MSTS BIN - začiatočnícke otázky

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna klimi
  • Datum začátku Datum začátku
AlesB napsal:
zkontroluj cestu k souboru s kabinou, kterou máš napsanou v .engu dané lokomotivy. např. Cabview ( ..//..//Common.Cab//cab751//751.cvf ) a tato cesta musí být platná. Pokud není, tak Ti napíše tuto hlášku. Druhá možnost je, zkontrolovat samotný .cvf soubor ( umístěn ve složce s kabinou), jestli je tam správně zadaná cesta k .ace souborům. Opět totožné jako výše, ale místo "751.cvf" tam bude název např. "Front.ace".
Toto samozřejmě platí pouze v případě, že kabina pro danou loko je umístěna samostatně ve složce "common.cab"

Tak asi takhle, tuhle hlášku vypíše MSTS pouze v případě, že nemůže najít příslušný soubor *.cvf, nebo je tento soubor poškozený. Typický příklad poškozeného *cvf souboru je ten, že soubor byl upraven pro MSTS Bin 1.5.... a tento patch je nahrazen verzí 1.6, nebo je odinstalován.
Čili zkontrolovat vše jak se píše výše, případně zkontolovat zda v *.cvf souboru není náhodou definice zadní kabiny podle MSTS Bin 1.5...
Oprava je popsána na Džordžových stránkách.
Pokud budou chybět *.ace soubory s texturami nebo budou blbě odkazy na ně, tak se pouze nezobrazí kabina nebo ovládací prvky, ale nepřijde výše uvedená hláška.

Zdravím,teď mě asi ukamenujete za blbé otázky,co asi všichni tady víte,ale chtěl bych se zeptat na pár věcí..
snažím se vše dělat podle růzých inormací z fóra,ale chybí mi celý návod nebo spíš postup...
Ted mám nainstalovane BP 75...nevíte můžu až ted nainstalovat ten patch 1.6??Mě to pak se cele zborti i když to insatluju u bp nižších.A instluji pak k tomu všechny doplňky i nove loko s kabinami a pořad nějake problemy
Jo a nevíte jak poznám jesli mám verzi MSTS 1.4 nebo ještě 1.1??
Předem díky..a raději si dám už za vás pár facek.. :)

Ex141Detvan napsal:
Zdravím,teď mě asi ukamenujete za blbé otázky,co asi všichni tady víte,ale chtěl bych se zeptat na pár věcí..
snažím se vše dělat podle růzých inormací z fóra,ale chybí mi celý návod nebo spíš postup...
Ted mám nainstalovane BP 75...nevíte můžu až ted nainstalovat ten patch 1.6??Mě to pak se cele zborti i když to insatluju u bp nižších.A instluji pak k tomu všechny doplňky i nove loko s kabinami a pořad nějake problemy
Jo a nevíte jak poznám jesli mám verzi MSTS 1.4 nebo ještě 1.1??
Předem díky..a raději si dám už za vás pár facek.. :)

Chybně položená otázka, je tady málo toho, o co by se nechalo opřít. Jaký patch, a co všechno máš nainstalovaný, přesný popis problémů, chybových hlášek atd, zkrátka vše co možná nejpodrobněji popsané a zdokumentované. A teprve s takto zdokumentovaným a popsaným problémem je možno jít na fórum a ptát se. Ten kdo odpovídá nevidí tvůj monitor a musí vařit jen z toho co v dotazu popíšeš. A jistě pochopíš, že na otázku "Padá mi MSTS, co s tím?" se nedá smysluplně odpovědět. V 90% případů bývá chyba mezi židlí a klávesnicí, ale nechá se vyřešit.
To jak poznáš co máš nainstalované je popsáno v návodu MSTS Bin, který jsi zaručeně nečetl, že? A těch pár facek si zaručeně dáš, až přijdeš na to, kde děláš chybu.

Toto samozřejmě platí i pro všechny uživatele, kteří mají nějaký problém. Ono totiž i při jeho zdokumentovávání je dotyčný uživatel donucen přemýšlet jak ten problém popsat a někdy si přitom uvědomí kde je chyba, a odstraní ji sám.

Miran: Já se hlavně ptal na to jestli můžu instalovat patch 1.6 když už mám bp 75...ale to nic..Já četl návod jestli se to dá takl nazvat na Džordžových stránkách, nic jiného jsem nenašel..jestli máš odkaz na něco jinéh tak mi prosím odepiš..
Jo a ty hlášky byc hrád napsal kdyby to něco psalo..prostě posílalo k Billovi..ale to nic...

