MSTS BIN - začiatočnícke otázky

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna klimi
  • Datum začátku Datum začátku
Kodl napsal:
Možná to tady bylo už řešeno ale potřebuju poradit.Když se mi načte lokomotiv tak u ní fungují zvuky jako u postrku(funguji jen vnější zvuky, vkabině je ticho, zetroubí při rozjezdu) Je tomu tak u všech mašin s vyjímkou Regionovy a všech Bardotek.Mám poslední verzi binu
PS:chtěl bych se omlovit jackovy puvodně jsem si myslel žeto dělají jeho zvuky protože je hodně používám ale jak vidno tak tomu tak není.

A máš nastavenu kvalitu zvuků na max? Volby -> Zvuky -> spodní posuvník Kvalita zvuků musí být nastaven na vysoká (úplně vpravo). Nejlepší tam dát všechny 4 posuvníky.
Nebo to taky jde v registrech nastavit klíč sound_quality na hodnotu 05 00 00 00.

Kodl napsal:
Bingo bylo to přesně ono mckrát děkuji.

OK. Tohle je způsobeno tím, že po reinstalaci MSTS je tento parametr (sound_quality) nastaven na 03 00 00 00 (střední kvalita) a pro toto nastavení ve spoustě modelů chybí Scalability Group 3 v sms souborech pro ozvučení. V nových Jackových zvucích je tohle ošetřeno a funguje to podle pravidel.

Miran napsal:
OK. Tohle je způsobeno tím, že po reinstalaci MSTS je tento parametr (sound_quality) nastaven na 03 00 00 00 (střední kvalita) a pro toto nastavení ve spoustě modelů chybí Scalability Group 3 v sms souborech pro ozvučení. V nových Jackových zvucích je tohle ošetřeno a funguje to podle pravidel.
Já to všude postupně doplňuju, celkem by mě zajímalo, jestli vůbec někdo toto nastavení používá.
Ale stejně mi není jasné, proč zvuky fungovaly jako u trafficu, nasvědčovalo by to používání Scalability Group 0, ale ten posuvník by měl být v rozsahu 1 - 5, nebo ne?

Jacek napsal:
Miran napsal:
Já to všude postupně doplňuju, celkem by mě zajímalo, jestli vůbec někdo toto nastavení používá.
Ale stejně mi není jasné, proč zvuky fungovaly jako u trafficu, nasvědčovalo by to používání Scalability Group 0, ale ten posuvník by měl být v rozsahu 1 - 5, nebo ne?
Jacku, ten posuvník nastavuje v registru do klíče sound_quality hodnoty 01 00 00 00, 03 00 00 00, a 05 00 00 00, což odpovídá právě Scalability Group. A podle popisu bylo v kabině ticho, možná to zatroubení je bůhví odkud. Navrhuju pokračovat v debatě někde jinde, ať to tady neza*ereme věcmi které nejsou určeny pro nováčky v MSTS Bin. Moderátoři hoďte to jinam, třeba do vlákna "Chování MSTS", pls. Dík.

Poslední dobou mi docela solidně blbne MSTS.Dneska jsem např. testoval Ic580.Odjížděl jsem s banánem z Olomouce.Na prvním návěstidle je 40.Jedu 40.Pak mám zelenou.Hned za timto návěstidlem je rychlostník 100.Dám výkon na 20% a jedu.Dosáhl jsem rychlosti 100 km/h.Tak chci ubrat výkon.Ale ten mi samovolně po 1% stoupá.Začal jsem tedy výkon ubírat.Ubral jsem ho zpět na těch 20% ale zase to začalo stoupat.Čím to je?Dneska si asi přeinstaluju MSTS mám v něm už pěkný bordel.

To sa mi začalo stávať dosť často na 350 (ale tuším som to spozoroval aj na inej mašine), že výkon sa správa akoby som mal "podloženú" klávesu "D", iba keď zatlačím "A" tak začne klesať, ale akonáhle ju pustím, tak zas stúpa. No normálne neschopné HDV :D ďalšie priblíženie k realite.

občas se mi toto taky stane i na jiných tlačítkách.Jednoduše to co se mi jakoby zasekne-např."D", zmačknu znovu a přestane to.Proč se to děje nevím,ale funguje to.

Ja jsem si vsiml jine veci, nevim jestli to souvisi s binem, ale kdyz stisknu F5 tak se mi zobrazuje v tech informaci aktualni rychlost, dejme tomu 40.55 km/h a kdyz pridavam vykon, tak rychlost naskakuje po 0,05 km/h, ale kdyz trvale stisknu klavesu D tak rychlost naskakuje rychleji asi jako pocitadlo u video rekorderu, kdyz previjim pasku, a kdyz klavesu nedrzim, tak rychlost na monitoru F5 naskakuje v pomalejsich intervalech takze napriklad 40,55 40,60, 40,75, 40,85 atd. Ale kdyz drzim klavesu D, tak posledni dve desetina cisla rychle rotuji jako pocitadlo u video rekorderu, kdyz se previji paska.

Tak samo, kdyz brzdim,nebo sjedu z vykonu, kdyz klesa rychlost, tak pomalu, jakmile permanentne drzim klavesu A, tak za desetinnou carkou posledni dve cislice rychle ubyvaji, kdyz prestanu drzet klavesu A, tak ty dve posledni cislice za tou desetinnou carkou ubyvaji pomalicku, cim to je ?

Čuřil napsal:
Ja jsem si vsiml jine veci, nevim jestli to souvisi s binem, ale kdyz stisknu F5 tak se mi zobrazuje v tech informaci aktualni rychlost, dejme tomu 40.55 km/h a kdyz pridavam vykon, tak rychlost naskakuje po 0,05 km/h, ale kdyz trvale stisknu klavesu D tak rychlost naskakuje rychleji asi jako pocitadlo u video rekorderu, kdyz previjim pasku, a kdyz klavesu nedrzim, tak rychlost na monitoru F5 naskakuje v pomalejsich intervalech takze napriklad 40,55 40,60, 40,75, 40,85 atd. Ale kdyz drzim klavesu D, tak posledni dve desetina cisla rychle rotuji jako pocitadlo u video rekorderu, kdyz se previji paska.

Tak samo, kdyz brzdim,nebo sjedu z vykonu, kdyz klesa rychlost, tak pomalu, jakmile permanentne drzim klavesu A, tak za desetinnou carkou posledni dve cislice rychle ubyvaji, kdyz prestanu drzet klavesu A, tak ty dve posledni cislice za tou desetinnou carkou ubyvaji pomalicku, cim to je ?

Je to rychlostí překreslování údajů na obrazovce, normálně se aktualizují zhruba každou vteřinu, když držíš nějakou klávesu, tak se obnovuje nepřetržitě. Zobrazované údaje jsou ale stejné (rychlost nestoupe ani neklesá rychleji, když držíš klávesu)

Taky my poslední dobou MSTS dělá.Když jedu stáhnu smeták.nahodim ho znova,tak mi lokomotiva už nezrychlí .Leda zastavit a pak už to fajčí.

toto mi dělá tuším řada 150/151 a po nahození smetáku to akorát zresetuju buď tl.bdělosti, nebo kontrolerem pro směr

Všechny Vás zdravím.S poslední stabilní verzí BINu mě u žádné loko nefunguje záchranná brzda při překročení rychlosti o víc jak 5 km. Prosím o radu.Děkuju.

LUBOS BALUS napsal:
Všechny Vás zdravím.S poslední stabilní verzí BINu mě u žádné loko nefunguje záchranná brzda při překročení rychlosti o víc jak 5 km. Prosím o radu.Děkuju.
Protože máš vyplí živák.

Prosim o radu,nainstaloval jsem si novy bin 1.7.0713 a nejde mi spustit msts.Předtím jsem měl verzi 1.6.1022.Ted kdyz smazu novy bin a nahraju ten strsi,nejde mi msts stejne spustit.Nechce se mi preinstalovavat cely msts,co s tim??Odpovedi si prectu zitra,ted jdu na nocni.Dekuji

Je fakt,ze posledni jsem nahraval trat 180+183 a pod starym binem 1.6. to fungovalo normalne,ale s novym 1.7. uz to nejde.Spusti se menu,kde si vyberu loko atd... ,dam spustit,zacne se nacitat,spadne do windovsu a napise ze v aplikaci train.exe nastala chyba a hotovo hirosima konec. Zkusim smazat 180+183.

Naposled editoval moderátor:
Tak jem si myslel,ze jsem to vyresil,ale chyba lavky.Odinstaloval jsem bin 1.7 a nahral 1.6 /viz nize/ a jeste nahral puvodni global a radoval se,ze jsem to vyresil,ale pri zmacknuti klaves F4 F5 F9 msts uplne zamrzne a musim restartovat cele pc.V bin 1.7 mi jeste nejde preznacit ovladani elektrickych lokomotiv,u motorovych a parnich to funguje. Asi budu muset preinstalovat celou hru.

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře