Vlakoškola aneb jak se řídí vlak .....

David Kodet napsal:
Jeto zajimavé,ale když najedu na ŽELPAGE.CZ , jak to tam najdu?Nevím přes co se tam leze

Klikni si na odkaz v mém příspěvku....jak prosté milý Watsone

reakce

ale ne vše je tam přesně tedy dobře napsáno.Nechal jsem to přečíst známému fírovi a strojmistrovi a říkal že to není přesné

Re: reakce

Howky napsal:
ale ne vše je tam přesně tedy dobře napsáno.Nechal jsem to přečíst známému fírovi a strojmistrovi a říkal že to není přesné

A čo tam nie je presné? Aj my by sme to chceli vedieť

zsBpeer napsal:
Howky napsal:

A čo tam nie je presné? Aj my by sme to chceli vedieť

No ono je to uz delsi dobu co jsem mu o dal přečíst ale zkusím mu to dár znovu a řeknu ti 8)

bob57_cz napsal:
::: Zapomenout bychom neměli také na návěstní opakovač – jde o grafický výstup vlakového zabezpečovače, který pomocí svítilen signalizuje stejný návěstní znak, jaký je na nejbližším návěstidle. Strojvedoucí se tedy nemusí spoléhat na dohled „prostým okem“.:::
Zobrazuje pouze zástupný znak - nepodává úplnou informaci a strojvedoucí se musí spolehnout právě jen na své oči.
Ve spoustě míst jedině na své oči protože opakovač neudává nic, pochybuju že by mechanická návěstidla hlásily návěstní znak, a nebo i světelná u nás na trati 120 a 093.

Flying Scotsman napsal:
No tak to da rozum, ze opakovac jede jen na kodovanych tratich.
Jen kódovaných tratí je docela málo, není to ani trať Praha - Beroun !

A na 120tce jsou i hluchá místa pro vysílačku

bob57_cz napsal:
Vrbam napsal:
Flying Scotsman napsal:
No tak to da rozum, ze opakovac jede jen na kodovanych tratich.
Jen kódovaných tratí je docela málo, není to ani trať Praha - Beroun !
Napsal to dobře - Beroun není kódovaná trať. Na to, že děláš dopravku, v tom asi máš docela nejasno. Že jsou tam světelná návěstidla ještě neznamená, že je i trať kódována - to ani náhodou. Kódování je až z Berouna do Plzně na autobloku.
Pokud je u tebe fakulta elektrotechnická dopravkou tak je to tvůj problém.

Trať 171 Praha - Beroun není kodovaná a přeci je to koridorová trať. Dále Beroun - Plzeň už ano díky svému autobloku.

Pak i snad bez kodu je Benešov - Praha, ale tím si nejsem jistý

PS: Jen kódovaných tratí je docela málo, není to ani trať Praha - Beroun !
==> Pha - Beroun nekódovaná, hodně složitě napsáno

citace: bob57_cz

Další dodatečné záznamy se liší podle konkrétní řady lokomotivy, v každém případě se zaznamenává zapnutí a obsluha VZ. . Musím tě upozornit, že VZ musí být na HKV s Vmax 80 km/h a více. Tzn: pokud není VZ tak není co zaznamenávat.

Re: citace: bob57_cz

bob57_cz napsal:
adm.Jarda napsal:
Další dodatečné záznamy se liší podle konkrétní řady lokomotivy, v každém případě se zaznamenává zapnutí a obsluha VZ. . Musím tě upozornit, že VZ musí být na HKV s Vmax 80 km/h a více. Tzn: pokud není VZ tak není co zaznamenávat.
To je snad logické a napsanému to neodporuje - nebo snad ano ? :roll:

pokud je napsáno v každém případě....tzn. že pro každé HKV...pokud to není tak asi mám špatnou logiku, raději bych volil ve většině případů..

Re: citace: bob57_cz

adm.Jarda napsal:

Toto není pravda.
U vozidel do rychlosti 100 km/h nemusí být v ČR žádný vlakový zabezpečovač. Pokud má vozidlo obsluhovat pouze strojvedoucí, musí být vozidlo vybaveno kontrolou bdělosti (toto neplatí na posunu). Pro rychlost vyšší než 100 km/h musí být vozidlo mimo jiné vybaveno i vlakovým zabezpečovačem s přenosem kódu na hnací vozidlo.

Tak praví vyhláška 173/1994 Sb.

Já bych se s dovolením vrátil k původnímu tématu. Má tohle nějaký další díl??? zkoušel jsem ho chvilku hledat, ale bez výsledku.

klimi napsal:
Zdravím.Co znamená tento přepínač?
Je to kabina 362.
http://www.ukazto.com/img_small/1744284,Esoiz.jpg
Měl by to být přepínač pro ARR.

Pokud mne mé laické znalosti neklamou tak :

1) P - parkovací poloha ( na snímku je viditelná) - stejné, jako by mašinka byla zabržděna přímočinnou brzdou - jaký tlak je ve válcích už bohužel nevím
2) V - poloha Výběh ( na snímku je viditelná) - jízda výběhem
3) S - poloha Souhlas - používá se pro potvrzení zadaných parametrů pro ARR - při rozjezdu, změně rychlosti atp.
4) J - poloha - jízda se zapojenými trakčními motory s udržováním předvolené rychlosti

Někde by tam měl být ještě přepínač režimu jízdy - manuál a automat. I bych možná řekl, že to je ten přepínač nad tím, který jsi zvýraznil.

Aktivní fírové, nechť mne opraví, pokud jsem se někde dopustil nepřesnosti.

Back
Nahoře