Nehody

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vrbam
  • Datum začátku Datum začátku
klokan20 napsal:
....Já jen že spousta lidí co jezdí MSTS neměli možnost jezdit ve skutečnosti tak jen pro představu jak by to vypadalo ale v případě že to nejde nejde nedá se nic dělat

Myslím, že simulací v MSTS nejde dosáhnout ani té nejvzdálenější představy o tom, jak to vypadalo.:roll:

Myslím, že simulací v MSTS nejde dosáhnout ani té nejvzdálenější představy o tom, jak to vypadalo.:roll:
[/quote]

Já vím že ne, byl to jen nápad možná špatný, ale nápad. Taková rekonstrukce

On už někdo vytvořil i tu Studénku. Bylo to hned po události, jen nevím kdo to byl - nakonec by se mělo dát najít. Snad to bylo na šotowebu...?

klokan20 napsal:
Já vím že železného dědka někdo vytvořil forum sleduji už dva měsíce ale teprve dnes jsem se přihlásil pořád se snažím něco naučit. Já jen že spousta lidí co jezdí MSTS neměli možnost jezdit ve skutečnosti tak jen pro představu jak by to vypadalo ale v případě že to nejde nejde nedá se nic dělat
A co takhle Stéblová, Horusice, Praha Strašnice, Hodkovice nad Mohelkou, Čerčany, Moravany, Mohelnice, atd., atd., ......? Chceš zažít pocit, jaké to je když někdo něco "projede"? Když víš, že to neubrzdíš a nedá se nic dělat? Před Tebou stojí ma kolejích sebevrah a Ty nemáš šanci zabránit tomu, že ho nesundáš? Když zjistíš, že ten vlak odjel, i když neměl a jenom čekáš, jak to dopadne? Víš, jaké další tragédie se odehrávaly a dodnes se odehrávají ve vědomí viníků, za kterými jsou zmařené životy, protože někdo jenom udělal chybu, kterou už nejde vrátit? (A nikdo nemůže říct, že jemu se to stát nemůže!),
Co takhle zkusit letecký simulátor a zkusit se trefit do jednoho z New Yorských dvojčat? Uspokojí Tě to?
Neber to prosím ve zlém, ale MSTS by podle mého názoru měl zůstat simulací, která by od stresových situací měla "osvobozovat" a ne je vyvolávat!

Tom Kanka napsal:
klokan20 napsal:
Já vím že železného dědka někdo vytvořil forum sleduji už dva měsíce ale teprve dnes jsem se přihlásil pořád se snažím něco naučit. Já jen že spousta lidí co jezdí MSTS neměli možnost jezdit ve skutečnosti tak jen pro představu jak by to vypadalo ale v případě že to nejde nejde nedá se nic dělat
A co takhle Stéblová, Horusice, Praha Strašnice, Hodkovice nad Mohelkou, Čerčany, Moravany, Mohelnice, atd., atd., ......? Chceš zažít pocit, jaké to je když někdo něco "projede"? Když víš, že to neubrzdíš a nedá se nic dělat? Před Tebou stojí ma kolejích sebevrah a Ty nemáš šanci zabránit tomu, že ho nesundáš? Když zjistíš, že ten vlak odjel, i když neměl a jenom čekáš, jak to dopadne? Víš, jaké další tragédie se odehrávaly a dodnes se odehrávají ve vědomí viníků, za kterými jsou zmařené životy, protože někdo jenom udělal chybu, kterou už nejde vrátit? (A nikdo nemůže říct, že jemu se to stát nemůže!),
Co takhle zkusit letecký simulátor a zkusit se trefit do jednoho z New Yorských dvojčat? Uspokojí Tě to?
Neber to prosím ve zlém, ale MSTS by podle mého názoru měl zůstat simulací, která by od stresových situací měla "osvobozovat" a ne je vyvolávat!
Ke katastrofám bych připojil i Spálov (16 obětí) Pod tento příspěvek tak jak je napsán Tomem Kanka a za jeho vyznění se klidně podepíšu. Je potřeba mít také trochu soudnosti a také trochu pokory za lidi, kteří přišli o život jenom proto že někam cestovali.

Miran napsal:
Tom Kanka napsal:
klokan20 napsal:
Ke katastrofám bych připojil i Spálov (16 obětí) Pod tento příspěvek tak jak je napsán Tomem Kanka a za jeho vyznění se klidně podepíšu. Je potřeba mít také trochu soudnosti a také trochu pokory za lidi, kteří přišli o život jenom proto že někam cestovali.
Tak pod toto se podepíšu taky. Já měl dokonce možnost v Praze s pár lidmi několik hodin přímo po nehodě ve Studénce, kteří v tom vlaku jeli mluvit a ani ve snu by mne nenapadlo udělat na toto téma aktivitu. Dokonce. když jsem jel teď v pátek tím samým spojem přes Studénku, tak jsem měl opravdu velice divný pocit. Nikdy bych nechtěl zažít na vlastní kůži něco podobného. Toť tak v kostce co jsem chtěl k tomuto říct.
S pozdravem Dan.

Železný dědek je sranda se kterou se dalo něco dělat!!! Tam měl fíra 2 možnosti!!!Dá se udělat spousta věcí, ale upřímně ti řeknu že bych byl zvědav kdo by se odhodlal udělat takové katastrofické scénáře!!!
Není problém si udělat aktivitu kdy si proti sobě nastavíš protijedoucí vlak a můžeš si užívat jak se na sebe řítíte - ale pak bych řekl že běž, vyhledej psychologa a nechej se vyšetřit.

