluhující 150.

Dnes jsem viděl na FB video, jak vyprošťovacím tankem vrak překutáleli z kolejiště ven. Ten se během procesu úplně rozpadal.

Tak zrovna této bych tak nelichotil. Když přišly ES499.0, tak se jim přezdívalo rakve, protože nevydržely žádný velký náraz. (po nehodě v Bratislavě) Fírové kolegové povídali, že kdyby to byla stará poctivá bobina, tak když uteču do strojovny, lehnu si na zem, tak musím přežít náraz i ve stovce. Na této lokomotivě bylo vidět, že i kdyby utekl do strojovny, tak první třetina lokomotivy byla deformovaná. Fíra ve Studénce přece říkal, že se zapřel ve strojovně za stěnu a podlaha po nárazu pod ním zmizela.
Pak přišly peršingy a o nich se povídalo, že rám vydrží náraz až 50km/h. A kdyby tam jela naše slavná 380, tak tam prý při nárazu celá kabina se zatlačí do strojovny. Netuším, proč tyto nenahradily staré přesluhující 150.

Dnes jsem viděl na FB video, jak vyprošťovacím tankem vrak překutáleli z kolejiště ven. Ten se během procesu úplně rozpadal.
Zbyňku, tohle můžeš porovnat, když lokomotivy podrobíš stejnému scénáři. Kolik bobin se potkalo s opěrnou zdí, mostem (v>120) nebo "řopíkem" (v>120)? Bobiny rozhodně nemají pevnější rám ani stanoviště než x5y a x6y.
Byť i u těch novějších (50 let starých) je čelo i bočnice svařenec z plechových profilů sloužící jako ochrana proti větru a dešti, to je všechno.
Nemůžeš po jakémkoliv stroji, co nabourá do "řopíku" chtít, aby se nerozpadl na trsátka. Vectron nebo 109E by dopadly stejně. Stodevítce by asi neupadlo čelo, protože není šroubovací, rozpadlo by se jiným způsobem.

Pavle. Tohle jsou jenom dohady. Ale co jsem napsal mi vyprávěl fíra, který ve stovce s bobinou na osobním vlaku narazil na konec stojícího nákladního vlaku (plně naloženými wapkami s "drahým kamením", které se vozilo do SSSR) u vjezdu do Říčan. Také je to tam za obloukem. Všude ještě mechanika. A na postrku ještě byla E469.3. Ta trojka pak stála v depu na myčce (loko depo Praha střed) a měla obě stanoviště rozpláclá do sebe. Ale rám byl asi OK. Netuším, jestli jí opravili, ale mám pocit že ano. Proto jsem reagoval, že staré lokomotivy bobiny byly pevnější.

Zdravím, dnes se mezi Sázavou a Ledečkem stala nehoda regíny a osobního automobilu. Nevíte někdo o tom více? (číslo mašiny, okolnosti nehody) nikde jsem zatím neviděl žádný článek.
Děkuji

A to kde tedy? V tom, že ten přejezd byl zpackanej? Ano, to je známo, ale on tam vjel a má oči, kterýma snad viděl kam jede. Sám jsem řidičem "velkých aut" a plně přijímám tu skutečnost, že stav komunikací je věc jedna a to, jak po nich vedu své vozidlo je věc jiná.
Ale ten řidič není osoba, která má oprávnění posuzovat stav silnice.
Ano pokud uvidí silnici ve stavu, kdy není možné po ní jet. Ok. Zavolá svému nadřízenému a dál se vyřeší.
Ani dopravní značka, nebo náznak toho, že je vozovka v dezolátním stavu, zkrátka nic nenasvědčovalo tomu, že by mohl nastat problém.
Pokud se ale podíváte na mapy, tak...

Někudy se k té firmě musel dostat tam a někudy zase ven.
Tam vede jen jedna cesta a to přes žel.přejezd.
Ani ve snu vás nenapadne, že když se zrovna přes přejezd P6512, (kde vlak jezdí mám dojem 140km/h), se dostanete k firmě tam, zpět už vůbec.
A jiná cesta tam nevede.
Stále si myslíte, že takový běžný řidič „kamionu“ bude nějaký Albus P.W.B. Brumbál?

Back
Nahoře