Kankova dílna

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Kank
  • Datum začátku Datum začátku
JIKA měla 3 kusy klasického unifiku a 8 kusů ve firemním nátěru (bílé cibule s firemním logem a velmi světle modrý spodek (až do šeda špínou) dnes jsou vozy přetřeny mimo dva kusy v unifikovaném nátěrz, které donedávna stály u mostu v Berouně.
266012.jpg
Autor: Mcbain

Jacek: Za fotku Agáve Rajky budu rád :) Klidně ji šupni sem.
VáclavS: Jiku unifik jsem v Berouně zastihl - stále hned vedle té zrezlotiny kterou mám rozpracovanou :). Ty reklamní nátěry Jiky by šly udělat, chce to jen trpělivost s grafickým editorem. Hlavní je sehnat v dobré kvalitě logo té či oné firmy, případně obsah popisů na voze a pak už to jde.
Mimochodem Jikácké Rajky měly i svoje parte.

Kanku presne ako bolo písané horevyššie, ja si z doby ČSD taktiež pamätám rajky s hnedou rakvou a žltými cibuľami.U nás chodili ako vozne "P".V súčasnosti okrem tých čo som Ti poslal by mali existovať tieto varianty: -Cementáreň Turňa nad Bodvou
-Ladcecement
-DOLVAP Varín
-Stredosovenská cementáreň Banská Bystrica /logo mám nafotené/
-GLASSNER - Vápenka a lom Žirany
-HOLCIM Rohožník
-MATADOR Púchov

Jinak rajky VČS vypadaly stejně jako rajky Lhoist, ale neměly na cibulích logo firmy, ale jen popisky.
Prachovičtí měli rajky v červenožlutém unifiku.

duuso: Jak je to vlastně s rajkami na Slovensku? Koukal jsem, že i ta rajka patřící pod Cemenťáreň Ladce spadá pod Raj wagon Trenčín. Skoro mi připadá , jako by tato firma zastřešovala všechny cibuláky na Slovensku. Tyto výše uvdené mají nějaký odlišný nátěr?

VálcavS: Rajky VČS - určitě? Neměly na 1 jímce bývalé logo VČS? Tedy modré schůdky a na nich umístěný písmena V, Č a S? Například nové Uacns vyjížděly právě s tímto velkým původním logem.
Jinak tu Uacs Prachovice jsem myslel tuto.

V slovenských "tuneloch" ohľadom majiteľov vozov sa moc po novom nevyznám ale čo sa týka slovenska bude bohate stačiť keď stvoríš tú zaprášenú SK-RTW a čiernu so žltými cibuľami ZSNP a.s.Časom možno prídem k nejakým lepším fotkám aj iných variant.Tieto dve verzie sa veľmi dobre uplatnia na slovenských tratiach v MSTS a myslím že aj v českých.Prajem veľa zdaru, Tvoja robota je prvotriedna.

Jelikož se mi hromadí dotazy typu "jak to vypadá s cibulema", tak odpovím všem najednou tady. Skoro 2 měsíce jsem vůbec neotevřel maxe (zkouškové, brigáda), takže se to trochu hlo až v posledních dnech (i když spoustu času zase budu trávit venku - proč sedět u počítače když je venku hezky :) ). Model už má dodělané všechny detaily, některé celky jsem ještě trochu předělával. Finálně namapována je většina modelu, zbývá dodělat textury pro pojezd, brzdové jímky a přestavovače a to pak ještě přemapovat.
Na tomto modelu jsem prvně zkusil vykreslování jemných stínů přímo do textury. To sice vyžaduje pečlivé a rozsáhlé mapování, ale výsledek myslím stojí za tu dřinu. Myslím že to pomůže i případným skinařům - model se naskinuje bez stínů, a pak se na celou texturu šoupne vrstva se stíny.
Nějaké obrázky z přepravy rajek do Krnova na revizi:
44e5bca733aa7d3cd96d7e7e3d365868.jpg
d754ff517a5676d70b19377b2d7a69ae.jpg
15e5e21f68e428c930004ed507e930e5.jpg
0cf912226e2468fb450a5b918d445021.jpg
A jeden render:
5b84b2327fd87bdb84cf5812350056f0.jpg
Další rendery ve větším rozlišení šoupnu k sobě na web.
Co se týče lokomotivy řady 730, tak na té se také pomalu pracuje. Hekl mi připravil textury hlavních částí skříně lokomotivy (za což mu patří velké díky). V současnosti je hrubě namapována kapota - na ní je ale potřeba ještě upravit pozice a velikost několika detailů. Po úpravách sem dám nějaký screen.

