Nehody

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vrbam
  • Datum začátku Datum začátku
... nakoľko náš minister dopravy ani nie po 3 hodinách dal oficiálne vyjadrenie, ktoré vraj nie je ani pravdivé.
Když náš ministr dopravy v médiích prohlásil že v Pardubicích nebylo v činnosti ani jedno zabezpečovací zařízení, říkal jsem si že je fajn dělat pod někým, kdo své ovečky podrží. :D
Ale jak je vidět, ještě na tom nejsme tak nejhůř! :cool:

Když náš ministr dopravy v médiích prohlásil že v Pardubicích nebylo v činnosti ani jedno zabezpečovací zařízení, říkal jsem si že je fajn dělat pod někým, kdo své ovečky podrží. :D
Ale jak je vidět, ještě na tom nejsme tak nejhůř! :cool:
Tak na to som tiež pozeral, že nikoho nepodrzia, aj u nás to je tak, lenže u nás p. Minister nezabudol spomenúť, že vlak bol poslaný na vylúčenú koľaj (náraz nastal okolo 17:00 a výluka bola do 16:38)

Dnes dopoledne jsem zrovna jel okruh LVA na kole. Slyším houkat vlak, tak jsem u statku nad Lednice Rybníky trochu do toho šlápl, abych se podíval na vláček. A za chvíli jel kolem a Hurvínka s vozem táhl Hektor. Asi měl motoráček poruchu. A vůbec jsem netušil, že když jsem jel přes koleje podruhé u Charvatské Nové Vsi, že ten vlak nedojel ale vykolejil.

Dementi mezi námi:

Ten chlapík, co to točil, to nemohl říct výstižněji.

Ty idioty musím ukázat našim dětem, aby si vážily svých rodičů za to, že jim neustále vtloukají do hlavy, že se mají rozhlížet, že na červenou a přes koleje se nechodí, že zelený panáček neznamená, že nepojede auto a současně jim jdou příkladem a nesnaží se je zabít na nádraží ani v autě.

Toto video som videl a prečítal som si diskusiu pod tým videom. Neviem ako u vás v Čechách, ale čo som si čítal tie komentáre Slovákov, tak drvivá väčšina nadávala na železnice. Prečo šiel ten vlak tak rýchlo? Ako je možné, že tam nie je obmedzená rýchlosť? Prečo to nie je oplotené a podobné žvásty. Aj v Čehách sú takí mantáci? Ale pritom asi nikomu nevadilo to, že dospelí takmer vtiahli decká pod vlak. Hlavne, že sú tam podchody. Neskutočná ľudská hlúposť.

Ano, také. Je to epidemie blbosti.
A takhle je to tady se vším. Naposledy chtěl dav v diskuzi kamenovat vládu za to, že nově se bude platit "pokuta", pokud odstoupím od smlouvy s fixací ceny s dodavatelem energie dříve, než tato smlouva stanovuje.

Ať se na mně za to co napíšu, nikdo nezlobí. Ale mně poslední dobou přijde, že lidi normálně degenerují a stává se z nich vypatlané netolerantní stádo, kteté uznává jen svůj pohled na danou věc. Vidím to všude. V práci, na silnicích, před barákem na parkovišti, kde si třeba včera jeden čů.ák auto postavil tak, že pomalu dalších 20 lidí nebylo schopno vyjet ráno do práce. Ale on to měl k domu pár metrů... Nevím, čím to je. I v té práci, plný kontejner nachystaný k odvozu a když tam nedám ceduli neházet, tak i kdyby věci vypadávaly stranou, přijede blb a dohazuje bordel a přitom vidí, že je naplněný, srovnaný k odvozu. Fakt nevím. Cedulky, závory a cokoliv nepomůže, když se jedná o vymaštěnce. A takoví, právě potom hážou pod přspěvky svoje duchaplné komentáře, jemiž svoji tupost gradují do čím dál vyšších obrátek a běda 2x běda, jim oponovat normálním názorem. To vás pozuráží a dělají naopak toho vola z vás. Proto už nějakou dobu mám názot na FB, jaký mám a nepotřebovat jej, už bych dávno zrušil profil. Asi tak...

Prečo šiel ten vlak tak rýchlo?
Rychlovlaky opravdu jezdí tak rychle.
Například u nás, když se dřív přestupovalo v Šakvicích, viděl jsem podobná šílenství od vygumovaných neukázněných cestujících. Touto stanicí vlaky projíždí 160km/h. A také "po přechodu přes koleje je to blíž" A vlaky houkají do úplného uhoukání.

Ale nezapomenu když jsem jezdil. Stanice Říčany ještě postaru. A lidi byli zvyklí chodit o kolej dál, aby nastupovali u z druhé strany vlaku, asi aby byli rychlejší oproti normálním cestujícím a chytli asi místo u okna. Ale jednou byly výluky a my jsme jeli s pantografem namísto klasické soupravy. To by jste nechtěli vidět ten výraz lidí, kteří chtěli nastupovat z druhé strany. Mnozí začali skákat přes koleje před vlakem. Rozumnější počkali a vlak obešli. Ale v této stanici bylo mnoho přejetých lidí a i tak riskovali další.

Takhle mohla dopadnout ta rodinka. I na tomhle videu to vypadalo, že to stihne. Proto ta postava zpomalila. Když vlak jede 160, není šance to odhadnout.

... Ale mně poslední dobou přijde, že lidi normálně degenerují a stává se z nich vypatlané netolerantní stádo, které uznává jen svůj pohled na danou věc. ...
Naprostý souhlas, já jen nechápu tu absenci pudu sebezáchovy. Jak jsou přesvědčeni, že JIM se nemůže nic stát.
Co fakt miluju, jsou sluchátka. V práci vyhlásím vlak, který jede na jinou kolej než je běžně zvykem. Pak vidím že většina čeká jinde než má, vyhlásím znova - dvě třetiny se jdou podívat na tabuli a odejdou na správný peron. Ale třetina má sluchátka na uších, tak stojí jak tupci stále tam, kde předtím. Vyhlásím tedy ještě jednou a stále nic. Dřív jsem dokonce i na ten peron chodil a posílal je kam mají jít - tedy myslím jako na jaký peron :D. A potom tam přijede vlak opačného směru a už to začíná - ti chytřejší, kterým se nezdá že to přijelo odjinud, začnou zmatkovat a přebíhat koleje, a dva tři do toho vlaku nastoupí a jedou na opačnou stranu. Později si stěžují, jak je to možné, když do vždycky jezdí odsud.
To je ten lepší případ.
Jenže asi před měsícem přijel vlak od Prahy, já venku čekám na vlak proti a najednou vidím, jak si to po první z oblouku místo vlaku šine jakési děvče, samozřejmě pěkně po pražcích a ta sluchátka na ovaru. Tak jsem jí vyrazil po perónu vstříc, na konci jsme se setkali, a zeptal sejí, jestli je normální. Koukala na mě, co si to dovoluju a reagovala naprosto logicky - "A co jako?" Držel jsem se, a tak jsem jí odpověděl, že tam za prvé nemá co dělat, a za druhé, když tedy to má po souběžné silnici tak daleko, jestli by alespoň nemohla jít stranou vedle koleje. Její odzbrojující odpověď "Ale vždyť nic nejelo" už zanikla ve skřípotu brzd právě zastavujícího vlaku, do kterého následně s kroucením hlavou nastoupila.
A podobných případů je dnes a denně - podlézání závor, přecházení přes centrální přechod před rozjíždějícím se vlakem, atd.
Fakt nechápu, proč se někteří tak nemají rádi.

Společnost takové jednání prakticky toleruje, tak se není čemu divit. Rovněž nelze lidi dnem i nocí krmit tupou reklamou a lacinými seriály, snižovat donekonečna nároky na formálně dosažené vzdělání a pak spoléhat na něčí zdravý úsudek. Legenda praví, že dříve se cestující veřejnost dokázala vyznat v papírových jízdních řádech a věděla, že žlutý pruh pod střechou vozidla označuje první třídu. Musely to být hezké časy.

