Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
klimi napsal:Nemáte někdo návod,jak se pracuje s GPS a jak ho využít při stvbě tratí??Dík
Aha,a jak v RE zameřím ty body??Miran napsal:klimi napsal:Nemáte někdo návod,jak se pracuje s GPS a jak ho využít při stvbě tratí??Dík
Na mapě nebo ve skutečnosti pomocí GPS si zjistíš souřadnice bodů trati (vytrasuješ si trať) a zapíšeš do tabulky. Jak se s kterým GPS pracuje si musíš nastudovat v manuálu k zařízení. A potom v RE lze podle těchto souřadnic zaměřovat body kudy povede trať v modelu a pokládat koleje. Pozor na to že GPS nebo mapa ti souřadnice dává ve formátu stupně:minuty:vteřiny! V RE se souřadnice zadávají ve desetinném formátu na který musíš ty původní souřadnice přepočítat.
Kosac napsal:Zkontrolovat, zda je soubor .mkr v unicode. (v total commanderu F3 a v moznostech je zaskrtle bud Pouze text (text only) nebo Unicode) Musi byt v unicode.
A přejmenoval jste ho podle jména svojí tratě?pitt napsal:Keď som si ho skopíroval z inej trate, neukáže sa mi v editore.
A proč si nepřečteš originální dokumentaci k MSTS? Konkrétně soubor "How to Create Marker Files". Je tam popsáno vše na co se ptáš.Lukyy napsal:A ještě bych teda měl dva dotazy. 1. co je to ten .mkr soubor ? a za 2. Jestli někdo neví jak se dělá s tou Google Maps ? Vyznačil jsem si tam kousek tratě ale teď nevím co s tím.
Jo a ještě jedna velice důležitá poznámka. Všechny textové soubory pro MSTS musí začínat takto:Kosac napsal:Zkontrolovat, zda je soubor .mkr v unicode. (v total commanderu F3 a v moznostech je zaskrtle bud Pouze text (text only) nebo Unicode) Musi byt v unicode.
Až budeš moudrej z onoho návodu, budeš mít onen soubor v unicode a správně referencovaný v souboru .trk tak by neměl být žádný problém...Lukyy napsal:Tak sem si teda ten návod tak nějak přelouskal, ale moudrej z toho nejsem. Vytvořil jsem si teda mkr. soubor. Mám ho podle toho návodu, mám to v unidkode a v MSTS se mi ty body pořád nezobrazují. Já už nevím co s tím. Mohl by někdo ještě poradit ?