Strojvedoucí

USman napsal:
Ahoj železniční nadšenci,
Měl bych takový skromný dotaz: Jakou mám šanci (popřípadě kam bych se měl hlásit nebo koho kontaktovat) se dostat na strojvedoucího? Příští rok končím SPŠ (maturitou) v oboru PC technik/elektrikář slaboproudař.
Děkuju za odpověď
Vzdělání OK, otázka co na to doktor.....o kousek výš je odkaz na dokument, kde se specifikují zdravotní požadavky na tuto profesi......

Martens napsal:
Vzdělání OK, otázka co na to doktor.....o kousek výš je odkaz na dokument, kde se specifikují zdravotní požadavky na tuto profesi......
Podle zákona o železniční dopravě se do požadavků, co se týče zdraví, vlezu i s rezervou. Ale kam se obrátit? Je nějaké konkrétní místo nebo člověk kde bych se měl ptát?

jen takový malý dotázek.......není tu někdo z fírů, kdo jede zítra 11.4. z Prahy do Brna a mohl mě vzít na mašinu ? Nejde mi o jízdenku, ale řádně si cestu užít, když už tam mám jet.......ideální čas odjezdu by byl dopoledne,nebo ráno, do večera zas musím být zpátky :(

AlesB napsal:
jen takový malý dotázek.......není tu někdo z fírů, kdo jede zítra 11.4. z Prahy do Brna a mohl mě vzít na mašinu ? Nejde mi o jízdenku, ale řádně si cestu užít, když už tam mám jet.......ideální čas odjezdu by byl dopoledne,nebo ráno, do večera zas musím být zpátky :(
A neupadl jsi? Takhle veřejne rozhlašovat že chceš svézt, na to ti nikdo neodpoví !!!!!!!

hmm......asi jo, a jak to mám jinak NEVEŘEJNĚ "rozhlásit", když žádnýho fíru na této trati (resp. v Praze ) neznám,tak nevím na koho se obrátit. Předpokládal jsem, že veřejně nikdo neodpoví, ale proto máme třeba SZ.

AlesB napsal:
hmm......asi jo, a jak to mám jinak NEVEŘEJNĚ "rozhlásit", když žádnýho fíru na této trati (resp. v Praze ) neznám,tak nevím na koho se obrátit. Předpokládal jsem, že veřejně nikdo neodpoví, ale proto máme třeba SZ.
Myslel jsem jak veřejně tak i v SZ

Klidně se zeptaj, maximálně tě vyhodí. Hlavu ti nikdo trhat nebude. Já co mám zkušenosti tak jezdím, ale s kým a kde to nepovím

Nevinná otazečka: mohou být v současnosti ženy stojvedoucíí?? :lol: Mě to tak napadlo při cestě vlakem domu že jsem na mašině nikdy neviděl slečnu.... :D

blazo napsal:
Nevinná otazečka: mohou být v současnosti ženy stojvedoucíí?? :lol: Mě to tak napadlo při cestě vlakem domu že jsem na mašině nikdy neviděl slečnu.... :D

Pravděpodobně mohou, je to přibližně deset let co odešla jedna strojvedoucí z DKV Lovosice do důchodu. Vodila motoráky na lokálkách Lovosice - Most a Lovosice - Louny. Jméno mi bohužel vypadlo, jen si pamatuju, že znělo (snad) německy.

U nás taky jedna byla, ale já už jí znal jen jako školařku.

Ale poslední dobou mám docela choutky ze ženské strojvedoucí vyrobit. Měl jsem jednu maximálně schopnou, technicky plně vyhovující, ale nemá v pořádku oči. Ale až mi některý vhodný objekt vleze do pracek, zkusíme to

Naposled editoval moderátor:
Pikku máš pravdu ,jako strojvedoucí byly 3 ženy. Nejdříve všechny tři působily v Děčíně.O které konkrétně mluvíš tak opravdu jezdila v Lovosicích ,když se tam přestěhovala.V jediném v čem jsi se spletl je jméno tato strojvedoucí se jmenovala Sedláková pouze jméno měla německé Gudrun. Naopak v Děčíně jezdila paní ,která měla německé jméno Schmidová, a konečně ta třetí se jmenovala Pavlová.Dnes již jsou všechny tyto ženy důchodu ,ale bohužel jedna s nich již nežije.

Petr Šimral napsal:
U nás taky jedna byla, ale já už jí znal jen jako školařku.

Ale poslední dobou mám docela choutky ze ženské strojvedoucí vyrobit. Měl jsem jednu maximálně schopnou, technicky plně vyhovující, ale nemá v pořádku oči. Ale až mi některý vhodný objekt vleze do pracek, zkusíme to

Len ju potom nedávaj dvojčlenne s chlapom, lebo to zle dopadne. U nás v Blave vraj robila dávno na posune depa jedna a mala údajne také prednosti, že keď sa vyklonila s okna, tak nebolo vidno číslo mašiny... :D

Naposled editoval moderátor:
Říká se , že ženy jsou jako strojvedoucí lepší.Mají více citu a jsou klidnější.Ale většinou potřebujou chlapa , aby když tak něco spravil.
Škoda , že jsem nikdy ženu řídit lokomotivu neviděl.

Co se týče SR tak ve VP Filakovo depo Plešivec působí paní Čajnaková věk kolem 40 ) její traktor je 810 604.
Ve Zvoleně bývala taky žena vozila nějaký čas osobáky, pak jezdila na sergejích ale jeden rozbila tak až do důchpdu skončila na posunu ....

David Kodet napsal:
Říká se , že ženy jsou jako strojvedoucí lepší.Mají více citu a jsou klidnější.Ale většinou potřebujou chlapa , aby když tak něco spravil.
Škoda , že jsem nikdy ženu řídit lokomotivu neviděl.

U nás se snažíme i u chlapů, aby se v tom moc nehrabali. I proto uvažuji o ženách. Ale musí uzvednout bez připomínek šroubovku.

Mám takový dotaz. Jsou speciálně strojvedoucí pro nákladní vlaky a osobní vlaky? Protože si myslím, že s nákladem je třeba jet jinak, než s osobním vlakem, ne?

Back
Nahoře