Nehody

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vrbam
  • Datum začátku Datum začátku
Neonxc: Jasné. To mě češtinářka naučila :). Ale proč používat takovéto označení?
PS: Několikrát se v tomto článku opakuje např. slovo POŽÁR.

Nechte už té češtiny.
Která budova vlastně shořela? Ve zprávách ukazovali jen spáleniště a těžko se orientovat. Máme ji v MSTS? Honza Švec udělal na hlavním myslím všechny budovy. Ten náš simulátor se stává záznamem historie. Nechcete někdo nafotit ještě zbývající budovy určené k demolici? Masaryčku naštěstí vymodelovanou máme, ale takový Negerliho viadukt i se stavědlem, kde už sídlí bezdomovci v originále by se hodil. V centru jsou drahé pozemky a bojím se, že mamon zvítězí nad zachováním historických památek a logickým dopravním systémem. A když dráhy neustoupí dobrovolně, tak se tomu pomůže požárem jako se šetří v tomto případě. Pokud zde vyroste další Paládium, tak bude všem jasno.

K nehodě ve Studénce,dnes v pořadu Máte slovo by měl mít rozhovor Pavel Dlouhý se strojvedoucím vlaku EC 108.

Banán napsal:
K nehodě ve Studénce,dnes v pořadu Máte slovo by měl mít rozhovor Pavel Dlouhý se strojvedoucím vlaku EC 108.
Tady je odkaz přímo na video s rozhovorem strojvedoucích v pořadu máte slovo 10.9 2008 http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/10175540660-mate-slovo/208572230800023-10.09.2008-21:55.html

Tak máme další hromadu. Podle dostupných zpráv vletěl dnes ráno
pošták NEx 54053 u Mohelnice do nějakých Wapů. Lok. 362.165-3, poslední průjezd zaznamenán v Mohelnici ve 2,20. Podrobnosti se určitě dozvíme během dne. Trať je neprůjezdná, Excelsior se vracel ze Zábřeha do Třebové, Vltava z Červenky do Olomouce a na Přerov.
Je toho poslední dobou už nějak moc!

Tom Kanka napsal:
Tak máme další hromadu. Podle dostupných zpráv vletěl dnes ráno
pošták NEx 54053 u Mohelnice do nějakých Wapů. Lok. 362.165-3, poslední průjezd zaznamenán v Mohelnici ve 2,20. Podrobnosti se určitě dozvíme během dne. Trať je neprůjezdná, Excelsior se vracel ze Zábřeha do Třebové, Vltava z Červenky do Olomouce a na Přerov.
Je toho poslední dobou už nějak moc!

http://www.zelpage.cz/zpravy/6518

Byla klika, že nejelo také něco po druhé koleji. Ten zničený Falls zasahuje do vedlejší koleje.

Už je na netu i video http://www.novinky.cz/clanek/149527-video-srazka-vlaku-telo-strojvudce-vyprostovali-pres-13-hodin.html .

A dnes zase mohlo být zaděláno na pěkný karambol!!! http://www.novinky.cz/clanek/150877-vlaky-na-olomoucku-delilo-od-srazky-nekolik-sekund.html

Zdravím,
dnes vydala Drážní inspekce závěrečnou zprávu k nehodě v Moravanech ... http://www.dicr.cz/uploads/Zpravy/MU/MU_Moravany.pdf .
Nerad bych,aby se kolem této nehody rozpoutala místy poněkud "pokleslejší" debata jako na "Káčku",ale ve zprávě DI mě udivilo několik věcí.
Píše se v ní,že např.vnější výpravčí vysílačkou vyzýval strojvedoucího Lv aby zastavil všemi prostředky.To ale nelze doložit,protože v Moravanech není TRSka a radiotelefonní systém tam není vybaven záznamovým zařízením.No,na koridorové trati docela zajímavá "maličkost".Ale beru,peníze je třeba šetřit a na nehodu to přímý vliv nemělo.
Skutečnou perlou je ale tvrzení DI,že jí nebyla Drážním úřadem /schvalovatelem instalace zab.zař. v Moravanech/ předložena projektová dokumentace ZZ v žst.Moravany s vysvětlením,že se má DI obrátit na provozovatele dráhy.Z toho tedy plyne,že Drážní úřad něco schválí a ani se potom neobtěžuje archivovat zprávu a samotnou dokumentaci jím schvalovaného a nakonec i schváleného projektu.Samozřejmě existuje ještě domněnka,že DÚ tu dokumentaci měl,ale dle jeho názoru by jaksi nebylo vhodné ji DI poskytovat.;-)
No,pěkný Kocourkov.

