MSTS BIN - začiatočnícke otázky

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna klimi
  • Datum začátku Datum začátku
Dobrý deň, potreboval by som pomoc s inštaláciou msts bin. Mám stiahnuté MSTSPatch 1.7.102222 ale neviem ako a kam to mám inštalovať. Keď som to spustil tak na konci mi vypísalo niečo s train.exe........ Vedel by mi niekto podrobnejšie opísať, že čo mám robiť? Za pomoc ďakujem

Podívej se do Readme,tam je vše popsáno,co se musí doinstalovat,bez toho ti Bin nebude fungovat.Veškeré potřebné soubory najdeš na stránkách autora Binu Džordže. :)

petko742 napsal:
Dobrý deň, potreboval by som pomoc s inštaláciou msts bin. Mám stiahnuté MSTSPatch 1.7.102222 ale neviem ako a kam to mám inštalovať. Keď som to spustil tak na konci mi vypísalo niečo s train.exe........ Vedel by mi niekto podrobnejšie opísať, že čo mám robiť? Za pomoc ďakujem

Důležité je napsat co bylo to "niečo s train.exe ...." bez toho je celý dotaz k ničemu...

Chybové hlásenie je takto: \Microsoft train simulator\train.exe neodpovídá predchozí verze a nelze jej aktualizovat.
Neviem, že kde treba odinštalovať tu starú verziu.

petko742 napsal:
Chybové hlásenie je takto: \Microsoft train simulator\train.exe neodpovídá predchozí verze a nelze jej aktualizovat.
Stačí si pořádně prostudovat Džordžovy stránky, známé problémy jsou tam jasně a srozumitelně popsány.

petko742 napsal:
Máš tam soubor Uninst_MSTS Patch 1.7.1022.exe? Jestli jo ,tak to spusť a je to.

Matýsek napsal:
petko742 napsal:
Máš tam soubor Uninst_MSTS Patch 1.7.1022.exe? Jestli jo ,tak to spusť a je to.

Taký súbor tam nemám. Ja mám zatiaľ nainštalovanú úplne prvú verziu msts a zatial som tam nedával ziadny patch. Musím ich nainstalovat vsetky postupne alebo staci ten najnovsí?

petko742 napsal:
Taký súbor tam nemám. Ja mám zatiaľ nainštalovanú úplne prvú verziu msts a zatial som tam nedával ziadny patch. Musím ich nainstalovat vsetky postupne alebo staci ten najnovsí?
Pokud máš nainstalovaný jenom MSTS je postup následující:
Nainstalovat MSTS Update na v 1.2 Toto je update od Microsoftu, odkaz na něj je tady: http://mstsbin.uktrainsim.com/data/trainupdate.exe
Po nainstalování tohoto update se potom instaluje MSTS Bin buď ve stabilní verzi 1.7.051922
nebo v poslední pracovní 1.7.102222.

V každém případě si nejprve pečlivě přečti návod k MSTS Bin, který je přiložen ve staženém archivu.

Naposled editoval moderátor:
Miran napsal:
petko742 napsal:
Pokud máš nainstalovaný jenom MSTS je postup následující:
Nainstalovat MSTS Update na v 1.2 Toto je update od Microsoftu, odkaz na něj je tady: http://mstsbin.uktrainsim.com/data/trainupdate.exe
Po nainstalování tohoto update se potom instaluje MSTS Bin buď ve stabilní verzi 1.7.051922
nebo v poslední pracovní 1.7.102222.
V každém případě si nejprve pečlivě přečti návod k MSTS Bin, který je přiložen ve staženém archivu.
Hlavně, že je vše na Džordžových stránkách napsané přehledně. Ten žlutý obdélník při stahování binu může přehlídnout jen úplný blbec.
Jenže mazánkové zásadně nečtou návody a raději si stále dokola nechají servírovat drahobarevnokovové tácky.
A přitom jsme se tu už několikkrát zařekli, že nebudeme tácky servírovat a zas a znova se to opakuje. Lenost, lenost a zase lenost.
A ještě horší je to, že se k tomu propůjčí mazák, který právě proti tomu v leckerém jiném vlákně bojuje...