Historie mariánskolázeňského nádraží od dokončení koridoru cca 2009 ve zkratce - asi r. 2010, kluk těsně po matuře přecházel chebské zhlaví a sebral ho vlak od Chebu. Sluchátka na uších, tlačil kolo. V místě bývala přes koleje zkratka s návazností na cestu do Hamrníků a velké Hleďsebi.
Asi o rok později nalezen poblíž stejného místa mrtvý muž. Soudilo se, že ho taky strhnul vlak, ale během vyšetřování se zjistilo, že byl na místo zavlečen mrtvý a někdo se snažil maskovat stopy.
Nedlouho poté skočil sebevrah z 2. nástupiště přímo pod projíždějící náklaďák do Plzně. Zbytky tratoliště byly zřetelné ještě po nějaké době, i když bylo něčím překryté.
Čtvrtý případ se odehrál na chráněném přejezdu na kraji Mariánek směrem ke tzv. Stavebnímu mlýnu (betonárka). Je zde oblíbené stanoviště šoutoušů. Opilý a zřejmě i zfetovaný bezdomovec před očima svých kumpánů vědomě vkročil přímo pod vlak. Už to asi dál neutáhl.
Zatím poslední případ z doby před cca 7 lety byl obdobný a udál se kousek za výjezdem z nádraží na Planou. Opět bezdomovec zpoza protihlukové stěny (z nouzového průlezu) u tzv. Černého mostu seskočil ze zídky více než 0,75m rovnou pod rychlík. Další sebevražda. Když jsem šel do práce, bylo z mostu vidět, jak funebráci sbírají ostatky. Rozneslo ho to po pěkné dálce.
Osobně jsem viděl, jak se po kolejích v tomto místě motala nějaká ženská, která se tam ocitla neznámo jak a nedokázala vylézt na onu zídku v místě nouzového výlezu a dostat se pryč. Křičeli jsme na ní, ať vypadne a rychle se dostane pod most, kde se dá vylézt lépe, protože tam už protihlukovka není. Vůbec - ten systém těch nouzáků je tam náramně "dobře" vymyšlený a je to jakási Potěmkinova vesnice - je předepsán směrnicemi, tedy je postaven, ovšem jestli je funkční je jaksi podružné. Nedovedu si představit, že tudy odchází malé děti, senioři, osoby se sníženou pohyblivostí atd. I zdravý člověk by měl problémy tudy vylézt a vláčet se se k tomu se zavazadly.
Od této doby je tam klid, když pominu občasný pád ožralů z perónů do kolejiště, naštěstí bez vážné újmy, protože naštěstí zrovna nic nejelo... I tak to myslím stačilo.

Pajavlaky: Zas bych si to neidealizoval, viz Zbyňkův příspěvek.
Ty lidi mají obecně zhoubný návyky (lézt do kolejí; nedávat si pozor na to, co se děje okolo, absence schopnosti posoudit možné riziko atd.) a zřejmě si to nesou už od dětství a následně přenášejí na svoje děti. Blbost je dědičná.
Já to mám zas až možná chorobně opačně, pořád koukám odkud "to" přijde.

Toto video som videl a prečítal som si diskusiu pod tým videom. Neviem ako u vás v Čechách, ale čo som si čítal tie komentáre Slovákov, tak drvivá väčšina nadávala na železnice. Prečo šiel ten vlak tak rýchlo? Ako je možné, že tam nie je obmedzená rýchlosť? Prečo to nie je oplotené a podobné žvásty. Aj v Čehách sú takí mantáci? Ale pritom asi nikomu nevadilo to, že dospelí takmer vtiahli decká pod vlak. Hlavne, že sú tam podchody. Neskutočná ľudská hlúposť.
Jsou. Můj strýc (po sk ujo) se ještě předloni divil, že vlaky nemají v nádražích omezenou rychlost a že "jezdí hrozně rychle". :-/
Nebo v některých diskuzích se občas dá dočíst něco typu "jela jsem za babičkou na silnici 90 km/h a předjížděl mě vlak, jak je možné, že porušuje předpisy?" :-/

Zkrátka když 2/3 lidí o železnici ví jen to, že to jezdí po kolejích, tak od nich lze spíše čekat tyhle přiblblé komentáře, než aby si sedli k internetu, nebo knížkám a něco si o tom zjistili... To já zase četl na tohle téma dost zajímavý článek, z nedávného průzkumu. Kolem 40% lidí v ČR, má značný problém pochopit složitější, delší a odbornější text a dobře 1/4 z nich má úplný problém pochopit a vyřešit něco složitějšího, než inzerát. Ale například Finové, Švédové, Norové, Estonci a Dánové, ti jsou na tom z celé Evropy nejlépe. Nechci se tu pouštět do politiky, ale myslím, že cílená likvidace Česko/é(-s/Slovenské) inteligence, která začala po Mnichovu a pokračovala po roce 1948, už chtě nechtě se projevuje i v tomhle smyslu a způsobuje už viditelnou propast.
Viz. třeba ten můj (naštěstí) nevlastní strýc. Všechno dobré o rodině, nevlastní babička je hodná, ale po pravdě... je blb. Ukončila školu 9. třídou, nechala se po půl roce vyrazit z učňáku a nic jiného si nedodělala. Nevlastní děda totéž, základka a šmitec. Nedá dohromady dvě věty, aniž by se přebreptal, nechal si sebrat řidičák, protože u doktorky nedovedl doplnit číslice do ciferníku hodin, knížku celá tato část rodiny viděla jen, když s ní podkládali dveře, aby se nezavíraly... Co potom komu mohli předat dál? Mohli... Nebýt mě a nekompromisního drilu, bratránek dodnes čte "interpretace" jako "ipretace" a "derivační" jako "deviační" Pak po nich chtějte, aby chápali, že vlak v nádraží nemusí zpomalovat a že drážní těleso je veřejnosti nepřístupné. A takhle to je ve spoustě rodin. Řetězová reakce.:(