David

David Hájek: To si ale prvně zjistěte, jakým způsobem probíhá schvalovací proces Drážním úřadem a jaké doklady vyžaduje pro schválení/vydání průkazu způsobilosti...

pavouk napsal:
David Hájek: To si ale prvně zjistěte, jakým způsobem probíhá schvalovací proces Drážním úřadem a jaké doklady vyžaduje pro schválení/vydání průkazu způsobilosti...

Dobrý den pavouku,
zřejmě jsem nebyl správně pochopen.Nemám potřebu zjišťovat jakým způsobem probíhá schvalovací řízení čehokoli a kdekoli.Narážel jsem jen na skutečnost,že DI uvedla,že ji nebylo ze strany DÚ vyhověno v požadavku poskytnutí materiálů týkajících se ZZ v žst.Moravany.Předpokládám tedy,že DI měla důvod DÚ o materiály požádat /ať už to měly být materiály jakékoli/ a dobře věděla proč s tím "otravuje" zrovna DÚ.
Mě,coby obyčejného a podrobností neznalého člověka jen udivuje,že na DÚ byl zvolen daný postup,respektive nepostup.Toť jen můj názor,který se samozřejmě nemusí ztotožňovat s vaším.

David

David Hájek napsal:
pavouk napsal:
Dobrý den pavouku,
zřejmě jsem nebyl správně pochopen.Nemám potřebu zjišťovat jakým způsobem probíhá schvalovací řízení čehokoli a kdekoli.Narážel jsem jen na skutečnost,že DI uvedla,že ji nebylo ze strany DÚ vyhověno v požadavku poskytnutí materiálů týkajících se ZZ v žst.Moravany.Předpokládám tedy,že DI měla důvod DÚ o materiály požádat /ať už to měly být materiály jakékoli/ a dobře věděla proč s tím "otravuje" zrovna DÚ.
Mě,coby obyčejného a podrobností neznalého člověka jen udivuje,že na DÚ byl zvolen daný postup,respektive nepostup.Toť jen můj názor,který se samozřejmě nemusí ztotožňovat s vaším.
David
není státním archivem.
Materiály, které dostane od žadatele, DÚ posoudí ( vypracuje závěry a buď vydá či ne požadované osvědčení ) a po skončení procedur vrátí.
Které kopie si ponechá jako nezbytné je na uznání šetřícího.
O archivaci se musí postarat žadatel/provozovatel zařízení.
Provozovatel však k provozování musí mít jen osvědčení o shodě či průkaz způsobilosti. Pro provozovatele je důležitý akorát manuál.
Technické podrobnosti provozovatele nezajímají a není jejich vlastníkem.
Plnou dokumentaci tak má jen žadatel o vydání osvědčení a nemusí jím být ani výrobce, ale prodejce/dodavatel.

DI se tedy mohla obrátit na všechny v řetězci výrobce, dodavatel, schvalovatel, provozovatel a doufat, že se mu podaří odněkud dokumentaci získat. Zde se opět ukazuje vakuum v zákonech. :D

Dobrý den, když už tu diskutujete o nehodách typu "Studénka". Vytvořil by někdo aktivitu která by byla vlastně dokumentující pravě nehody u Studénky.
Vytvořil bych sám, ale jsem opravdu úplný nováček takže na toto si netroufám.
Díky za odpověď

Padající mosty MSTS neumí. A kdyby to uměl, asi by to nebyl dobrý námět pro aktivitu, která by vždy skončila nehodou. Není o co stát. Šlo by simulovat snad typ Železný dědek, ale to už dávno někdo vytvořil.

Zbyněk Šemora napsal:
Padající mosty MSTS neumí. A kdyby to uměl, asi by to nebyl dobrý námět pro aktivitu, která by vždy skončila nehodou. Není o co stát. Šlo by simulovat snad typ Železný dědek, ale to už dávno někdo vytvořil.

Já vím že železného dědka někdo vytvořil forum sleduji už dva měsíce ale teprve dnes jsem se přihlásil pořád se snažím něco naučit. Já jen že spousta lidí co jezdí MSTS neměli možnost jezdit ve skutečnosti tak jen pro představu jak by to vypadalo ale v případě že to nejde nejde nedá se nic dělat

Back
Nahoře