Dynamická kolej

Zdravím,
Pokud dojde k "zasukování" dynamické koleje, (má jinou linku databáze než tvar,popřípade nejde "chytit") ,je nutno dodržet tento postup!!!
Zazálohovat adresář WORLD,traťové soubory rdb,tdb,rit,tit a tsection.dat. Potom provést obnovu databáze tratě. Většinou se musí odstranit veškerá návěstidla,což chvíli trvá,ale pokud je již trať postavená je lepší tohle udělat,než začít stavět znova.
Po obnově databáze je třeba důkladně zkontrolovat stav linek Track Viewerem nebo editorem úkolů a stav kolejí editorem tratě,protože většinou se zjistí,že je tam daleko více chyb než bylo původně vidět,zapsat si je a postupovat dále takto.
V editoru tratě je všechny po jedné vymazat,vždy uložit a raději zálohovat každý krok,pro možný návrat,restartovat editor tratě a potom znovu zkontrolovat databázi EU a ET. Potom a to je velice důležité !!! je potřeba do opravené tratě vrátit soubor tsection.dat ze zálohy před opravou.Pokud se to neudělá,tak se v určitém čtverci editor tratě kousne a spadne!!! Potom se může stavět dál.Doporučuji po jedné dynamické koleji,ukládat,zálohovat a kontrolovat. Trvá to dlouho,ale výsledkem je nepoškozená a plně funkčí trať.
Ze své zkušenosti: Návěstidla až na konec po ukončení stavby a na usecích,kde se ještě bude stavět nedávat žádná!!! A v případě selhání uložení,neváhat a vrátit se zpět k poslední záloze i když se obětuje několikati hodinová práce,ono se v zápalu stavby totiž zapomíná ukládat.
S pozdravem Miky945

Dynamická kolej někdy umí zlobit ? Měl bych si už konečně také sednout k editoru a zkusit si to :D
Pokud pokládáte koleje a než opustíte modrý čtverec, je nutné udělat save. Pokud se tohoto postupu držíte, tak opravdu problémy nemáte. Problém jsou jen obrovské stanice napřiklad na hranici 4 čtverců, tam se úniku kousek vedle nevyhnete, ale většinou to dopadlo dobře, jen naposledy na ONJ to odnesla dynamická kolej asi km od místa rekonstrukcí, viz moje poslední aktualizace.
Šlo to opravit dopsáním zpět zápisu do world ze zálohy. Ale byl problém že tohle UID bylo už obsazeno a pak to dělalo psí kusy a bylo nutné ještě smazat ten statický objekt, který si UID obsadil.

Ale horší je editace. Na to si dávejte bacha. Pokud chcete nějakou dříve položenou DK prodloužit a uděláte to jen označením a změníte nějaké hodnoty, tak se Vám z DK udělá duch a máte DK dvě a ještě k tomu divoké, které na oko nejdou ani označit, když je chcete smazat.
Proto tento postup: Kolej označit a hned přemístit někam vedle a vrátit zpět. Pak už se dá normálně editovat. :D

A jaké jsou typy dynamických kolejí? Já znám jenom jednu dynamickou kolej, která se dá všelijak vytvarovat do až dvou oblouků a natahovat. Ale žádné další neznám. V TSRE5 prý lze oblouk i na opačnou stranu, ale to řeším připnutím na opačný konec. A jak se psalo jinde, se to nedoporučuje, pokud chci dál pracovat s dynatraxem. Ale to je nutnost, pokud chci pod dynamickými kolejemi měnit pražce nebo podle nich cokoli v terénu zarovnávat.

A jaké jsou typy dynamických kolejí? Já znám jenom jednu dynamickou kolej, která se dá všelijak vytvarovat do až dvou oblouků a natahovat. Ale žádné další neznám. V TSRE5 prý lze oblouk i na opačnou stranu, ale to řeším připnutím na opačný konec. A jak se psalo jinde, se to nedoporučuje, pokud chci dál pracovat s dynatraxem. Ale to je nutnost, pokud chci pod dynamickými kolejemi měnit pražce nebo podle nich cokoli v terénu zarovnávat.
myslím např. z kolejí s dřevěnými pražci na betonové pražce

Tohle právě dělám v Dynatrax. Mám různé profily, které mi udělal mistr Regedit. Koridor, beton, dřevo, travnaté pražce, atd. V editoru TSRE5 si najdu koleje, které mají mít jiné pražce, vyhledám v načteném Dynatrax (podle čtverce a čísla koleje) a tam pražce měním dle libosti. Po znovu spuštění editoru už jsou koleje zobrazené v nových pražcích. Ale pro kontrolu je lepší MSTS editor. Tam stačí jen refrešnout, tedy odskočit o kilometry tam a zpět a hned vidím změnu. TSRE5 má zase okamžitou odezvu, když měním pražce u klasických kolejí. Tedy každý editor má své přednosti.

Tohle právě dělám v Dynatrax. Mám různé profily, které mi udělal mistr Regedit. Koridor, beton, dřevo, travnaté pražce, atd. V editoru TSRE5 si najdu koleje, které mají mít jiné pražce, vyhledám v načteném Dynatrax (podle čtverce a čísla koleje) a tam pražce měním dle libosti. Po znovu spuštění editoru už jsou koleje zobrazené v nových pražcích. Ale pro kontrolu je lepší MSTS editor. Tam stačí jen refrešnout, tedy odskočit o kilometry tam a zpět a hned vidím změnu. TSRE5 má zase okamžitou odezvu, když měním pražce u klasických kolejí. Tedy každý editor má své přednosti.
děkuji, nějak to zkusím

Back
Nahoře