MSTS BIN - začiatočnícke otázky

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna klimi
  • Datum začátku Datum začátku
ahojte som zaciatocnik mam najnovsi MSTS bin ale moc tam tomu nerozumiem potreboval by som poradit ako nastavit aby sa na vozni otvorili dvere a ako namasine dali hore oba zberace a ako sa nastavuju svetla na vlaku dakujem za odpovede

airsoftak25 napsal:
ahojte som zaciatocnik mam najnovsi MSTS bin ale moc tam tomu nerozumiem potreboval by som poradit ako nastavit aby sa na vozni otvorili dvere a ako namasine dali hore oba zberace a ako sa nastavuju svetla na vlaku dakujem za odpovede

Zde najdeš odpovědi na tvé otázky.
http://forum.msts.cz/forumdisplay.php?fid=25

fíííííra napsal:
Pošlete mi prosím někdo soubor train.exe ve verzi binu 1.8.052113cz. díky
fiiiiira@seznam.cz
Poslyš, neber to ve zlém, ale když už jsi zvládl sem napsat tolik příspěvků, tak určitě zvládneš si to z Džordžových stránek stáhnout.

Pokud to děláš sám "ručně", tak musíš udělat nejprve originállní update MSTS na verzi 1.4 a pak instalovat nový bin. Pokud tam máš nějakou verzi binu již nainstalovanou, je potřeba ji odinstalovat.

A pokud instaluješ trať BP, tak bin a tedy i příslušný train.exe jsou součástí Zbyňkových instalačních DVD.

JiříkTK napsal:
fíííííra napsal:
Pošlete mi prosím někdo soubor train.exe ve verzi binu 1.8.052113cz. díky
fiiiiira@seznam.cz
Poslyš, neber to ve zlém, ale když už jsi zvládl sem napsat tolik příspěvků, tak určitě zvládneš si to z Džordžových stránek stáhnout.

Pokud to děláš sám "ručně", tak musíš udělat nejprve originállní update MSTS na verzi 1.4 a pak instalovat nový bin. Pokud tam máš nějakou verzi binu již nainstalovanou, je potřeba ji odinstalovat.

A pokud instaluješ trať BP, tak bin a tedy i příslušný train.exe jsou součástí Zbyňkových instalačních DVD.

Kdyby mi to všechno pomohlo tak si o něj nepíšu

Což o to, poslat je to nejmenší, ale jelikož mám instalován jiný Bin, tak by to pro mne znamenalo odinstalovat jej, nainstalovat požadovaný 1.8.052113 a příslušný train.exe ti poslat. A až by Ti došel, tak bys s největší pravděpodobností zjistil, že v tom chyba není. MSTS instaluju cca 3x měsíčně, včetně Binu, samo ne do svého počítače, a nejsou s tím žádné problémy a za čtvrt hodiny je hotovo. Možná by bylo lepší, kdybys napsal odkud jsi, a požádal někoho zblízka, aby se Ti na to mrknul.

PS: A přítomnost souboru riched32.dll, o kterém píše JBr jsi zkontroloval? Ale tím to zřejmě také nebude, protože já jej ve svém počítači také nemám. A JBr se mohl upsat v názvu.

Zdravím!
Prosím prosím odpověď na stručnou otázku: Jak v msts zapnu zobrazení FPS (zelené ve pravém spodním rohu obrazovky)? Už nevím jak se mi to podařilo zobrazit.
Dík

Přechod na druhé stanoviště

Zdravím,

mám takovej problém. V MSTS mám pack Brejlovců. Jedná se konkrétně o 754.040, 754.046, 754.067 a 754.068. Bohužel, když přijedu do nějaké stanice (trať kolem Luhačovic, u ostatních nevím) a chci přejít na druhé stanoviště (pomocí klávesy 1 (+)), tak mě to tam nepustí. Nevíte, co s tím? Zkoušel jsem být zabržděn na 100%, i záchrannou brzdou a neutrálem a nic. Zřejmě bude chyba v nějakém .eng. Nevíte prosím někdo, co s tím?

(verze BINu 1.8.0105)

Děkuju moc!
:wink:

Hafan napsal:
Zdravím,

mám takovej problém. V MSTS mám pack Brejlovců. Jedná se konkrétně o 754.040, 754.046, 754.067 a 754.068. Bohužel, když přijedu do nějaké stanice (trať kolem Luhačovic, u ostatních nevím) a chci přejít na druhé stanoviště (pomocí klávesy 1 (+)), tak mě to tam nepustí. Nevíte, co s tím? Zkoušel jsem být zabržděn na 100%, i záchrannou brzdou a neutrálem a nic. Zřejmě bude chyba v nějakém .eng. Nevíte prosím někdo, co s tím?

