Elektrické lokomotivy od Pikka

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Pikku
  • Datum začátku Datum začátku
Zbyněk Šemora napsal:
A škoda té druhé jednotky zničené od grafitů. Ta se hodí opravdu jen odstavit na šrotiště do České Třebové, ale lidi bych s tím nevozil aby se nebáli tam nastoupit. :) Ale zřejmě to má zase sběratelskou hodnotu, které já nerozumím. :)

Ta "graffity" jednotka lidi normálně vozila. ;) Taky si pamatuju, jak začaly jezdit na Pardubice. To jsem pak už nechtěl jezdit ničím jiným. A vždycky jsem chtěl sedět nahoře u okénka a vždycky jsem měl z toho vyvrácený krk. :D

Michal napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
A škoda té druhé jednotky zničené od grafitů. Ta se hodí opravdu jen odstavit na šrotiště do České Třebové, ale lidi bych s tím nevozil aby se nebáli tam nastoupit. :) Ale zřejmě to má zase sběratelskou hodnotu, které já nerozumím. :)

Ta "graffity" jednotka lidi normálně vozila. ;) Taky si pamatuju, jak začaly jezdit na Pardubice. To jsem pak už nechtěl jezdit ničím jiným. A vždycky jsem chtěl sedět nahoře u okénka a vždycky jsem měl z toho vyvrácený krk. :D

Já zase modrým krakenem jezdil do Berouna na medvědy ;)

No, upřímně - v době, kdy se dalo zcela volně projít na ONJ a zcela nerušeně se tam pohybovat, se ani není čemu divit. Až poté, co tam 2x po sobě hořely panťáky, tak to začala poněkud pečlivěji hlídat ochranka.

ML636: Ono je to dobře vidět i na tomto, zde už odkazovaném, videu: http://www.youtube.com/watch?v=lTscWKA5c4Y

pamatuju si když čd předváděli novího krakena v Kralupech na nádraží. zelenej se žlutym pruhem. Moc se mi tehdy líbil

neznamsebe napsal:
pamatuju si když čd předváděli novího krakena v Kralupech na nádraží. zelenej se žlutym pruhem. Moc se mi tehdy líbil
Nebyly to ještě ČSD? I když si teď nejsem zcela jistý.:D

Já si matně vybavuji cestu krakenem (nevím jestli zeleným nebo modrým) někdy zhruba v mých šesti letech s mamkou ze cvičáku z Pardubic ze svítkova (ještě tam byl starý SSSR přejezd před peronem na pardubické straně) na hlavák..to že to byl kraken si ale nepamatuju podle vnějšku, nýbrž v paměti mi utkvěla ona zadní strojovna přes kterou jsme procházely do vložáku..a taky na to, jak nám nešly za boha otevřít dveře :( holt ono s vodítkem, na kterém je ovčák ty dveře musely vážně jít otevírat ztuha, když si vezmu, že otevírání bylo velmi podobné jako je u Bmto..

Krakenem jsem se něco najezdil na "berounské" 171. První jízdu jsem s ním měl někdy v roce 1997/8?, kdy jsem jel prvně ešusem a jako vlak zpět jel právě modrý kraken (470 003/004). Zeleným krakenem jsem jel pouze jednou okruh Hlavní - Vršky - Malešice - Holešky a zpět (tenkrát s prohlídkou DOZZ AŽD do KnV), krátce poté měl nehodu na Masně a už nevyjel. Modrý pak pravidelně hobloval 171 a oceňoval jsem u něj trakční vlastnosti (nesrovnatelně rychlý (proti ešusům) a přitom plynulý rozjezd proti tlamám). Graffiti jsem tenkrát neřešil, protože v tom si tehdy 451/452/470 /471 vedly všechny stejně

Naposled editoval moderátor:
Prosím vás, máte někdo aktuálně naladěný engin pro elektrickou jednotku řady 560? Mám na mysli ten, který funguje s kabniou od Duusa a Nebulusa. Za případné tipy či zaslání předem děkuji.

Pánové, děkuji za mimořádně rychlou reakci Martinovi Moukovi, dík za zaslané enginy, prosba již není aktuální.

Neeee! Pikku se trhnul s něčím, co nikdo zatím nedotáhl do finále. Máš u mě 5 piv, hele. :D

Mam jen maličkej dotaz ohledně pantografu řady 460 od Šmejkiho,které sem viděl na Pikkovo stránce, jestli budou ke stažení.Zatím tam vyskočí ten panáček co má nohy položené na stole.Jinak nádherně povedená práce.

Vpodstatě polovinu času sleziny jsme s kamarády řešili jistý problém s mapováním, který vznikl při převodu poměrně složitého modelu do MsTS. Původní model pro TRS ani stejný model určený pro RW ten problém nemá, ale převody do MsTS pomocí zastaralého formátu jsou prostě špatné. Zatím se povedlo potíže s "potrhaným" mapováním vyřešit tak na 90%, což znamená, že to sice není zdaleka tak ideální jak bych si přál, ale nemám více sil se s tím prát. Takže ano, model 460 a 560 od Šmejkiho ven půjde, ale kdy, to skutečně nevím.

Dobrý den, vážený pane řediteli lokomotivky a vagonky PILOW Inc.,

dovolte mi, abych Vám poblahopřál k půl milionté návštěvě Vašich světoznámých stránek s dokonalými addony. :D

V dokonalé úctě a s výrazy neskonalého vděku

Váš návštěvník.

Jsem rád, že se stále mohu považovat za pokročilého uživatele MSTS. Po roce, až nastal konečně čas, jsem si vzal do parády Krakena, kde mne štvalo, že nešlo přecházet na druhé stanoviště, ale měl jsem to odřídit jako cestující z vozu. :) Podíval jsem se dnes na stránky autora, jestli nevyšla oprava, ale měl jsem poslední verzi z 5. ledna. Kouknul jsem na cvf a hned bylo jasno. Takže jsem zkopíroval obsah 470001.cvf do 470002.cvf a hodnoty vevnitř jen přepočítal podle zákonů MSTS BIN. Výsledek pak nakopíroval i do 470004.cvf. Vše funguje na první pokus a pendlování na Berounech tímto už není ohroženo. A nenarušil značení autora. Jen jsem si dovolil přepsat consisty podle zavedených norem ještě z dob 451. Aby bylo jasné, do jaké jednotky nasednu.

Zbyňku, je to sice už nějaký pátek, co krakeny šly do světa, ale mám takový nejasný dojem, že zrovna s přecházením na jakékoli stanoviště nebyl nikdy problém. Ladění vozidel dělal Robert alias bob57_cz a rozhodně nemohu říci, že by udělal něco špatně! Smysl tvojí úpravy nechápu, protože cituji Roberta: " .. adresář CABVIEW obsahuje osm definic kabin a to pro každý hnací vůz dvě. Každý jeden má jedinečnou vlastní definici nastavení a orientace kabiny, nejsou totiž stejné žádné dva vozy (jeden/dva smetáky a orientace).
470001.cvf 470001_rv.cvf
470002.cvf 470002_rv.cvf
470003.cvf 470003_rv.cvf
470004.cvf 470004_rv.cvf "

V obou archivech, které jsou u mě ke stažení, je to shodně a v pořádku. Přecházení mezi kabinami funguje bezproblémově. Tak nevím, jestli bys měl o sobě tvrdit, že jsi pokročilý uživatel MsTS :D

Back
Nahoře