MSTS BIN - začiatočnícke otázky

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna klimi
  • Datum začátku Datum začátku
bob57_cz napsal:
martin novy napsal:
Tak jem si myslel,ze jsem to vyresil,ale chyba lavky.Odinstaloval jsem bin 1.7 a nahral 1.6 /viz nize/ a jeste nahral puvodni global a radoval se,ze jsem to vyresil,ale pri zmacknuti klaves F4 F5 F9 msts uplne zamrzne a musim restartovat cele pc.V bin 1.7 mi jeste nejde preznacit ovladani elektrickych lokomotiv,u motorovych a parnich to funguje. Asi budu muset preinstalovat celou hru.
Pod binem již dávno nelze měnit klávesy, je to i v popisu, musíš to udělat ruční kompilací z txt do iom. Restartu celého PC se vyhneš, když si restartování zakážeš ve vlastnostech systému - default po instalaci OS Xp je zatrženo restart ( ve Vistě nerestart, padá jen program ). Pokud jsou podobné problémy, je lépe startovat msts do okna místo do fullscreen ( jak spustit okno najdeš ve vláknu k bin i v návodech tohoto fora ).

Zdravim, tedy to by mne zajimalo, v cem je lepsi start msts v okne nez ve fullscreenu ?

Čuřil napsal:
bob57_cz napsal:
martin novy napsal:
Tak jem si myslel,ze jsem to vyresil,ale chyba lavky.Odinstaloval jsem bin 1.7 a nahral 1.6 /viz nize/ a jeste nahral puvodni global a radoval se,ze jsem to vyresil,ale pri zmacknuti klaves F4 F5 F9 msts uplne zamrzne a musim restartovat cele pc.V bin 1.7 mi jeste nejde preznacit ovladani elektrickych lokomotiv,u motorovych a parnich to funguje. Asi budu muset preinstalovat celou hru.
Pod binem již dávno nelze měnit klávesy, je to i v popisu, musíš to udělat ruční kompilací z txt do iom. Restartu celého PC se vyhneš, když si restartování zakážeš ve vlastnostech systému - default po instalaci OS Xp je zatrženo restart ( ve Vistě nerestart, padá jen program ). Pokud jsou podobné problémy, je lépe startovat msts do okna místo do fullscreen ( jak spustit okno najdeš ve vláknu k bin i v návodech tohoto fora ).

Zdravim, tedy to by mne zajimalo, v cem je lepsi start msts v okne nez ve fullscreenu ?

Třeba pro ladiče zvuků - spolu se startem v okně si otebvřou i ladicí okno pro zvuky, což ve fullscreenu nejde.

Ještě k ovládání,já myslel ve hře jdu do optionsu a tam je nastavení parní,elektrické a dieselové.Všechny jdou změnit kromě elektrických loko.Snažím se dostat brzdy na tlačítka numerické klávesnice a nejde to,vrací se mi to zpátky do základu-jen u elektrik,u ostatních to jde.Koukal jsem i do common.txt,tam nevím co napsat a v common.iom už tomu nerozumím vůbec.Studoval jsem i txt. k binu,ale tam se píše o otevírání dveří a animaci zrcátek.Mám ted novou instalaci msts,bin 1.7.081920 a trat 090.

martin novy napsal:
Ještě k ovládání,já myslel ve hře jdu do optionsu a tam je nastavení parní,elektrické a dieselové.Všechny jdou změnit kromě elektrických loko.Snažím se dostat brzdy na tlačítka numerické klávesnice a nejde to,vrací se mi to zpátky do základu-jen u elektrik,u ostatních to jde.Koukal jsem i do common.txt,tam nevím co napsat a v common.iom už tomu nerozumím vůbec.Studoval jsem i txt. k binu,ale tam se píše o otevírání dveří a animaci zrcátek.Mám ted novou instalaci msts,bin 1.7.081920 a trat 090.
Elektriky už nejdou nastavovat přes rozhraní MSTS, protože by to přepsalo samostatné ovládání sběračů. Jde to jedině manuální úpravou a následným přeložením do *.iom.

martin novy napsal:
Takže když to upravím Global-common.txt/píšu to správně?/,bude to fungovat?Asi ne.
No pokud by ti nevadilo, že se nedají ovládat oba smetáky samostaně tak lze postupovat následujícím způsobem:
Zazálohuj si soubory electric.txt a electric.iom někam bokem
Potom u těchto souborů zruš atribut ReadOnly.
A pak ti to půjde upravit v MSTS.
Pokud by ti to vadilo, tak jedině si nastudovat a pochopit co jednotlivé řádky v souboru electric.txt znamenají a upravit si soubor podle obrazu svého a potom přeložit na soubor electric.iom. Postup překladu tady byl někde popsán, bohužel si nevzpomenu kde. Myslím, že když pošleš SZ na bob57_cz nebo na Džordže tak ti určitě s překladem poradí.

