Řazení vlaku

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna klimi
  • Datum začátku Datum začátku
Zdravím, takže, asi tak. Já to ukončit tímhle způsobem předání soupravy nechci. 1. díl začíná sestavením na ONJ v Praze a 2. bude končit v depu v Bratislavě. Ten dotaz je spíš pro místní znalce poměrů, kde bych tak mohl odstavit historické vozy, abych je neodstavil někde blbě.:D:D Jinak exponáty muzeas stojí přímo někde u něj? Myslím ty provozní.
Dan

Prepáč Dane, že Ti neodpoviem priamo na otázku a rovno zavádzam ďalšiu...

Neviete niekto prosím, aké bolo radenie Ex Slovenská strela v časoch, keď ich ešte ťahali mikáda? Mám na mysli predovšetkým prvú polovicu 60tych rokov. Snažil som sa googliť, ale nebol som vôbec úspešný.

Dík za akýkoľvek názor.

Dane: Priamo na Bratislvskej hlavnej stanici je múzeum dopravy, niektoré historické vlaky začínajú priamo tam. Sú to slepé koľaje ku skladom vpravo od budovy.

Pánové zdravím. Napadnul mne další scénář pro aktivitu z dob ani ne tak dávno minulých, jde o období konce komunismu a vojenských přehlídek na Letenské pláni v Praze, kdy by mněl hráč vézt vojenský vlak s tanky T34 a dalšími vozy do Kasáren v Opavě, kde sídlili naši "bratři". Takže aktivita bude na dva díly, Praha - Olomouc a Olomouc - Opava Západ. Ale chtěl bych poprosit o odbornou pomoc. Pokud by se našel někdo, jako odborný poradce u práce na aktivitě, kdy bych mu posílal čáasti aktivity k testu a radám, zda je to správně, bylo by to úplně nejideálnější. Ale i tak bych do začátku měl i několik důležitých otázek, zatím k úseku Praha - Olomouc:
1. Čím byly tyto vlaky tažený, Sergej, či elektrika, např. Šestikolo, nebo jiné stroje?
2. Pokud takovýto vlak jel:
a) byl veden jako klasický Pn pod nějakým číslem a jel tak, že rychliky, osobáky měly přednost, nebo měl absolutní přednost tento vojenský vlak?
b) odkud byl takovýto voj. transport po přehlídce vypravován, mám na mysli které nákl. nádraží v Praze? A jezdíval převážně v noci?

Předem díky za pomoc. Dan

Absolvoval jsem několik vojenských přeprav, takže něco málo z pohledu cestujícího podporučíka sloužícího u supertajného raketového vojska. Cestu organizovala KSVD = Krajská správa vojenské dopravy. Než se navagonovalo, tak se někde na lesní cestě změnila identita vozidel, tj. dostaly falešné poznávací značky, aby nepřítel nevěděl, který útvar je to vezen. Nikdy jsme nejeli přímou trasou, ale neskutečnými oklikami. Pro zajímavost: Jindřichův Hradec - Libava (tuším Budišov): Ráno jsme navagonovali a jeli směr České Budějovice - Plzeň - Praha - večer až za tmy Olomouc - pak nevím, byla noc a spali jsme - a ráno jsme dorazili do Budišova. Nikdy jsme neměli přednost před normálními vlaky a často jsme tvrdli 2 i 3 hodiny v nějakém menším nádraží. Důstojníci měli k dispozici Ba nebo Bai v zimě vytápěný z lokomotivy. Tedy komplikace v úvratích, vagon musel být vždy za lokomotivou. Mužstvo pak staré Rybáky vytápěné kamny. Mašiny se střídaly a byly to běžné typy tehdy používané. To, jak byl vojenský transport značen nevím.

Díky moc za odpověď. Ještě bych měl jeden dotaz na odborníka, je úplně z jiného soudku. Jde mi o řazení vlaku MOs 653, 14.11.1960. Dočetl jsem se, že na tomto nešťastné motorovém osobním vlaku, který se střetl s Os 608 před Stéblovou byly žazeny tyto vozy:
M131.1272, což je jasné, klasický Hurvínek, pak Blm 5-2335, Blm 5-2333 a dále a na to se chci pozeptat, co to vlastně byly za vozy? Balm 6-6890 + Balm 6-6899. Soupravu uzavíral opět Hurvínek M131.1327. Ale jde mi o ty vozy Balm? To byly jaké vozy, poněvač klasické Balmy tyto:
http://www.parostroj.net/katalog/ov/formular.php3?ind=88&ktere=0&razeni=0&odkud=40
jsou označeny jako 5. Nebo to byly tyto vozy v soupravě onoho MOs?
Dan

Ahoj Dane,
tam jde buď o překlep nebo ses asi přehlédl. Nešlo o vozy Balm ale o BDlm 6-6890 + BDlm 6-6899.

Tom Kanka napsal:
Ahoj Dane,
tam jde buď o překlep nebo ses asi přehlédl. Nešlo o vozy Balm ale o BDlm 6-6890 + BDlm 6-6899.

