Nehody

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vrbam
  • Datum začátku Datum začátku
Ale i to mě docela zaráží, to snad ví každý, že ho to uškvaří.
tady mi to přijde jako samozřejmnost, když je tady polovina lidí fírové a všichni co se zajímají o železnici to ví.

Naposled editoval moderátor:
E499_2002 napsal:
Ale i to mě docela zaráží, to snad ví každý, že ho to uškvaří.
tady mi to přijde jako samozřejmnost, když je tady polovina lidí fírové a všichni co se zajímají o železnici to ví.

Zdravím,
v letech onoho mladíka jsem už měl tu čest být vyučen a "odmaturován" jako elektronik a když jsem si tak jednou doma opravoval televizor,nedalo mi to a po vzoru mého bývalého mistra jsem si chtěl na VN transformátoru šroubovákem natáhnout oblouk.No,pěkná pecka to tehdy byla. :eek: Narozdíl od mistra jsem měl totiž v izolaci šroubováku malou prasklinku a přes ní nějaká ta tisícovka "projela".Stejně tak mi nedalo sáhnout si na el.ohradníky apod.To ovšem pouze v ranném dětství.:D I dnes si občas na nějakou tu "živou část" v práci či doma sáhnu,ale to už jde jen omyly a nikoli záměr si něco vyzkoušet.
Chci tím ale napsat,že i když člověk o nebezpečí ví,někdy mu to prostě nedá.Samozřejmě,že tomu může napomoci alkohol,frajeřina a bohužel i naprostá neznalost.

David

David Hájek napsal:
...Stejně tak mi nedalo sáhnout si na el.ohradníky...
Tak tohle jsem si taky vyzkoušel v Chomutově v Lesoparku. jednou a stačilomi to :lol: :lol: :lol:. To byla ďaha.....ale obřas se mi taky stane, že když vypojím PC zdroj ze zásuvky, že mě kopne.....

Už dávno jsem věděl že s proudem není sranda.Ale teprv od té doby kdy jsem vevnitř strojovny 363 viděl ten "malý" kabel který svádí proud do strojovny je mi jasné o čem je řeč.Tohle by měly ukazovat aby si lidi uvědomily pod co lezou!

David Hájek doufám, že to bylo na toho mladíka, co ho to uškvařilo a né na mě. :)

Elektrické ohradníky jsou docela v pohodě, oproti zásuvce. Pokud tedy myslíme stejné ohradníky pro dobytek na pastvě.

Málem jsme tu měli další čelní srážku na jednokolejce, tentokrát v úseku Praha Braník - P. Modřany. Už je těch průserů na kolejích poslední dobou nějak moc.

E499_2002 napsal:
Přes prázdniny asi někteří moc nejezdili a musí se rozjezdit. :D
Někteří to třeba musí rozjezdit, ale tyhlety Tvoje příspěvky nejde ani rozdejchat :cry:

Co ty víš, jestli není na vině výpravčí - stalo se to na vjezdu do Braníka a ten je obsazený výpravčím. TZZ neexistuje a do stanice Modřany je telefonické dorozumívání a stačí, když si nezapíše do deníku nabídnutý vlak, zapomene na něj a vypraví proti němu druhý - ale jsou to opět jenom domněnky bez znalostí dalších okolností.

Vrbam napsal:
Beatlesák napsal:
E499_2002 napsal:
Pro fíry prázdniny neexistují (stejně jako soboty a neděle a noc a...)
a státní svátky, i na Štědrý den, Nový rok a Silvestr jezdí vlaky
občas jsou fírové chudáci :roll: místo aby strávili
silvestra nebo vánoce s rodinou,tak sedí ve studené kabině :(
musí to být nepříjemný pocit :roll:

Jan Paloch napsal:
Vrbam napsal:
Beatlesák napsal:
E499_2002 napsal:
Pro fíry prázdniny neexistují (stejně jako soboty a neděle a noc a...)
a státní svátky, i na Štědrý den, Nový rok a Silvestr jezdí vlaky
občas jsou fírové chudáci :roll: místo aby strávili
silvestra nebo vánoce s rodinou,tak sedí ve studené kabině :(
musí to být nepříjemný pocit :roll:
a nikdo za ně neuroní ani kroupu.....přátelé.....obr Koloděj pláče .....

iŽurnál: Ke srážce vlaků v Lysé nad Labem chyběly jen metry
Pavel Pavlas, Milan Kopp 14.09.2007 11:36
Jen málo chybělo a na nádraží v Lysé nad Labem se mohly ráno srazit dva vlaky. Ve čtvrt na sedm jela souprava z Hradce Králové do Prahy a měla zastavit na nádraží. Jenže vlak projel kolem nástupiště a zastavil se až v místě výhybek. Tam už ale jel další osobní vlak v opačném směru.
Cestujícím z rychlíku do Prahy a ani z osobního vlaku se nic nestalo. Na místě jsou drážní vyšetřovatelé a policie, jak nám potvrdila jejich nymburská mluvčí Zuzana Tusarová: "Událost nám byla oznámena před sedmou hodinou ranní. V současné době jsou policisté na místě a celou událost prošetřují ve spolupráci s drážní inspekcí."
Doprava nebyla přerušena.

iDNES: U Lysé nad Labem se málem srazily dva vlaky
14. září 2007 16:02
Pouhých pár metrů dělilo dva vlaky od srážky. Rychlík ze stanice v Lysé nad Labem odjížděl kolem odjezdového návěstidla zakazujícího jízdu právě ve chvíli, kdy do stanice vjížděl osobní vlak. Strojvedoucí rychlíku jedoucího z Hradce Králové do Prahy zastavil pouhých 12 m za odjezdovým návěstidlem.
Ke střetu s osobním vlakem jedoucím z Ústí nad Labem tak naštěstí nedošlo.
Příhoda se stala ve čtvrt na sedm ráno ve stanici Lysá nad Labem. Drážní inspekce nehodu na místo šetřit nevyjela - událost byla DI po urgenci ohlášena až ve 14 hodin. Vše nasvědčuje k tomu, že příčinou je selhání lidského činitele.

mia, iDNES.cz

Back
Nahoře