Ex141Detvan napsal:
Miran: Já se hlavně ptal na to jestli můžu instalovat patch 1.6 když už mám bp 75...ale to nic..Já četl návod jestli se to dá takl nazvat na Džordžových stránkách, nic jiného jsem nenašel..jestli máš odkaz na něco jinéh tak mi prosím odepiš..
Jo a ty hlášky byc hrád napsal kdyby to něco psalo..prostě posílalo k Billovi..ale to nic...

Bin můžeš instalovat kdykoliv, to nemá nic společného s tratí. Ale pády a volání Billovi do Redmondu nemá na svědomí Bin ale spíše nekompatibilita starých aktivit s aktuální tratí, kdy nesedí paths a MSTS jde bez jakýchkoliv hlášek k čertu. Toto můžeš vyzkoušet tak že spustíš AE (Editor aktivit) a v něm dáš otevřít příslušnou aktivitu. Pokud tam jsou nějaké problémy s paths, AE bude řvát o tom že nelze nastavit paths , ale nespadne. Po odklikání těchto hlášek to lze samozřejmě opravit, ale toto je spíše práce pro tvůrce aktivit. Jedinou pomocí pro laika je odstranit všechny soubory dané aktivity z adresáře PATHS, SERVICES a ACTIVITES. Dalším zdrojem problémů jsou upravená vozidla pro Bin. Tady to lze rozdělit na dvě skupiny. Pokud se objeví hláška už při startu MSTS o chybě při čtení engu vozidla na řádku xxx , jde v 90% případů o upravená vozidle pro Bin, ale ten není nainstalovaný. Chyba je v definici světel, kdy původní MSTS samozřejmě nerozumí nově přidaným podmínkám. Pokud se objeví při spouštění aktivity hláška o tom že nelze vytvořit pohled z kabiny, jde opět z 90% o nekompatibiltu, tentokrát v souborech cvf, které definují kabinu, kdy jsou tyto souboory v úpravě pro MSTS Bin 1.5.x. Těmto souborům nerozumí ani neupravený MSTS, ani Bin 1.6.x Oprava je popsána v návodu od Džordže.

Jo to bylo asi těmi nekompatibilními vozidly,teď mám staré kbiny i lokomotivy a MSTS bez Binu fachči..
jo a když už jsme u těch kabin,a když mám vozidlo se starou kabinou tak Bin to rozjede nebo zase kvůli tomu kuželu padne??
Díky už se na nic dalšího nebudu ptát..

Ex141Detvan napsal:
Jo to bylo asi těmi nekompatibilními vozidly,teď mám staré kbiny i lokomotivy a MSTS bez Binu fachči..
jo a když už jsme u těch kabin,a když mám vozidlo se starou kabinou tak Bin to rozjede nebo zase kvůli tomu kuželu padne??
Díky už se na nic dalšího nebudu ptát..

Co je to "vozidlo se starou kabinou"? Pokud ti běží MSTS bez Binu s vozidly která tam máš teď, tak ti samozřejmě pojede i MSTS Bin 1.6.x.
Ale pozor, bez úprav vozidel a kabin pro MSTS Bin 1.6 nebudeš moci využívat jeho výhod. Tj pokud tam nemáš vytvořené noční verze podle popisu v návodu tak ti samozřejmě nepojede přepínání den/noc atd. Zkrátka nainstalovaný Bin ani nepoznáš, kromě zvýšení stability v aktivitách.

ahoj,mám problém chci se projet s lokomotivou 162 ale stává se mi to i u jiných.Lokomotivá nehouká a když přebnu ze zadního pohledu do kabiny tak ale houká co je s tím?

ahoj, mám problém s tratí 180 od Šneka. chtěl jsem si vytvořit svou aktivitu na této trati, ale AE při načtení tratě volá ihned k Billovi. bohužel bez jakékoliv hlášky :( Používám Train store, v adresáři s tratí mám pouze aktivitu Os 7501 Z.Ruda - Klatovy. Dále MSTS Bin 1.6.122319, správný Global.. Ve hře funguje vše OK. Kde může být problém. Ostatní tratě (Luhačovice i BP) v AE otevřít lze bez problémů.

Franc napsal:
ahoj, mám problém s tratí 180 od Šneka. chtěl jsem si vytvořit svou aktivitu na této trati, ale AE při načtení tratě volá ihned k Billovi. bohužel bez jakékoliv hlášky :( Používám Train store, v adresáři s tratí mám pouze aktivitu Os 7501 Z.Ruda - Klatovy. Dále MSTS Bin 1.6.122319, správný Global.. Ve hře funguje vše OK. Kde může být problém. Ostatní tratě (Luhačovice i BP) v AE otevřít lze bez problémů.
Franci, asi nevieš čítať. Keď si si začal sťahovať trať ČD180, nemohol si nevidieť text, kde je uvedené, že trať používa X-tracks rovnaký ako trať 321 a teda na Global BP nemôže fungovať !!!!!

číst umím, globaly poctivě prohazuji, asi jsem se špatně vyjádřil... odložený global jsem na verzi 1.6.122319 aktualizoval podle seznamu změněných souborů, který je přiložen k binu. hra funguje, jen AE pro trať 180 ne :(

dvere

Ahojte.
Ako funguje otváranie dverí? Ktorými tlačítkami sa ovládajú, prípadne na akých vagónoch/jednotkách to funguje?

Ďakujem.

Re: dvere

passion napsal:
Ahojte.
Ako funguje otváranie dverí? Ktorými tlačítkami sa ovládajú, prípadne na akých vagónoch/jednotkách to funguje?

Ďakujem.
To zatím jde jen u 451/2 nebo ne??

passion napsal:
Ahojte.

Ďakujem.
Co si třeba přečíst manuál k MSTS Bin? Tam je vše popsané. Default je Ctrl+7/9 na numerické klávesnici (levé/pravé dveře). Kromě žabotlamy to umí i patra Bmto :-)

Kank napsal:
passion napsal:
Ahojte.

Ďakujem.
Co si třeba přečíst manuál k MSTS Bin? Tam je vše popsané. Default je Ctrl+7/9 na numerické klávesnici (levé/pravé dveře). Kromě žabotlamy to umí i patra Bmto :-)
A myslím že i nějaké polské vozy.

Vím, že se to tady někde už řešilo, ale už hodinu to hledám a nemůžu to najít. Možná, že ten můj problém souvisí s MSTS Bin, možná že ne.
Nainstaloval jsem nově MSTS a úplně novou verzi tratě Bratislava - Praha. Po spuštění a načtení aktivity mi celé MSTS padalo. Po několikahodinovém zkoušení a rozčilování :) jsem zjistil, že je to spuštěním "track monitoru" (F4). Ale bez "track monitoru" moc jezdit neumím. Může mi někdo poradit, co s tím? Předem moc děkuju :) !

Laborec425 napsal:
Vím, že se to tady někde už řešilo, ale už hodinu to hledám a nemůžu to najít. Možná, že ten můj problém souvisí s MSTS Bin, možná že ne.
Nainstaloval jsem nově MSTS a úplně novou verzi tratě Bratislava - Praha. Po spuštění a načtení aktivity mi celé MSTS padalo. Po několikahodinovém zkoušení a rozčilování :) jsem zjistil, že je to spuštěním "track monitoru" (F4). Ale bez "track monitoru" moc jezdit neumím. Může mi někdo poradit, co s tím? Předem moc děkuju :) !
Jedeš přes TrainStore nebo napřímo? Pokud mimo TS, tak by to mohlo být tím, že je hodně consistů v adresáři consists? Ale je to jen pověstné stéblo.....

Martens: Protože jsem Train store pokazil vymazáním instalace MSTS, která byla v Train store zrovna aktivní, tak přes něj už nejedu. Ale nainstaloval jsem si Activity Mover. Tak přes něj. Ale je to rozhodně tím "track monitorem". Spouštěl jsem ty aktivity, aby se nespustil "track monitor" a už jsem mohl jet. Ale po spuštění "track monitoru" F4 to zase spadne. Tak nevím. :?

Laborec425 napsal:
Martens: Protože jsem Train store pokazil vymazáním instalace MSTS, která byla v Train store zrovna aktivní, tak přes něj už nejedu. Ale nainstaloval jsem si Activity Mover. Tak přes něj. Ale je to rozhodně tím "track monitorem". Spouštěl jsem ty aktivity, aby se nespustil "track monitor" a už jsem mohl jet. Ale po spuštění "track monitoru" F4 to zase spadne. Tak nevím. :?
No AM neumí ještě přesouvat bokem odložené consisty, tak si spočítej, kolik jich máš v consists? Pokud jich je víc než 700-800, tak by to mohl být ten problém.

Back
Nahoře