Jsou. Můj strýc (po sk ujo) se ještě předloni divil, že vlaky nemají v nádražích omezenou rychlost a že "jezdí hrozně rychle". :-/
Nebo v některých diskuzích se občas dá dočíst něco typu "jela jsem za babičkou na silnici 90 km/h a předjížděl mě vlak, jak je možné, že porušuje předpisy?" :-/

Zkrátka když 2/3 lidí o železnici ví jen to, že to jezdí po kolejích, tak od nich lze spíše čekat tyhle přiblblé komentáře, než aby si sedli k internetu, nebo knížkám a něco si o tom zjistili... To já zase četl na tohle téma dost zajímavý článek, z nedávného průzkumu. Kolem 40% lidí v ČR, má značný problém pochopit složitější, delší a odbornější text a dobře 1/4 z nich má úplný problém pochopit a vyřešit něco složitějšího, než inzerát. Ale například Finové, Švédové, Norové, Estonci a Dánové, ti jsou na tom z celé Evropy nejlépe. Nechci se tu pouštět do politiky, ale myslím, že cílená likvidace Česko/é(-s/Slovenské) inteligence, která začala po Mnichovu a pokračovala po roce 1948, už chtě nechtě se projevuje i v tomhle smyslu a způsobuje už viditelnou propast.
Viz. třeba ten můj (naštěstí) nevlastní strýc. Všechno dobré o rodině, nevlastní babička je hodná, ale po pravdě... je blb. Ukončila školu 9. třídou, nechala se po půl roce vyrazit z učňáku a nic jiného si nedodělala. Nevlastní děda totéž, základka a šmitec. Nedá dohromady dvě věty, aniž by se přebreptal, nechal si sebrat řidičák, protože u doktorky nedovedl doplnit číslice do ciferníku hodin, knížku celá tato část rodiny viděla jen, když s ní podkládali dveře, aby se nezavíraly... Co potom komu mohli předat dál? Mohli... Nebýt mě a nekompromisního drilu, bratránek dodnes čte "interpretace" jako "ipretace" a "derivační" jako "deviační" Pak po nich chtějte, aby chápali, že vlak v nádraží nemusí zpomalovat a že drážní těleso je veřejnosti nepřístupné. A takhle to je ve spoustě rodin. Řetězová reakce.:(
No hej, ale ono to nie je asi ani tak o tom, kto ako číta, pátra po informáciách a podobne. Starší ľudia mali asi menej možností ako sa dostať k informáciám (či už škola, knihy a podobne). Nehovorím, že tá možnosť nebola, ale nebola taká rozšírená ako teraz. Navyše, nepredpokladám, že tí diskutujúci sú starí ľudia. Na to, aby som nevošiel na koľaje nepotrebujem dokončiť ani ZŠ. A nadávať na vlak (či celkovo železnice) a nie na nezodpovedných ľudí je proste pre mňa nepochopiteľné. Skôr by som povedal, že je to asi nejaká nevraživosť, alebo ako to nazvať, voči či už štátu, alebo systému ako takému. A (nemyslím to nijako zle) jednoduchší ľudia nie sú ani zďaleka len tí postarší nevzdelaní, ale aj veľa mladých sa mi javí, ako keby boli ovalení nejakým polenom. Našťastie ich nie je zase až tak moc.

Ať se na mně za to co napíšu, nikdo nezlobí. Ale mně poslední dobou přijde, že lidi normálně degenerují ...
V pohádce "Nesmrtelná teta" říká nadpřirozená bytost "Rozum", že moudra je pouze omezené množství a nakonec musí dát svůj rozum králi. Když si vezmete kolík od té doby přibylo chytrých mobilů, ledniček, laviček a podobně, musí holt na tom světě někde chybět. A to se domnívám, že s příchodem dalších novinek bude ještě hůř.

Back
Nahoře