Naposled editoval moderátor:
Rajka už má i pojezd. Zbývá dodělat LODy a může ven.
8eeb04069fffcc6b397d9ce222166ef5.jpg

Je to opäť ako už tradične prekrásna práca Nádherný model aj textúry, to sa bude jazdiť s týmto :)

Uacs je kompletně hotov i s LODy a úspěšně absolvoval testovací jízdy. S vydáním ale ještě chvíli počkám, neboť je třeba navštívit Beroun a něco si na předloze ověřit a případně lehce upravit určitou část modelu. Zároveň si tam potřebuji zjistit některé rozměry podélníku cibule s lomeným rámem.
Jelikož jsem zjistil, že cibule se v některých detailech liší (výztuhy na rámu, počet kotviček), tak bude možno tyto detaily skrývat pod alfakanál. Od tohoto modelu zároveň začínám používat textury 2048*2048 v DXT kompresi.
Koho by zajímalo kolik bude mít rajka polygonů, může si stáhnout excelovský soubor s výsledky zátěžového testu rajek. Podobný test jsem udělal i u modelů Eas-u a opět se potvrdilo, že tvořit LODy u složitějších modelů je více než vhodné.

Bohužel existuje způsob, jak se dostat i k takovýmto texturám.:( Prozrazovat ho zde ale z pochopitelných důvodů nebudu.:P

Michal napsal:
Bohužel existuje způsob, jak se dostat i k takovýmto texturám.:( Prozrazovat ho zde ale z pochopitelných důvodů nebudu.:P

Michale, my modelári o ňom vieme, ale tiež ho nebudeme rozširovať.

Zde mi ani tak nešlo o krádeže textur (bohužel jsem též po čase přišel na to, jak z *.ace původní texturu vydolovat, byť s drobnou ztrátou kvality), jako spíše o výhody které to přináší:
- datová velikost textury 2048*2048 v DXT1 je jen o něco málo většív než komprimované 1024*1024
- na takto velkou plachtu je možno naflákat daleko snáze více věcí a lépe zaplnit celý prostor textury (lza tak snáze docílit přirazení jednoho materiálu maximální hodnotě (cca 3000) poly, což přispívá k nižší hodnotě Kujus
- konec "flekatých" textur v samotné hře

Model využívá dvě 2048*2048 textury (celý vůz) + jednu 256*256 texturu (stín pod modelem). Objemově textury hodí příjemných 3,19 MB.

Ja sa týchto vozov vozov neviem dočkať ako malý chlapec, len jedna otázka Kanku, ktoré verzie budú ?

Pro verzi s rovným rámem počítám s barevnou verzí co je na obrázcích výše (i když ta je spíš někam do kopřiv - propadlá revize a žádná bílá provozní patina) a pro verzi s lomeným rámem použiji tvé fotky krásně zaprasené SK-Calmitz. Nafocené jsou samozřejmě další verze, ale než bych všechny naskinoval, tak byste se modelu hned tak nedočkali. Takže vydám klasiku + lomený rám a třeba se nějací zájemci o skinování najdou :)
Další verze bych udělal samozřejmě rád, ale po rajce mě čeká dokončení loko 730 kterou jsem slíbil Kulicovi (základ je jeho model z CADu) a částečně i Heklovi (připravil základy textur).

Back
Nahoře