Nehody

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vrbam
  • Datum začátku Datum začátku
Edie napsal:
Tommy66: Nespoléhej se na TV Noha, někdy melou docela sra*ky.....;) (to ale netvrdím o tomto případě)
Jasně, o přesnosti a nezaujatosti jejich informací si myslím už každý udělal svůj obrázek.

Čouda napsal:
Ono to záleží hodně na situaci, ale taky si myslím, že si toho fíra všimne. Nejhorší je že jedeš a buch! a teď co, nic jsi neviděl, zastavíš? Dispečer tě zabije a ještě ucpeš hlavní tah a to vše jenom kuli srnce. Nebo zastavíš a uvidíš člověka a jseš "zachráněn", jenomže zastavuj si a riskuj zasekání koridoru a ještě flastr když si jensi jistej jestli to byla srnka nebo člověk. Kromě toho ten člověk bývá po střetu většinou mrtvej, takže mu i tím zastavením život nevrátíš. Navíc srážka s člověkem je posuzovaná jinak než srážka se zvěří.

I srážka se zvěří je mimořádná událost!!!
Takové případy se stávají a jsou relativně časté. Tuhle o noční zastavila jedna dráha u nás ve stanici. Fíra tvrdil, že do něčeho narazil, ale neví do čeho. Po ohledání lokomotivy nic nezjistil a to ji prohlížel i kolega výpravčí. Nikde žádné známky po střetu. Tak jel dál. A v depu už na něj čekali policajti na výslech, neb se u kolejí našla mrtvola...

A ještě jeden případ od nás. Taky se u ás jezdilo jednou cca 4 hodiny kolem přejetýho, než si ho jeden fíra všimnul. To bylo kolem 4hod ráno. A jak vím, že to bylo cca 4hodiny? Protože kolega, co bydlí v dané obci ho znal a věděl, že byl v hospodě a odcházel kolem půlnoci. Domu už ale nedošel...
Možná by jsi si měl nějak zařídit svezení se na stroji v noci a koukat do tý tmy při bludičkách, co na mašinách jsou. Taky je dobrý si uvědomit, že se světla nenatáčejí, ale svítí stále rovně před stroj, takže když ti někdo vleze těsně před mašinu a ještě v oblouku, co asi uvidíš??? Bych to napsal, ale byl bych neslušný :-)

Zasekání koridoru??? No a? Nikdo tě nebude NIKDY tepat za to, že máš podezření o střetu s "něčím"!!!
Přemejšlej než něco napíšeš...
Tommy66 napsal:
No já neznám přesně předpisy jak jsou postavené při mimořádných situacích ale každopádně dle svého kamaráda vím že i na hlavním tahu MUSÍ!!! zastavit při každé situaci která ohrožuje nebo může ohrozit provoz drážních vozidel a to i v případě že má pouze podezření že k této situaci může dojít!!!

ČD D17 = Mimořádné události - samostatný předpis pro řešení a kategorizování mimořádných událostí na dráze. vychází ze zákona 266/94 Sb (Zákon o drahách)

Naposled editoval moderátor:
Ale prosímtě tohle všecko já vím, jenže na dráze tě ( censored ) za každou hovadinu.

Edie napsal:
Z tohodle zamrazí v zádech.
Tohle by měl BESIP vysílat spolu s těma Renčovýma klipama.
Taky tam byla dobrá ta tabulka, která upozorňoval na to, že pokud přejedeš přes přejezd tak můžeš dostat pokutu 1000liber, u nás by tam mohli dát třeba 20000kč, ale i tak pochybuju, že by to pomohlo.

Jinak, už vím proč mají v té zemi tolik nehod na přejezdech, oni totiž ti volové mají závory na opačné straně.

Naštěstí bez zranění. http://www.novinky.cz/clanek/158486-rychlik-smetl-z-prejezdu-auto-ridic-z-neho-stacil-uteci.html

Taky naštěstí bez zranění
http://www.novinky.cz/clanek/158611-rychlik-narazil-do-odstaveneho-vagonu.html

PAja26 napsal:
Taky naštěstí bez zranění
http://www.novinky.cz/clanek/158611-rychlik-narazil-do-odstaveneho-vagonu.html

363 055
3632f0e33481cfbd0a9c7176cb7190ac.jpg

http://dnes.atlas.sk/azia/265709/india-konar-zmietol-zo-strechy-rozbehnuteho-vlaku-150-ludi

Celkom "fasa" štatistika, ročne zahynie v Indii na štreke 4000 pasažierov.Tamojšie vlaky asi nemajú MIREL.:D:D:D

Kterej debil zase vypotil tenhle článek: http://www.novinky.cz/clanek/159609-vlaky-do-prahy-a-do-brna-nabiraji-az-hodinove-zpozdeni.html ?
.... Zeleneč mezi Prahou a Kolínem .... , ...vlak narazil do spadlé koleje ...
Zřejmě to nebude dlouho trvat a dozvím se, že zastávka Petrov u Prahy leží na trati Drážďany-Vídeň a že u Chocně došlo ke střetu Pendolina s mlhou!

