Nehody

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vrbam
  • Datum začátku Datum začátku
E499_2002 napsal:
Edie napsal:
Matýsek napsal:
když je blbej a nerespektuje "závory" tak je to pak jeho blbost. ...lokomotiva sešrotovala...:lol:

Asi neví, že nad vlakem se v síle, váze a valivým odporem nedá vyhrát...
Ale dá.......když Ti narazí lehká 810 do naloženého tahače, jehož návěs může mít u některých typů docela nízko uložené těžiště, tak je vítěz dopředu znám.....ale 810 to určitě nebude.....

Martens napsal:
E499_2002 napsal:
Edie napsal:
Matýsek napsal:
když je blbej a nerespektuje "závory" tak je to pak jeho blbost. ...lokomotiva sešrotovala...:lol:

Ale dá.......když Ti narazí lehká 810 do naloženého tahače, jehož návěs může mít u některých typů docela nízko uložené těžiště, tak je vítěz dopředu znám.....ale 810 to určitě nebude.....

Tak to je jasné, ale když se připojí 2X 010 obsazený cestujícími tak snad...
ale i 810ka dokáže něco málo napáchat ne?

Naposled editoval moderátor:
E499_2002 napsal:
Martens napsal:
E499_2002 napsal:
Edie napsal:
Matýsek napsal:

Tak to je jasné, ale když se připojí 2X 010 obsazený cestujícími tak snad...
a tady ty snad cestující v 2x 010 byli??

Tedy Éčko, zajímalo by mě, jaký vliv májí na "vítězství" při srážce odlišné hodnoty valivého odporu mezi silničním a kolejovým vozidlem. :(

Pawlik napsal:
Tedy Éčko, zajímalo by mě, jaký vliv májí na "vítězství" při srážce odlišné hodnoty valivého odporu mezi silničním a kolejovým vozidlem. :(
Podle toho se dá přeci předpovědět, kam se ty šroty po srážce odvalí.

Michal napsal:
Pawlik napsal:
Důležité je jestli naráží vlak do kamionu nebo kamion do vlaku. Při verzi 2 si většinou vlak udělá výlet mimo koleje.

Když jsem ve vláknu nehody - nemáte někdo více informací k vlakové nehodě, která se stala v Úvalech někdy v 70. nebo 80. letech? Kdy rychlík vykolejil a vagony pak krájely přístřešek ostrovního nástupiště? Našel jsem pouze údaj 9.7.1984 při průjezdu vlaku stanicí Úvaly u Prahy vykolejilo pět vagónů 2 mrtví, 8 těžce zraněných ale podle počtu mrtvých se mi to nezdá. Prý to byl větší masakr....

Dík, to jsem si našel. Já jen jestli by nebyly nějaké bližší informace - jestli to opravdu bylo v roce 1984, jaká lokomotiva, ideálně fotky z nehody... Co jsem slyšel tak vagony fungovaly jako struhadlo. Jen místo sýra tam byli lidé...

Michal napsal:
Pawlik napsal:

Už to bylo zodpovězeno za mě... :)

Upřímně řečeno začínám mít divný pocit že se v tom někteří vyžíváte.Ale stalo se někomu z vás že jste se šinuly proti neodvratitelné nehodě?Třeba i minimální rychlostí,ale nedá se s tím nic dělat.A nemusí jít jenom o železnici.Z vlastní zkušenosti vám řeknu že to je "super" pocit a kdo to nezažil neuvěří.A kdo to zažil,aniž za to mohl a blíží se ke stejnému místu a nepřeběhne mu mráz po zádech tak je neobvykle otrlý člověk.

Tommy66 napsal:
Upřímně řečeno začínám mít divný pocit že se v tom někteří vyžíváte.Ale stalo se někomu z vás že jste se šinuly proti neodvratitelné nehodě?Třeba i minimální rychlostí,ale nedá se s tím nic dělat.A nemusí jít jenom o železnici.Z vlastní zkušenosti vám řeknu že to je "super" pocit a kdo to nezažil neuvěří.A kdo to zažil,aniž za to mohl a blíží se ke stejnému místu a nepřeběhne mu mráz po zádech tak je neobvykle otrlý člověk.
Něco z příběhu jízdy IGK:
No nevím, jestli je to skvělý pocit řítit se 80km/h a najednou vidět v dálce jak se proti vám řítí světla ve stejném pruhu a pořád se nechtějí zařadit

PS: nakonec to dobře dopadlo, ale víckrát opakovat bych to nechtěl

Vrbam napsal:
Tommy66 napsal:
Něco z příběhu jízdy IGK:
No nevím, jestli je to skvělý pocit řítit se 80km/h a najednou vidět v dálce jak se proti vám řítí světla ve stejném pruhu a pořád se nechtějí zařadit

PS: nakonec to dobře dopadlo, ale víckrát opakovat bych to nechtěl

Toto se mi stalo s kamionem. Sice jsem jel "jenom" 60 a kamion proti mně asi taky tak, ale taky moc nechybělo. Ten magor prostě musel za každdou cenu na úzké silnici objet toho cyklistu a kašlat na to, že proti němu jede měkký Favoshit a za ním ještě další auta...

Takových kamioňáků jsem taky pár potkal a vždy to bylo jen o fous.Aby sami uhli,to tedy ne,oni mají monstrum a tím jaksi automaticky přednost.Manželka na tu chvíli nemůže pořád zapomenout,i když je to už řádka let a to při nás stáli všichni svatí v čele s Petrem,jinak bychom byli na 100% v příkopu koly vzhůru...

Petr Novák napsal:
Takových kamioňáků jsem taky pár potkal a vždy to bylo jen o fous.Aby sami uhli,to tedy ne,oni mají monstrum a tím jaksi automaticky přednost.Manželka na tu chvíli nemůže pořád zapomenout,i když je to už řádka let a to při nás stáli všichni svatí v čele s Petrem,jinak bychom byli na 100% v příkopu koly vzhůru...

A co takhle v zimě na ledu co?

Back
Nahoře