Sběrače

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna pumaa
  • Datum začátku Datum začátku
P

pumaa

Host
zdravím chlapi.
chcem sa spýtať čo treba prepísať u modelu v textovej forme aby som zmenil výšku zberača a v ktorej časti to nájdem. vďaka

bob57_cz: Nemáš pravdu, pozri o jeden príspevok vyššie. Mám to odskúšané, že to funguje.

bob57_cz napsal:
pumaa napsal:
zdravím chlapi.
chcem sa spýtať čo treba prepísať u modelu v textovej forme aby som zmenil výšku zberača a v ktorej časti to nájdem. vďaka
Nenajdeš.
Potřebuješ zdroják z modelovacího programu.

Nepotřebuje! Na tohle stačí trocha geometrie a trigonometrie.

všimol som si u rušňa V43, že tam je animácia zberača robená nasledovne: pri zdvihu sa pomaly rozbieha a pri troleji zase spomalí, a takisto aj pri spúšťaní najprv ide od troleja pomaly potom zrýchli a nakoniec zase spomalí a pri úplnom spadnutí dokonca zapéruje, dá sa aj toto zmeniť v textovej forme modelu či nie.

nemohol by si tu stránku uložiť a poslať mi ju na mail? lebo neviem v čom je chyba...díky

chlapci mám ešte jeden dotazík k zberačom, dá sa zmeniť rýchlosť animácie zberača?

pegas napsal:
chlapci mám ešte jeden dotazík k zberačom, dá sa zmeniť rýchlosť animácie zberača?

Je to definováno v souboru default.wag. Ale pozor, pro všechny stroje.

Pantograph ( "0.75s * 1{keyframes} / 30{fps}")

skúšal som to dokopírovať do engu, ale neviem prísť na to ktoré čísielko čo znamená, keď mením prvú hodnotu či už vyžšie alebo nižšie nedeje sa nič a keď mením druhú hodnotu tak sa mení tuším dĺžka času od stlačenia péčka po oddelenie zberača od troleja, ale toto nemám na 100% overené ... či je tomu naozaj tak ...

tak nie testoval som to na viacerých mašinách a nemá to žiadny vplyv na zberač či mením to alebo to možno som to dokopíroval do zlého riadku neviem aj to je možno chyba...

A ktoré čo znamená? Ale aj tak mi to nejde do hlavy ako to môže určovať pre všetky mašiny jeden súbor. a napr. na defaultných strojoch zberač vystrelí hore až nezdravo rýchlo a u napr maďarskej V43 ide až nezdravo pomaly a keď to urychlím tak ako to bude vystreľovať na iných mašinách. Ináč mňa by to len tak nenapadlo to kopírovať miran mi to poradil...hoci to už nieje v tom príspevku, ale bolo to tam...

Mne v msts (a nie len tam) nejde tiež kopa vecí do hlavy a tu som. Zmeň tých 30fps na príklad na 60 a uvidíš ten rozdiel. Keď neskúsiš nevieš.

pegas napsal:
A ktoré čo znamená? Ale aj tak mi to nejde do hlavy ako to môže určovať pre všetky mašiny jeden súbor. a napr. na defaultných strojoch zberač vystrelí hore až nezdravo rýchlo a u napr maďarskej V43 ide až nezdravo pomaly a keď to urychlím tak ako to bude vystreľovať na iných mašinách. Ináč mňa by to len tak nenapadlo to kopírovať miran mi to poradil...hoci to už nieje v tom príspevku, ale bolo to tam...

Já jsem tu poznámku o možnosti zkopírování do engu skutečně měl. Ale když jsem zjistil, že jsem kecal, věc nefunguje a platí pouze to co je napsáno v default.wag, tak jsem ji odstranil. Jinak pro nechápavé ten vzorec Pantograph ( "0.75s * 1{keyframes} / 30{fps}") říká že čím větší je první číslo tak tím rychleji půjde sběrač. A pozor ještě je to ovlivněno taky modelem, tedy na kolik keyframes autor modelu rozanimoval celkovou dráhu smetáku.

Když už je tu řeč o sběračích - rád bych se zeptal na jedno - když si do své aktivity umístím "loose consist", dejme tomu soupravu, kterou potkám stojící na nádraží, jak udělat aby měla lokomotiva sběrač zdvižený? Zkoušel jsem např. 363 nebo 242 (v trati 183), ale vždy měly oba sběrače dole.

Jako vždy se omlouvám, jestli už to někde bylo, ale přes vyhledávání jsem to nenašel.

Vince Black napsal:
Když už je tu řeč o sběračích - rád bych se zeptal na jedno - když si do své aktivity umístím "loose consist", dejme tomu soupravu, kterou potkám stojící na nádraží, jak udělat aby měla lokomotiva sběrač zdvižený? Zkoušel jsem např. 363 nebo 242 (v trati 183), ale vždy měly oba sběrače dole.

Jako vždy se omlouvám, jestli už to někde bylo, ale přes vyhledávání jsem to nenašel.
Dopručuji dát loko jako traffic, nejen že budeš mít zdvihlý smeták ale také to sníží zatížení hry ;)

Back
Nahoře