Strojvedoucí

Jedna ale jazdí (možno už nie,neviem), tuším sa volá Zdenka ale je len na 810. Musím vyhrabať Železničné ozveny,bol tam s ňou rozhovor ale budú to už dva roky tak neviem...

Tax napsal:
haan napsal:
... že jsem neměla vůbec žádný problém s tím jak a kdy se jít vyčůrat ...

...tam stáli často aj 3 - 4 vlaky s laminátkami na čele pred odchodovými návestidlami nezriedka aj viac hodín. Tam bol čurajúci strojvodca vytŕčajúci svoj vercajch z dverí pomerne bežný obraz. Teba si tam neviem predstaviť...
...ani si nepredstavuj, lebo som si to vedela vždy zariadiť tak,že som chodila "cikať" kultúrne na WC. Aj my zme čakali mnoho hodín v Lipovej u Chebu, či v Křimiciach pred Plzňou-všade bola dopravná kancelária s WC,na ktorý som nebola lenivá si dojsť (dnes to ide tiež,keď sa dohovoríš a urobíš čo máš pre zaistenie vlaku - ale dá to robotu a tak je niekedy jednoduchšie "vytŕčať"). Len sa podivujem, že sa takýmto somarinám venuje na týchto stránkách toĺko pozornosti,ako keby nemali rušňovodiči inú tému,či problémy.Asi nie si rušňovodič-prepáč.
Mimochodom, vytŕčajucu babu u dialnice či cesty nevidíš-vždy si to dokážu zaistiť slušnejšie, ale mužov vidieť dosť-nevidím na tom nič zlého(pokiaĺ mi neciká na dom,topánky či päty).Prepáč chyby, nemám na klávesnici mäkčeň.

haan napsal:
Asi nie si rušňovodič-prepáč...

Nie, nie som, len občas sa votriem na stanovište niektorého historického stroja :rolleyes:

haan napsal:
... Mimochodom, vytŕčajucu babu u dialnice či cesty nevidíš - vždy si to dokážu zaistiť slušnejšie ...

Budeš sa diviť, ale videl som aj to, len som nemal poruke foťák - to je zákon schválnosti, vždy chýba, keď je vidieť niečo zaujímavé či pikantné.

Ty si povojnový presídlenec, alebo si Ťa na západ Čiech odviedli manželské povinnosti ?

Tax napsal:
haan napsal:
Asi nie si rušňovodič-prepáč...

Nie, nie som, len občas sa votriem na stanovište niektorého historického stroja :rolleyes:

haan napsal:
... Mimochodom, vytŕčajucu babu u dialnice či cesty nevidíš - vždy si to dokážu zaistiť slušnejšie ...

Budeš sa diviť, ale videl som aj to, len som nemal poruke foťák - to je zákon schválnosti, vždy chýba, keď je vidieť niečo zaujímavé či pikantné.

Ty si povojnový presídlenec, alebo si Ťa na západ Čiech odviedli manželské povinnosti ?
Nie,nie, nie som povojnový presídlenec-to bola moja mama,keď sa vydala do Čiech za robotou, a tu si ma aj urobili,ale vychovali ma babka s dedom z Omšenia u Trenčianských Teplíc,aj ujco,ktorý robil rušnovom depe v Trenčianskej Teplej.

Dobrý den,
chci se zeptat, na jakou školu mám jít na strojvedoucího.
Jestli mi postačí v Šumperku průmyslová škola(obor elektro), nebo mám jít do České Třebová na železniční školu.
Díky za odpověď.

dvacka napsal:
Dobrý den,
chci se zeptat, na jakou školu mám jít na strojvedoucího.
Jestli mi postačí v Šumperku průmyslová škola(obor elektro), ... .

Zdravím,
napsal bych - ideální kombinace,obzváště pro občana Šumperka.;) Jestli se nepletu,je třeba mít i maturitu /u "soukromníků" nevím/ a pak už jen obrovské štěstí. V dnešní době tedy především vyhovující zdravotní stav. Ale určitě se zde toho k danému tématu napsalo hodně,tak si nějakou tu podrobnější informaci určitě najdeš.
Ať se daří /myslím tím nejen v tom hledání ;)/.