Ještě jedna poznámka, traffic nemá pud sebezáchranny a při skutečnosti, kdy jedou 2 vlaky proti sobě a ty strhneš rychlobrzdu, tak on brzdit nebude!

V Hodoníně dnes prý opět "zmizel vlak" z koleje hlídané ESA11: http://www.novinky.cz/clanek/151550-na-draze-zrejme-opet-selhalo-zabezpecovaci-zarizeni.html
Naštěstí se nic nestalo.

Zdravím, je opravdu zabezpečovací systém tak nespolehlivý nebo je to jenom médii nafouknutá bublina? Poslední dobou je to samý ztracený vlak...

Spíš je chyba jinde. Hold platí "šrot + nulová údržba = super šrot"

Edit: Dnes, ČT24 Události, komentáře

blazo napsal:
Zdravím, je opravdu zabezpečovací systém tak nespolehlivý nebo je to jenom médii nafouknutá bublina? Poslední dobou je to samý ztracený vlak...
Ahoj,
to že "zmizí" vlak není problém jen poslední doby. Nebezpečí u ESA je podle mě především v kombinaci kolejové obvody versus zásobník vlakových cest a to že ESA dokáže cestu na místo kde vlak "zmizel" postavit - např. u staré ruské reléovky to nejde!
Jinak "záhadné zmizení" vlaku jsem zažil několikrát - naposledy zhruba před měsícem, kdy se mi najednou ztratila Bobina stojící u vjezdového návěstidla. Červená průsvitka (číslicová reléovka, na trati automatické hradlo bez oddílového návěstidla) najednou zhasla a dokonce se rozsvítila volnost trati. Naštestí to bylo v době, kdy nebyl moc velký fofr a tak jsem si toho všiml a kolega nestavěl "na blok" pro následný vlak. Otázka je, zda by mu zab. zař. umožnilo rozsvítit volno (resp. výstrahu) na odjezdovém návěstidle. Myslím si, že asi ano, ale zkoušet to nehodlám!

Pak také hodně tolerantní normy a výrobce, co neudělá ani o píď navíc.

Stačila by malá úprava a bylo by to OK.

PS: Ta diskuze včera bylo jak debata 3 malých dětí.

Tom Kanka napsal:
Otázka je, zda by mu zab. zař. umožnilo rozsvítit volno (resp. výstrahu) na odjezdovém návěstidle. Myslím si, že asi ano, ale zkoušet to nehodlám!

Pokud někdo nezmršil zapojení, tak by se odjezd nepostavil.

pavouk napsal:
Tom Kanka napsal:
Otázka je, zda by mu zab. zař. umožnilo rozsvítit volno (resp. výstrahu) na odjezdovém návěstidle. Myslím si, že asi ano, ale zkoušet to nehodlám!

Pokud někdo nezmršil zapojení, tak by se odjezd nepostavil.

Pokud někdo nezmršil zapojení. Vzhledem k tomu že se jedná o několikrát překopanou elektromechaniku s naprosto nelogickými závislostmi ponechaných z původního uspořádání kolejiště, tak těžko říct.

Kolegové, dneska ve 21.30 na ČT1 v pořadu Reporéři ČT podivné okolnosti během vyšetřování moravanské nehody. http://www.ct24.cz/domaci/32097-reporteri-ct-vysetrovani-tragicke-nehody-v-moravanech-provazel-silny-natlak/

Tom Kanka napsal:
klokan20 napsal:

Ve zlém to neberu ale na druhou stranu se tímhle rozhodně neuspokojuju (to je slovo :D) já jen aby si každý udělal představu jak to asi vypadalo.
Příklad jak jsou média mocná po tragédii ve studénce se na TV NOVA říkalo, že strojvedoucí doběhl na druhé stanoviště všichni kdo jste si 151 prošel strojovnou víte že za 6 vteřin je to nesmysl ovšem to víme my ale veřejnost to tak nevidí myslí si že o tevře dveře a celou strojovnou běží jako v hangáru taktéž moje přítelkyně, když jsem jí na dni železnice do strojovny 151 zatáhnul tak mi sama říkal, že je to nesmysl.

Já jsem jenom chtěl aby se to bralo výchovně, že ten strojvedoucí toho moc nenadělá.

Co se týče lidí v kolejištích tak je to to samé co uděláš když pofrčíš 120 za sebou 22 plnejch wapek a za obloukem uvidíš ožralu na kolejích nic vůbec nic.

Nechci aby to byla senzace ale jen výchoný efekt omlouvám se všem které to pobouřilo

klokan20 napsal:
Příklad jak jsou média mocná po tragédii ve studénce se na TV NOVA říkalo, že strojvedoucí doběhl na druhé stanoviště všichni kdo jste si 151 prošel strojovnou víte že za 6 vteřin je to nesmysl ....

Nevím, kde a na které Nově jsi to slyšel, ale i v rozhovoru s fírou jak těsně po nehodě, tak i v rozhovoru z nemocnice ( bylo to jak na Nově, tak i veřejnoprávních) stanicích, jasně řekl, že se schoval ve strojovně a ne že přebíhal na druhé stanoviště ....

Takže jestli jsou média mocná, tak daleko mocnější je efekt typu "tichá pošta", kdy několikrát interpretovaná zpráva je pak na hony vzdálená skutečně odvysílané ( a třeba i reálné) informaci a právě tato několikrát tlumočená informace je pak podávána jako ta pravá... a platí to obecně

Back
Nahoře