Ahoj Tome.
Tak tam byl překlep, dodatečné informace jsem čerpal odtud a těch překlepů je tam víc. (Jinak jsem nikde o řezení oněch vlaků nikde nic nenašel:
http://www.youtube.com/watch?v=1lP1tJdAHDo&feature=related
Ale ten Balm mne zarazil, i když do Hlučína Balm s Hurvajzem jezdil. Ale při podrobné představě, co se tehdy stalo mi ještě dnes běhá mráz po zádech. Ještě když přes Stáblovou do HK jezdím velmi často.
Dan

Dan J. napsal:
.... Ale při podrobné představě, co se tehdy stalo mi ještě dnes běhá mráz po zádech. ...
Dan
Já si vždy při zmínce o Stéblové vzpomenu na vyprávění dědy, jak se o tom dozvěděl a okamžitě tam jel, protože tím vlakem měla jet babička. Naštěstí z nějakých důvodů jela o vlak dřív. Ale pamatuji si, že i po letech v něm byla ta hrůza z toho, když hledal mezi vyrovnanými mrtvými ženu v zeleném svetru.

Hoši, jak je to u nákladů na trati 183 v úseku Železná Ruda-Klatovy. Mohou tam jezdit lokomotivy ve dvojčeti nebo jen na postrku nebo jak to je, protože v SJŘ jsem to nenašel. Díky moc :)

Dobré odpoledne. Koukám do sešiťáku tratě 270 a dím zde NEx 48358 ze Slovenska přes Valašské Meziříčí do Německa. Táhnout by ho měla 122, 123 nebo 130. Ale mě by spíše zajímalo, v jakém řazení obvykle jezdívá. Tuším, že nějaký základ by tam měl být daný, ne? Jestli někdo ví, ať mi, prosím, odpoví... Děkuji! :)

klimi napsal:
Hoši, jak je to u nákladů na trati 183 v úseku Železná Ruda-Klatovy. Mohou tam jezdit lokomotivy ve dvojčeti nebo jen na postrku nebo jak to je, protože v SJŘ jsem to nenašel. Díky moc :)
Ahoj, podle TTP jsou povoleny jízdy HV dvojmo řad: 810 - 854, 714, 730, 731, 740, 742, 743, 749, 750, 751, 752, 753, 754.
Postrk je povolený Klatovy - Špičák (Klatovy - Janovice 2 postrky) a Žel. Ruda Alžbětín - Špičák

Vlado M. napsal:
Dobré odpoledne. Koukám do sešiťáku tratě 270 a dím zde NEx 48358 ze Slovenska přes Valašské Meziříčí do Německa. Táhnout by ho měla 122, 123 nebo 130. Ale mě by spíše zajímalo, v jakém řazení obvykle jezdívá. Tuším, že nějaký základ by tam měl být daný, ne? Jestli někdo ví, ať mi, prosím, odpoví... Děkuji! :)

Podle ND by to mělo vozit auta. Ovšem jedná se o vlak podle potřeby, takže trasu, resp. číslo, lze eventuelně použít pro cokoli.

Vlado M. napsal:

Podle ND by to mělo vozit auta. Ovšem jedná se o vlak podle potřeby, takže trasu, resp. číslo, lze eventuelně použít pro cokoli.

[/quote]

Aha, supr. Díky. ;)

Zdravíčko.
Vybral jsem si pro svojí tvorbu jedno Pnko, u kterého je v ND napsáno, že veze "hutní výrobky".
Nechci z toho udělat nějaký paskvil, proto se ptám, co přesně to veze?
Mám to chápat, že to veze nějaký trubky na RESkách, popřípadě výrobky v uzavřených vozech?

Ingot :-P
Ale musíš se podívat odkud kam to jezdí. Ono se to takhle dost těžko odhaduje.
Martin Zeman by ti to řekl přesně.

Naposled editoval moderátor:
Hezký den,
chtěl jsem se zeptat ohledně vozů Byz, Byz-k. Byly tyto vozy nasazovány do souprav po roce 93 či výjimečně z mimořádných důvodů? Nemyslím tím nostalgické jízdy. Dle značení byly bez elektrického topení. Byly tedy vytápěny nízkotlakým parním topením či kamny na tuhá paliva? Co znamená označení -k?
Děkuji.

Byz znamená vůz 2. třídy, velkoprostor se střední uličkou, bez elektrického topení.
Byz-k znamená navíc "individuální vytápění kamny".

Hezký den,
mám prosbu ohledně elektráren na uhlí. Do kterých elektráren jezdí Eas a do kterých Falls?? Nyní totiž tvořím aktivitu uhláku z Lichkova do Elektrárny Mělník a nechci udělat nějakou botu, tak se ptám pro jistotu.
Předem děkuji za odpověď.

Pepa z Nuslí napsal:
Hezký den,
mám prosbu ohledně elektráren na uhlí. Do kterých elektráren jezdí Eas a do kterých Falls?? Nyní totiž tvořím aktivitu uhláku z Lichkova do Elektrárny Mělník a nechci udělat nějakou botu, tak se ptám pro jistotu.
Měli by tam jedzit Fallsy.

Pepa z Nuslí napsal:
Hezký den,

Zdravím, do Mělníka Falls - trasováno většinou z Nového Sedla u Sokolova
Do Řečan,tedy Chvaletic Eas - trasováno z Března u Chomutova nebo z Třebušic - Washingtonu
Spacir148 napsal:
Pepa z Nuslí napsal:
Hezký den,

Zdravím, do Mělníka Falls - trasováno většinou z Nového Sedla u Sokolova
Do Řečan,tedy Chvaletic Eas - trasováno z Března u Chomutova nebo z Třebušic - Washingtonu
Co jsem jezdil do Mělníka,tak jsem tam uhlí z Polska sice neviděl,ale bude to určitě pěkná štreka,jsme v MSTS,takže anomálie zde vůbec nevadí. Držím palce ve tvorbě.

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře