Řazení vlaku

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna klimi
  • Datum začátku Datum začátku
E 499.2 napsal:
....No nevím jestli EC,IC,SC mají někdy náskok 20 minut :D , já osobně tomu nevěřím,(možná se pleteš a myslíš že když vlak má odjezd např. v 15:30 a je tam v 15:15,ale to je např. z důvodů změny lkomotivy jako např. EC z Německa a do,po příjezdu do Prahy se mění mašina....
No, tak, vzhledem k tomu, že na tom hlaváku dělám, tak vím co píšu! :P

No na trati 011 se krátí doba dost často. Hlavně vlaky směřující do Prahy, které mají zpoždění okolo 10 minut jedou trochu agresivněji než když nějaký R jedoucí do Kolína vyjíždí z Prahy na čas.

Tom Kanka napsal:
E 499.2 napsal:
....No nevím jestli EC,IC,SC mají někdy náskok 20 minut :D , já osobně tomu nevěřím,(možná se pleteš a myslíš že když vlak má odjezd např. v 15:30 a je tam v 15:15,ale to je např. z důvodů změny lkomotivy jako např. EC z Německa a do,po příjezdu do Prahy se mění mašina....
No, tak, vzhledem k tomu, že na tom hlaváku dělám, tak vím co píšu! :P

:D:D:D Vzhledem k tomu že jsem skoro pořád na cestách,tak nevím nevím no :D,zkus jen tak pro zajímavost vyfotit nějaké EC jak je v Praze o 20 minut dříve,to bylo možná loňské GVD když se ještě do GVD nepočítala Libeň...;),dneska už jezdí dříve jen vlaky z Prahy a ne do Prahy :-P

Opět píši toto, uzel Praha moc neznám, ale 20 minut, i to se stane a to nejen v Praze. Ono totiž stojí-li vlak v Libni, může odjíždět ihned po nástupu a výstupu cestujících, tedy i mnohem dřív! Jak jsem již psal, tehdy jsme přijeli 15 minut s rozdílem jízdní doby Kolín - Praha hl.n., jízdní doby stejné, ale po trati se již za těch 6 let jezdí rychleji. A Toma Kaňku jako výpravčího v Praze hl.n. bych určitě považoval za důvěryhodný zdroj.

Abychom tu jen neplácali do větru, přidám konkrétní číslo. Tak třeba 16.1.2010 (So) přijel R 670 do Prahy o 13 minut dříve.

radekedar napsal:
Abychom tu jen neplácali do větru, přidám konkrétní číslo. Tak třeba 16.1.2010 (So) přijel R 670 do Prahy o 13 minut dříve.

No tak jistě že R,který čeká v Libni a odjede ihned po nástupu cestujících,tak přijede o těch 10 minut dříve (kor když jede z Brna hl.n.),ale u EC si nejsem tak jist ;)

E 499.2 napsal:
radekedar napsal:

No tak jistě že R,který čeká v Libni a odjede ihned po nástupu cestujících,tak přijede o těch 10 minut dříve (kor když jede z Brna hl.n.),ale u EC si nejsem tak jist ;)

Když si nejsi jistý, tak udělej jednu věc, sedni do nějakého EC a uvidíš jak přijedeš.

E 499.2 napsal:
.... nevím nevím ...
Bingo!
E 499.2 napsal:
.... nevím nevím ...
Bingo!
Můžeš s tím nesouhlasit, můžeš se o tom přít, ale to je asi tak jediné, co proti tomu můžeš dělat. Nebudu Ti nic fotit (navíc nevím co je to za důkaz) ani Ti vytahovat z GTN či ISOŘe důkazy. Praxe je taková, že každou šichtu řešíme koleje pro tyto vlaky s náskokem a Tvůj názor na tom bohužel nic nezmění.

Naposled editoval moderátor:
Tom Kanka napsal:
E 499.2 napsal:
.... nevím nevím ...
Bingo!
E 499.2 napsal:
.... nevím nevím ...
Bingo!
Můžeš s tím nesouhlasit, můžeš se o tom přít, ale to je asi tak jediné, co proti tomu můžeš dělat. Nebudu Ti nic fotit (navíc nevím co je to za důkaz) ani Ti vytahovat z GTN či ISOŘe důkazy. Praxe je taková, že každou šichtu řešíme koleje pro tyto vlaky s náskokem a Tvůj názor na tom bohužel nic nezmění.