Trať přes Lysou je také Praha - Kolín a osobní vlaky tak odjakživa jezdí. Jestli tudy jezdí i pravidelné rychlíky, vůbec bych se nedivil. Když jsem hledal spojení v Idos z domova do Jilemnice, směruje mi to zásadně na vyhlídkovou jízdu po vlastech českých přes Kolín. Když jsem chtěl zadat přestup v Pardubicích, tak mi systém hlásí, že spojení neexistuje. Jelikož je to přes Kolín dál a asi o 50 dražší, tak proč nevydělávat na hlouposti cestujících, kteří neznají zeměpis. Dokonce i do Staré Paky systém nenabídne rychlík Pardubice - Liberec. Sice na přípoj budu čekat v Pardubicích hodinu a půl, ale i tak jsem v Pace o něco dříve.

Zbyněk Šemora napsal:
Trať přes Lysou je také Praha - Kolín a osobní vlaky tak odjakživa jezdí. Jestli tudy jezdí i pravidelné rychlíky, vůbec bych se nedivil. Když jsem hledal spojení v Idos z domova do Jilemnice, směruje mi to zásadně na vyhlídkovou jízdu po vlastech českých přes Kolín. Když jsem chtěl zadat přestup v Pardubicích, tak mi systém hlásí, že spojení neexistuje. Jelikož je to přes Kolín dál a asi o 50 dražší, tak proč nevydělávat na hlouposti cestujících, kteří neznají zeměpis. Dokonce i do Staré Paky systém nenabídne rychlík Pardubice - Liberec. Sice na přípoj budu čekat v Pardubicích hodinu a půl, ale i tak jsem v Pace o něco dříve.
Trať Praha-Kolín je odjakživa přes Český Brod. Alespoň tomu bylo tak před více jak 20-ti lety, kdy jsme měli na SPŠD v Masné železniční zeměpis jako povinný předmět a pokud vím, co se od té doby pohybuji na dráze kolem Prahy, nic se na tom nezměnilo.
To, co je uvedeno v KJŘ nebo kudy jsou vedeny přímé spoje, není vůbec směrodatné.

Já jezdil na trati Praha - Kolín jak přes Brod , tak přes Lysou. Jezdí to tak desítky let a jak je vidět, pravidelné spojení mezi Prahou a Kolínem přes Lysou funguje do dnes. :-)

Zbyněk Šemora napsal:
Já jezdil na trati Praha - Kolín jak přes Brod , tak přes Lysou. Jezdí to tak desítky let a jak je vidět, pravidelné spojení mezi Prahou a Kolínem přes Lysou funguje do dnes. :-)

Ano. Jezdí to tak desítky let, jen s tím drobným detailem, že přes Lysou musel mít fíra tři, později alespoň dva (a to tak funguje dodnes) sešiťáky!
Jestli třeba nemůže být nějaký rozdíl mezi pojmy trať a spoj? :-)))))))))))))))

Klídek, na světě jsou horší věci, které je potřeba řešit. Já chtěl říct jen tolik, že se pojem trať Praha - Kolín dá snadno zaměnit. Možná tam mělo být místo trať vlak. A jakou to hned vyvolá flame diskuzi. :-)))

Zbyněk Šemora napsal:
Klídek, na světě jsou horší věci, které je potřeba řešit. Já chtěl říct jen tolik, že se pojem trať Praha - Kolín dá snadno zaměnit. Možná tam mělo být místo trať vlak. A jakou to hned vyvolá flame diskuzi. :-)))

Ba, ba! Teď mi nezbývá nic jiného bež souhlasit ve všech bodech! ;)

Zbyněk Šemora napsal:
Když jsem hledal spojení v Idos z domova do Jilemnice, ...

Jsem celkem přesvědčen, že to vůbec není problém algoritmů, nýbrž nastavení hledaní, ve kterém se mimo jiné volí i maximální doba čekání na přípoj. ;)

Back
Nahoře