Nevím, jestli to souvisí přímo s bin ale :

ještě jsem nepřišel, pro jaké případy to platí, někdy mi to přijde zcela náhodné, nicméně, pokud stáhnu na stahovačce sběrač a pak ho zase zvednu, někdy nezačne lokomotiva "pracovat" hned, ale třeba až po minutě a někdy tak vůbec, je nutné úplně zastavit a pak se milostivě rozjede.

Dělám něco špatně ? Je nutné před stažením být v nějaké konfiguraci, aby po vytažení zase šlapala ?

Borek napsal:
Nevím, jestli to souvisí přímo s bin ale :

ještě jsem nepřišel, pro jaké případy to platí, někdy mi to přijde zcela náhodné, nicméně, pokud stáhnu na stahovačce sběrač a pak ho zase zvednu, někdy nezačne lokomotiva "pracovat" hned, ale třeba až po minutě a někdy tak vůbec, je nutné úplně zastavit a pak se milostivě rozjede.

Dělám něco špatně ? Je nutné před stažením být v nějaké konfiguraci, aby po vytažení zase šlapala ?
Zkus po nahození smetáků použít klávesu Y (živák).

Po zmáčknutí F9 spadne msts,mám jen jednu instalaci a v ní trat BP a jeji aktualizace,poslední bin,píše že tlačítko neexistuje.Dělá to samé někomu jinému nebo jen mně???

martin novy napsal:
Po zmáčknutí F9 spadne msts,mám jen jednu instalaci a v ní trat BP a jeji aktualizace,poslední bin,píše že tlačítko neexistuje.Dělá to samé někomu jinému nebo jen mně???

Tohle nesouviselo s binem - kdysi to na F9 padalo kvůli velkému počtu consistů v adresáři consists.

Od té doby, co používám TrainStore, tak nevím, jestli je ten problém stále nebo ne, protože tam mám jenom consisty k dané aktivitě.

Mě také padl Bin kvůli chybějícím souborů co jsou potřebné pro monitor pod F4 a F9 při chybné instalaci.

Martens napsal:
martin novy napsal:

Tohle nesouviselo s binem - kdysi to na F9 padalo kvůli velkému počtu consistů v adresáři consists.

Od té doby, co používám TrainStore, tak nevím, jestli je ten problém stále nebo ne, protože tam mám jenom consisty k dané aktivitě.

Nikoliv, je třeba promazat obsah složky saves, když je tam moc souborů, dojde právě k těmto problémům :!:

Zdravím všechny! Nainstaloval sem nový BIN a po vypnutí a zapnutí počítače ho musím nainstalovat znovu, protože mě nefunguje. Kde dělám chybu? Dík.

LUBOS BALUS napsal:
Zdravím všechny! Nainstaloval sem nový BIN a po vypnutí a zapnutí počítače ho musím nainstalovat znovu, protože mě nefunguje. Kde dělám chybu? Dík.
Jak jsi poznal, že Ti nefunguje?

Nenačítá při nahrávání aktivity vozidla.Aby to fungovalo tak musím přeinstalovat MS Update Patch i s Binem.

Zdrawim všechny!!! Mohl by mi někdo poradit, jak nadefinovat otevírání dveří vagónů v MSTS Bin?? v readme mi asi tak trochu utekla podstata, takže jsem z toho jelen :cry:

Mehrdad Mananchí napsal:
Zdrawim všechny!!! Mohl by mi někdo poradit, jak nadefinovat otevírání dveří vagónů v MSTS Bin?? v readme mi asi tak trochu utekla podstata, takže jsem z toho jelen :cry:

Má to opravdu málo modelů [814, Bmto, Bmo, 451, 452 a jeste neco].
Jinak to je uprava v modelu a kdzy nejses autor....

Mehrdad Mananchí napsal:

Sice netuším co chcete definovat,ale zde je návod.Za prvé aby bylo možné otevírat dveře vozů musí být splněny některé podmínky.

Tou nejdůležitější je to,že vůz možnost otevírání má už z "výroby" od autora.V pravěku msts to bylo vázáno na pantograf a otevíralo se to na obou stranách vozu,dnes v době zázraku mstsBin je druhou podmínkou nainstalovaný Bin a pak jen stisknout klávesy ctrl+7(levá strana vozu)/9(pravá strana vozu)-7 a 9 na numerické klávesnici.

U vozů u kterého již od autora toto není podporováno nelze dveře rozhýbat.

Back
Nahoře