No to věřím že nic nezmění abych toto téma uzavřel já jsem prostě ještě neviděl aby EC přijelo o 20 minut dříve,souhlasím s tím že o maximálně 10 minut ;), na pražském hlavním jsem skoro pořád.nebo sleduji aktuální polohu vlaku na netu a nikdy jsem tam neviděl -20 minut :D:D
Matýsek napsal:
E 499.2 napsal:
radekedar napsal:

Když si nejsi jistý, tak udělej jednu věc, sedni do nějakého EC a uvidíš jak přijedeš.
Jo já jezdím EC skoro pořád a když si do něj sednu tak do prahy přijedu s 20 minuty sekery !

Ahoj, mám takový problémek. Nevíte co jezdívalo na trati 251 na osobákách v roce 1981/82? Je to nějaký ten pátek zpátky, ale nenašel by se někdo, kdo by to věděl? :D:D:D:D

Hezký den,
chtěl bych se zeptat, na jaké typy vlaků a za které stroje se zapřahují vozy typu Bn/Btn (ex 054) krom motorových vozů řady 854. Vozí se třeba za 843?

Díky, Tom.

E499_2002 napsal:
Hezký den,
chtěl bych se zeptat, na jaké typy vlaků a za které stroje se zapřahují vozy typu Bn/Btn (ex 054) krom motorových vozů řady 854. Vozí se třeba za 843?

Díky, Tom.

054 jsem zatím za ničím jiným než 854 neviděl, ale 053 (což je ex- Btn) jezdí např. za banglí, za trojkovým brejlovcem, za 843 (vše k vidění na rychlících Ústí - Liberec), nejlepší souprava byla ovšem 714+053 (ranní osobák Turnov - Hrádek)

E499_2002 napsal:
Hezký den,

Díky, Tom.

Třeba na rychlících Praha - České Budějovice byla už několikrát mimořádně nasazena souprava 751.004 (netopící, nemá přípojku) + 2x Btn. Ale to je mimořádnost, o ty Ti asi nejde :)

Asi před rokem a půl jely 2 054 za 842 na bývalém Sp 1641. To si pamatuju, jeli místo 050. Podobné sestavy jsem viděl i v Brně.
Jestli to však nebylo častěji to nevím, ale zřejmě ano.

Gajdma napsal:
Asi před rokem a půl jely 2 054 za 842 na bývalém Sp 1641. To si pamatuju, jeli místo 050. Podobné sestavy jsem viděl i v Brně.
Jestli to však nebylo častěji to nevím, ale zřejmě ano.
Pravidlo to není,ale třeba tak 1-2 do měsíce klidně. Loňský(možná předloňský) GVD byly 054-ky turnusováný na Os z Brna do Veselí nad Moravou tažený 842-kou. I když místo nich jezdily 050-ky, v turnuse tam byly.

Dobrý den,
minulý víkend jsem byl na návštěvě Brna. Z plánovaných dvou dnů mi nakonec zůstalo jen pár hodin na focení. Potkal jsem 842 s 054 tuším. Co mne celkem zarazilo bylo to, že má krom červených LED diodových světel také bílá. Normálně se ovládají na konci vagonu, ale jak zde? Přes zásuvku dálkového ovládání z motorového vozu? Jak dlouho už má slovenská 350 002 Blonski nátěr? Asi jsem zase po dlouhé době vylezl z jeskyně...
Nějaké fotografie u mne na webu.
http://sklad.obrazku.cz/obr358523_CSC0051.jpg
Díky, Tom.

Bílá světla má i 053 a tam se ovládají z rozvaděče. Předpokládám, že to na 054 bude podobné.

Prosil bych nějaké informace o R 179 Devín, který jezdíval v GVD 1985/1986 (příp. další GVD). Jak byl řazen, které lokomotivy ho tahali a ve kterých stanicích zastavoval (příp. další podrobnosti).
Děkuji :rolleyes:

754 067 napsal:
Prosil bych nějaké informace o R 179 Devín, který jezdíval v GVD 1985/1986 (příp. další GVD). Jak byl řazen, které lokomotivy ho tahali a ve kterých stanicích zastavoval (příp. další podrobnosti).
Děkuji :rolleyes:

Zkus vagonWeb - řazení 1985-1986...tam najdeš nejen Devín, ale i hromadu jiných řazení z různých sezon...;)

Back
Nahoře