(verze BINu 1.8.0105)

Děkuju moc!
:wink:
Kdyby jsi si pořádně přečetl manuál k Binu,tak by jsi se nemusel vůbec ptát.Postup při přepínání kabin je uveden v manuálu na stránce 10:
U věžových a dvoukabinových lokomotiv můžete změnit stanoviště stiskem klávesy {1}
Přemístit se do jiné lokomotivy můžete tak, že v TO {F9} označíte loko do které se chcete přemístit a stisknete klávesu {1}
Při přepínání řídících stanovišť NEZAPOMEŇTE ODBRZDIT LOKOMOTIVNÍ BRZDU !!
Pro přepínání do jiných lokomotiv konzistu NENÍ NUTNÉ již upravovat definici konzistu (soubor *.con) !
Aktivní loko je v TO zvýrazněna modrou barvou. Zavřete li TO a znovu jej otevřete ukazuje panel již správnou polohu loko vzhledem k poloze řídící kabiny.

Petr Novák: On bude háček v tom, že to přepnutí {1} nefunguje. Co jsem asi celou dobu dělal..

Koukám, že některý moderátor blesku rychle vymazal můj příspěvek, aniž by obsahoval něco špatného. Sám již, ale nenapsal co je hlavně potřeba aby se mohlo bez problému přejít na druhé stanoviště. Tak to sám uvedu na pravou míru. Jak to popsal, Petr Novák je v pořádku bohužel zapomněl napsat, že musí být ve složce, která obsahuje pro příslušný cab například soubor * 754.cvf taktéž * 754_rv.cvf. Pokud tam tento soubor chybí nelze přejít na druhé stanoviště.

Jarin napsal:
Koukám, že některý moderátor blesku rychle vymazal můj příspěvek, aniž by obsahoval něco špatného...

Jarine, nikto ti nič nemazal. Keby si poctivo čítal všetky nové príspevky, vedel by si, že spadol SQL server a zmizli príspevky za celý jeden deň

http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/1871&pid=86841#pid86841

Naposled editoval moderátor:
Tax napsal:
Jarin napsal:
Koukám, že některý moderátor blesku rychle vymazal můj příspěvek, aniž by obsahoval něco špatného...

Jarine, nikto ti nič nemazal. Keby si poctivo čítal všetky nové príspevky, vedel by si, že spadol SQL server a zmizli príspevky za celý jeden deň

http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/1871&pid=86841#pid86841

Sorry omlouvám se moderátorům, Taxi opět je pravda na tvé straně. :eek:

Naposled editoval moderátor:
Jarin napsal:
Koukám, že některý moderátor blesku rychle vymazal můj příspěvek, aniž by obsahoval něco špatného. Sám již, ale nenapsal co je hlavně potřeba aby se mohlo bez problému přejít na druhé stanoviště. Tak to sám uvedu na pravou míru. Jak to popsal, Petr Novák je v pořádku bohužel zapomněl napsat, že musí být ve složce, která obsahuje pro příslušný cab například soubor * 754.cvf taktéž * 754_rv.cvf. Pokud tam tento soubor chybí nelze přejít na druhé stanoviště.
To je pravda,na to jsem zapomněl,protože předpokládám,že ve složce kabiny jsou oba *cvf.Nováček toto neví a předpokládá,že něco nainstaluje a ono to funguje.Toto bohužel neplatí vždy...:cool:

prosim vas kamarat stiahol bin,posledni pracovni verze stiahol oficial patch ale vzdy mu pri instalacii napise ze nelze aktualizovat

Nezapomněl před BINem nainstalovat oficielní update MSTS, které je též ke stažení na stránkách s BINem?

Podle návodu k MSTS Bin si ověřte verzi souboru train.exe ... pokud je vyšší než 1.4, už byl Bin jednou instalován a je třeba provést jeho odinstalaci spuštěním Uninst_MSTS Patch číslo verze CZ.exe v adresáři simulátoru. Train.exe se pak vrátí do verze 1.4 a na ní lze nainstalovat Bin. Pokud je aktuální číslo verze train.exe nižší než 1.4, nebyl nainstalován spávně oficiální patch simulátoru o MS a je třeba správně provést jeho instalaci a následně isntalaci Binu.

Back
Nahoře