Kankova dílna

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Kank
  • Datum začátku Datum začátku
VáclavS - Možná bych se měl zeptat v jiném vlákně, ale šlo by ve hře nastavit, aby třeba vůz Bdmtee měl v oblouku a na rovině svůj identický zvuk a třeba Bafík taky? Prostě aby ke každému vozu byla originální nahrávka, která by odpovídala jízdě po rovnině, tak v oblouku. Napadlo mě o v souvislosti v souvislosti s 251.

Díky za odpověď, Heme

Heme: Bohužel u zvuků vozů se nerozliušuje rovina - oblouk. To lze jen nehráním zvuků kolejí, jenže to pak tam zní stejně vše, co projíždí bez ohledu na typ.

Takže nezbývá nic jiného, než když pojedu třeba se 754 + 3xBdmtee přepsat zvuky nahrávkami na tento vůz a při jízdě se 714 + 3xBtax to samé...:( No ale díky za odpověď.

Ještě jednou se omlouvám za OT.

Heme

0ce1e162fa8ba1238c66864fdf1d98c8.jpg
Podvozek vyjma nápisů otexturován a zkušebně osazen pod skříní s upraveným skinem Eas-u OKD od Jacka. Ještě jej čeká pár úprav, páč jsem zjistil nedostatky ve smoothování.

Naposled editoval moderátor:
Tak "tohle je Amerika", fantastická práca, dnes pri nahrávaní zvukov 240 som na bahnhofe u nás v Leviciach zahliadol nové vozy Eamos ZSCS s podvozkami Y25cs, je to ale o niečo kratšie ako Eas.Len mi ušli pred nosom, tak som ich nevedel nafotiť.:(

Podvozky 26-2.8 jsou komplet hotovy (ještě zbývají LODy) a finálně otexturovány. Dneska jsem se s modelem zkusil projet ve hře a s výsledkem jsem spokojen. Zde pokusná naložená ČSD varianta:
0146c0a4b291bb4b811e153e8027937c.jpg
Dalších 16 screenů jsem hodil k sobě na stránky.

duuso: Eamos? Nebyl to Eanos :)? Tyto nové vysokostěňáky vídám čím dál častěji i v mém okolí, navíc s popiskami ČDC. Zajímalo by mě, na jak dlouho je má Cargo pronajato. Každopádně tyto nové vozy se vzhledově podobají modelům od Kebarka (nejsou-li přímo stejné) a fotky by se tedy lépe lepily na jeho model.

Nie nie, bol to na beton Eamos, keď to niekde uvidím, dám sem foto.Ale bolo to o hodne kratšie od Eanosu.Niečo podobné majú aj MÁV.

duuso napsal:
Nie nie, bol to na beton Eamos, keď to niekde uvidím, dám sem foto.Ale bolo to o hodne kratšie od Eanosu.Niečo podobné majú aj MÁV.

Hekl už ťa prebehol.

Bez ČSD verze by to nebylo ono. Vlastně po delší době je to model, u kterého je ČSD verze vůbec možná. Předcházející modely představovaly "modernu". Už mám připravenou i texturu pro cukrovou řepu, která se v Easech dříve hojně vozívala a snad se bude vozit aj v MSTS.

Pěkný den ve spolek,
co se to asi chystá???
455efe63f27946300a3ab102c05476d0.jpg
b54e353a62d14af047aea913bd94a5e1.jpg

Pawlik napsal:
Cibulové slavnosti? Skvělé! :)
Sakra, překlikem jsem to omylem zveřejnil dříve a bez textu.
Ano, jako "vedlejšák" k novému většímu modelu plánuji nové cibuláky. Ondra Janiš vymyslel na slezině zajímavý trik na mapování textur cibulí. Nebudou tak na čelech jímek vznikat nehezké zuby jako je tomu u současných modelů. Namapovat cibuli tak, aby se na ní nelámalo světlo a šla dobře skinovat (nápisy na jímkách), je celkem oříšek. Je to jako slupku globusu rozvinout do roviny :)
Cibule jsou mapovány naráz "zboku" a pro každou polovinu polovinu jímky bude použita vlastní textura. Bez problémů půjde popisovat střední pás jímky, u zkosených částí se pak popisy lehce deformují (u spodní minimálně, u horní více). Lze to vyřešit specifickým umístěním či roztažením nápisu na textuře. Jelikož se ale nápisy vyskytují takřka vždy a pouze na středním pásu, zdá se mi toto mapování vyhovující. Kdyby měl někdo nápad na zlepšení, sem s ním :).
Na horním obrázku jsou žluté cibule Diamo Rajky jejíž fotky mi na zkoušku dnes zaslal Kadr. Dole cibule mé oblíbené berounské Vápenky Čertovy schody. Obojí je jen zkouška mapování, ve finále bude mít každá cibule vlastní texturu. V plánu je udělat verzi s rovným i lomeným rámem (rám z plošiňáku Pao). Na lomený rám bohužel zatím nejsou fotky - kdyby je někdo měl, budu velmi vděčný za zaslání, stejně tak na verzi s klasickým rovným rámem. Sám si jistojistě nafotím verzi Českomoravského cementu a pak kompletně verzi Vápenky Čertovy schody (Lhoist). Jiné verze se v mém okolí bohužel nedají příliš dobře zdokumentovat, neboť jediné místo kde je lze potkat je asi Praha Libeň a tam se příliš dlouho nezdrží.
3D model by teoreticky měl být velmi rychle hotov, jedná se o vcelku jednoduchou konstrukci a určité celky půjdou použít z již vymodelovaných vozů. O to více práce dá tvorba textur (zase cibulky :)). Vydání pak bude záležet na počtu vytvořených barevných variant.
Co se týče Easů - v současné době dotvářím nové náklady, exportuji a připravuji potřebné soubory pro zprovoznění v simulátoru. Čeká se ještě na nějaké fotografie, pak půjde ven větší série.

Kank - myslíte tím lomeným rámem tento vagon?
a904722d1803f4de9bb594b8ad48b1cd.jpg

jinak mám nafocené v barvách OKD-D, pokud bude zájem,mužu je poslat

Ano, to je přesně ono. Za zaslání budu určitě rád.
Kdyby náhodou někdo fotil nějaké Rajky, cibule je dobré fotit nadvakrát. Jednou nastavit expozici pro spodní a střední část jímky a podruhé nastavit expozici pro horní část jímky. Vršek je díky postavení vůči slunci náchylný na přepaly a z přepalů žádnou kresbu např. stékající špíny nedostanete. Pokud je vagon čistý (jako tento případ), tak to nevadí, páč vršek jímky se dá udělat naklonováním střední části. Doufám, že jsem svými přehnanými nároky neodradil případné fotografy :)

Tak Eas jde do finále a brzy by se na mém webu mohla objevit jedna z jeho prvních verzí. Jsou totiž komplet dodělány a vyexportovány další náklady. Co bude kromě dřeva, uhlí a šterkopísku možno vozit je na obrázcích níže:

železná ruda
d51aa354335bce49ab111964bd59de3b.jpg
cukrová řepa
30782bc3e688f9c4e2500af923bc098d.jpg
kovové odlitky
9a6ce9ef9932cf81f0f58c7cc649197f.jpg
šrot:
cce13b7597dd3b9aae44ce6f7b0d1cd8.jpg

Dále děkuji všem co mi zaslali nějaké fotografie na tvorbu textur pro vůz Uacs/Raj. Můžu říct, že je z čeho tvořit :)

Kank napsal:
Tak Eas jde do finále a brzy by se na mém webu mohla objevit jedna z jeho prvních verzí. Jsou totiž komplet dodělány a vyexportovány další náklady. Co bude kromě dřeva, uhlí a šterkopísku možno vozit je na obrázcích níže:

Dále děkuji všem co mi zaslali nějaké fotografie na tvorbu textur pro vůz Uacs/Raj. Můžu říct, že je z čeho tvořit :)

Super modely jen jednu poznámku k variantě se železnou rudou. Ten Vagon se mi zdá příliš plný, ž. ruda je dost těžký materiál a co si pamatuju tak bylo vždy ve voze jen "popráženo" dno. Takto ložený vůz by se asi zlomil.

Back
Nahoře