bob57_cz napsal:
Hlavně, že je vše na Džordžových stránkách napsané přehledně. Ten žlutý obdélník při stahování binu může přehlídnout jen úplný blbec.
Jenže mazánkové zásadně nečtou návody a raději si stále dokola nechají servírovat drahobarevnokovové tácky.
A přitom jsme se tu už několikkrát zařekli, že nebudeme tácky servírovat a zas a znova se to opakuje. Lenost, lenost a zase lenost.
A ještě horší je to, že se k tomu propůjčí mazák, který právě proti tomu v leckerém jiném vlákně bojuje...
Máš pravdu, ale: "Já už budu hodný, dědečku !!!!!" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vitas napsal:
blazo napsal:
Které os/ic/r vagony májí v BP animované otevírání dveří? Díky

Animace má pouze Bmto, Bmjo a tydle patra, pak 814, 843 (Od Vrbama), 854, 451, 452. Toje zatim vse

ok diky, viděl jsem ještě nějake ampz na videjku na strankach binu ale to jsou zatim všechno asi jenom testovaci vag.že? Tak budu trpěli čekat..;)

blazo napsal:
Vitas napsal:
blazo napsal:
Které os/ic/r vagony májí v BP animované otevírání dveří? Díky

Animace má pouze Bmto, Bmjo a tydle patra, pak 814, 843 (Od Vrbama), 854, 451, 452. Toje zatim vse

ok diky, viděl jsem ještě nějake ampz na videjku na strankach binu ale to jsou zatim všechno asi jenom testovaci vag.že? Tak budu trpěli čekat..;)

No na http://jamar.wz.cz je Bmz V.3 s otevíránm dveří a dalšími novnkami, ale sám model mě přídle lepčí ten z TBP,

ty stranky jsem už nedavno navštivil, ale modely nejdou stahnout. Odkazy jsou nefunkčni...:(jinak bych to už davno měl v pc

blazo napsal:
ty stranky jsem už nedavno navštivil, ale modely nejdou stahnout. Odkazy jsou nefunkčni...:(jinak bych to už davno měl v pc

Aha, mám dotaz - šli by naanimovat i dveře např. u vagonu B, které se otvírají dovnitř?

Vitas napsal:
blazo napsal:

Aha, mám dotaz - šli by naanimovat i dveře např. u vagonu B, které se otvírají dovnitř?
Toto není žádný problém pro autora modelu, který má zdrojové soubory modelu.

Miran napsal:
Toto není žádný problém pro autora modelu, který má zdrojové soubory modelu.

Z technického hlediska naanimvovat skládací dveře samozřejmě jde. Zřejmě vás teď zklamu, ale u nových Y - vozů zatím však animované dveře nechystám. Kromě toho, že se mi nelíbí, kdyby se u (příklad) dvanáctivozového rychlíku otvíraly a zavíraly všechny dveře najednou, tak by se musely kompletně přemodelovat představky vozů :roll: , protože zatím nijak není řešen přechod exteriéru a interiéru, který bude po otevření dveří vidět. Navíc současný vůz B dle nové verze má dle Shapeview 1,28 kujus, za to jsem rád - takhle není problém s řazením do trafficu ani sestava prakticky libovolně dlouhých rychlíků. Experimenty s jinými modely, kde jsem zkusmo animoval dveře, ukázaly, že i při stejném počtu polygonů má takto upravený model asi o 1 kujus více, což se mi u těch rychlíkových vozů zdá (s přihlédnutím k ostatním zmíněným hlediskům) zbytečná zátěž navíc.
U vybraných jiných vozů (motorové/přípojné) však snad časem nachystám určité updaty modelů, které by měly obsahovat i animaci dveří.

Omlouvám se Vitasovi za svůj předchozí příspěvek s těmi dveřmi dovnitř, až teď mi docvaklo že se vlastně jakoby skládají :eek:

Back
Nahoře