T
Tom Kanka
Host
Ahoj,
ona ta polemika je zbytečná, protože to tak není. Motáte totiž dohromady dvě věci, a to výpravu vlaku výpravčím a výpravu návěstidlem.
PS: Mě se to jednou povedlo v Braníku. Vlak jsem nabídl ale zapomněl jsem postavit odjezdové návěstidlo. Když jsem dal "Odjezd", fíra se tlemil, ťukal si na čelo a ukazoval směrem k návěstidlu. V duchu jsem si říkal: "Co je blbečku, proč nejedeš?" a když jsem podíval na ten klacek, tak jsem zjistil, že ten blbeček jsem já.
ona ta polemika je zbytečná, protože to tak není. Motáte totiž dohromady dvě věci, a to výpravu vlaku výpravčím a výpravu návěstidlem.
Výpravčí smí vlak vypravit, až když jsou splněny všechny předepsané úkony, kam mimo jiné spadá i postavení vlakové cesty. A musí se přesvědčit, že na odjezdovém návěstidle je návěst dovolující jízdu (buď na něj vidí, má od něj kontrolu nebo má hlášení o postavení a volnosti od signalisty nebo výhybkáře. V případě nějakých místních specifických odlišností to bude řešit Staniční řád).Pawlik napsal:... A co když je stanice v oblouku a strojvedoucí na návěstidlo nevidí a perónní výpravčí na návěstidlo nevidí, má chybnou informaci nebo se chybně zachová? ...
Oba, fíra víc.Pawlik napsal:... Kdo to odnese, když výpravka dá povolení k odjezdu a strojvedoucí projede stůj? ...
Na nic. Jak správně logicky uvažuješ, pokud by výpravčí vlak vypravil, ten odjel k odjezdovému nebo cestovému návěstidlu s návěstí Stůj a tam zastavil, musel by být po postavení návěstidla na návěst povolující jízdu vypraven znovu.Pawlik napsal:... Je otázka, na co by potom taková výprava byla. ...
PS: Mě se to jednou povedlo v Braníku. Vlak jsem nabídl ale zapomněl jsem postavit odjezdové návěstidlo. Když jsem dal "Odjezd", fíra se tlemil, ťukal si na čelo a ukazoval směrem k návěstidlu. V duchu jsem si říkal: "Co je blbečku, proč nejedeš?" a když jsem podíval na ten klacek, tak jsem zjistil, že ten blbeček jsem já.