Strojvedoucí

Najviac sa mi páči veta od generálneho: "Né to vylučuji, to neni pravda". U neho v kancelarií možno nie. Nám dali najprv podpísať papiere o zlučovaní časov za hranicami a nakoniec ďalší podpis o celkovom znížení zahraničných diet. Nepodpísal som, odvtedy som v Břeclavy nebol.

Ja az dodelam posledni rocnik stredni skoly tak jdu hned (pokud udelam maturu) do depa v usti nad labem a budu tam zapsanej na zkousky na strojvedouciho ale az za dva roky. Taky si rikam ze to bude tezky ale myslim si ze kdyz ma clovek nejaky ten vztah k zeleznici tak snad neni co resit. Uvidime zatim to mam pred sebou.

David Kodet napsal:
....že Liberec má nedosatek fírů,tak se předemnou klanili na kolena a už tam jsem tři roky a je to v poho
A když občas jedu z Liberce v noci z práce do Jablonce, mam se zeptat fíry jestli bych nemohl k němu dopředu, nebo to nemam ani zkoušet? Občas vypadají jako by je štvalo už to že jedou

Naposled editoval moderátor:
Luděk napsal:
Přepřahy na R mezi Plzni a Chebem od nového GVD souvisí s výstavbou koridoru právě v tomto úseku. Počítá se údajně i s několika měsíční nepřetržitou výlukou. Jinak všechny R mezi Ústím a Chebem budou v režii 362jek DKV Brno. Plzeňským 363kam zůstane na 140ce pouze nákladní doprava.
Už víc jak rok si dělají brněnská esa výlet do Plzně a zpět a zase ty plzeňské do Brna a zpět.

bob57_cz napsal:
"(2)" lze prezentovast i takto - významově je to totéž:
(2) Řídit motorové hnací vozidlo mohou osoby, které dosáhly věku 18 let.
(2) Řídit speciální hnací vozidlo na dráze speciální (metro) mohou osoby, které dosáhly věku 18 let.
Pro hromadnou přepravu osob je však stejně jiným zákonem stanovena minimální hranice 21let.

No ja tam v tom "(2)" vidim napsano "na dráze speciální". To asi klasicka zeleznicni trat nebude . Z vyse napsaneho mi jasne vychazi ze na tratich SŽDC až od 21 let. Ale kdo vi on i pravnik si dokaze kazdy paragraf vylozit jinak.

ad bob_57:

teda že právě v Tobě najdu svérázného vykladače zákonů, to bych nečekal :-)
Takhle je to samozřejmě napsáno dvojsmyslně, ale s Tvým výkladem bych si na DÚ netroufl ani já.
A že si rád vykládám zákony trošku jinak, než zbytek světa :P

Ahoj Petr

No musíš na to jít chytře.Když přídeš řekneš:Mohl bych Vás poprosit a jít se podívat do předu?Tak bude slušnej a odpoví ti,že to je přísný a hlídaný,atd.Ale když za ním pudeš a začneš se zajímat o dráhu,o konkrétní motor,nebo si budeš něco fotit a prostě se snim bavit,tak tě buď vezme sám a nebo se ho optej,jak se ta mašina řídí.Myslím si,že ,když toje večer tak tě vezme

A to se s ním, kdy vybavujete? Většinou stojí vlaky ve stanici chvíli. A strojvedoucí jsou většinou uvnitř, ani nevycházejí moc ven.

Jsem tady nový,ale já třeba na trati 047 v Radvanicích při křižování.Fíro,můžu se zeptat,jak si na to šel ty?

Marký napsal:
Jsem tady nový,ale já třeba na trati 047 v Radvanicích při křižování.Fíro,můžu se zeptat,jak si na to šel ty?

Jednoduše s foťákem v ruce a jestli bych si nemoch udělat fotku stanoviště a on že neni problém, ale já měl tu výhodu že na tom vlaku jela vlakvedoucí, která mě zná, takže fírovi řekla že sem fanda do železnic a už to bylo, dali sme se do řečí, já mu vyprávěl o MSTS, a když byl čas k odjezdu tak mi řekl: "Tak to natoč a jeď" no a teď už si s nim dokonce tykam

No jo, to máš štěstí. Ale co my ostatní, co se chceme projet. A to si jel jen jednou tenkrát. Jindy ti to nevyšlo?

David Kodet napsal:
No musíš na to jít chytře.Když přídeš řekneš:Mohl bych Vás poprosit a jít se podívat do předu?Tak bude slušnej a odpoví ti,že to je přísný a hlídaný,atd.Ale když za ním pudeš a začneš se zajímat o dráhu,o konkrétní motor,nebo si budeš něco fotit a prostě se snim bavit,tak tě buď vezme sám a nebo se ho optej,jak se ta mašina řídí.Myslím si,že ,když toje večer tak tě vezme

Už budem vedieť, aké finty na nás skúšate. :lol: :lol: :lol:

ty by si povozil? :D
btw: ja uz som tiez soferoval :D Lv fasa bolo na rakani
presne tak, staci prejavit zaujem prist trebars ze dobry, ako mate mohol by som fotit kusok? hodis snim rec o vlakoch a uz to ide :D

To sa do éteru nesmie písať. Ja sa tam aj nudím, keď som sám a som rád, keď je tam nejaký kamarát so mnou a ešte viac ma baví, keď ma vymákne nejaký kamarát neželezničiar a potom kuká s čím to všetkým hýbem. Lenže od istého času premnoženia sa niektorých "indivíduí" zo známeho serveru s červeným pozadím už musím trpieť samotu, jednoducho dostanú človeka do prúseru len preto, aby sa pochválili na internete.

Dráčik napsal:
... Lenže od istého času premnoženia sa niektorých "indivíduí" zo známeho serveru s červeným pozadím ...
Máš na mysli ten web, kde som mal byť adminom sekcie o MSTS ?

Kukam, ze na onen server, kde permanentne nezapada menu lista do rozmerov okna mate celom negativny nazor :lol:

Tax: Nechces spravit MsTS sekciu na konkurencnom serveri so svetomodrym pozadim a rovnakou korenovou domenou ako onen komunisticky?

Tak já to hodim sem :
Zdravím,na pár mašinách jsem se projel,ale pořád toužím po svezení v kabině panťáku.Většinou,když se postavím na Smíchov,zaklepu na fíru a řeknu mu : "Dobrý den já jsem železniční fanda...." a poprosím ho,jestli by mě nevzal na stanoviště řekne mi buď "Bohužel,to nejde" nebo "Už tady někoho mam" nebo "Zkus v noci" před pár dny jsem se ale zkusil postavit do Vršovic,počkal si na panťák do Benešova,řekl mu to samý a on řekl: To bys musel mít nějaký papíry-zajdi si za přednostou,ten ti napíše číslo vlaku a pak můžeš jet na stanovišti.... Myslíte,že to jde ? Mám si zajít přímo za přednostou DKV,nebo je lepší zajít za někym jinym ? Dík za radu.

Back
Nahoře