David

Zdravim vsetkych. Nasiel som na stranke jednej zeleznicnej spolocnosti, ze vypisuju konkurz na rusnovodica. Prihlasku aj zo vsetkym treba poslat do konca juna. V tom by problem nebol, ale planoval som v auguste ist na dovolenku a preto sa chcem opytat skusenejsich rusnovodicov ako to v takychto pripadoch chodi.
Ci by bolo lepsie radsej dovolenku zrusit pre pripad, ze by sa mi ozvali.
Mohol by mi niekto prosim Vas poradit co robit?

Zdravím, som tu nový :) , chcem sa opýtať na akých mašinách a na ktorej trati ako v Čechách tak aj na Slovensku sa zaúčajú noví fírovia? Ďakujem.

Teď jsem četl článek,že po dvaceti letech opět za pult lokomotivy usedne žena,tak doufám že se ji bude dařit!!!

bastard napsal:
Teď jsem četl článek,že po dvaceti letech opět za pult lokomotivy usedne žena,tak doufám že se ji bude dařit!!!
Už usedla. viz. foto z K-Reportu
422719.jpg
její první šichta na olomoucké záloze

To je drsný. Jsem zvědavý, co z toho bude, až se to prošetří. To přece není aní možné. Když vím, že jdu na mašinu, tak si absolutně nemůžu něco takového dovolit. Což mne tak napadá. Jsou u psychotestů stavěny otázky v tomto smyslu: Jak často pijete alkoho, kávu, atp?

Proč by si to nemohl dovolit, když dnes a denně sedají za volant tisíce opilých řidičů? :-)
Od strojvedoucího se očekává, že je narozdíl od běžného řidiče obdařen vyšším stupněm inteligence, vůle a zodpovědnosti,
proto to mnohé překvapí, když se něco takového stane...jak vidět, je to také jen člověk. :(

Já to myslel v tom smyslu, že fírové jsou snad vybírání tak, aby se něčemu takovému předšlo. Je to přece velká zodpovědnost. Jsem ožalý, jedu ve svým autě, budiž. Můžu si za to sám. Já myslel, že fíra má snad k železnici nějaký vztah a nebere to jako každodenní práci, vezme výplatu a jde domů. Nicméně řekněme, že na ČD a ŽSR to ještě tak nějak funguje. Ano, ale dějí se takovéto věci. Když mi vyprávěl kamarád fíra jezdící na Vítkovické závodní dráze (VZD), co se tam u nich děje a co si tam dovolují, nechápal jsem nic. Přitom jde o úplně banální věci. Já nevím, dám příklad. Jedu s vlakem na přetah (detaily vozby apod. nevím), fíra nebo posunovač si vlak za vedoucí mašinou nedá ani na vzduch. Prostě celý vlak třeba od druhé mašiny na přípřeži jede jen tak na háku... Já nevím, ale i ''sebelepší'' fíra by takhle asi jen těžko zvládl ubrzdit celý vlak na osmnáctipromilovém klesání. Jak říkám, detaily nevím. Nechci to zase přibarvovat.

E499_2002 napsal:
Já nevím....

Ty toho ještě nevíš... Ono možná lepší nevědět a i mě někde po pěti letech (poslední rok aktivně v pracovním procesu), co se motám okolo dráhy ještě lecos překvapí, ale dycky sme se smály:D

Vítkovická závodní dráha je, pokud se nepletu, vlečka a na vlečkách platí reklamní slogan Toyoty ("Nic není nemožné") :-)

VZD má dnes přes 7,3 km kolejí. Za svých nejlepších časů bylo na směně v provozu najednou i 55 lokomotiv. Prý jim nedávno vyměnili nějaký úsek hlavní spojovací koleje, která vypadala spíše jako slalom. Teď tomu říkají koridor:D

Back
Nahoře