Strojvedoucí

Hm, tak bohužel no, vylila mě. Někomu se to prostě splní a někomu ne :? holt život jde dál.. Nejhorší na tom však je to, že nejdřív jako celou dobu jasný v pohodě, jenže pak tu moji lék. zprávu nechala přečíst neuroložce a ta řekla že ne, bohužel mě neviděla (Ta zpráva od neurologa byla napsaná daleko hůře a potřebněji než je realita) No nic. Fíra ne, výpravčí ne, takže vzhůru do IT.Jo, a zároveň gratuluju těm, kteří šli za svým snem a došli si za ním. :cry:

Ahojte, vyskytla sa moznost ze mozem skusit ist robit rusnovodica (samozrejme ak prejdem testami) a chcem s opytat vas skusenejsich aka je to robota, myslim to tak ci je to namahave, aky to je zivot byt rusnovodic a tak. Pytam sa preto ze ak by sa to nahodou podarilo tak co mozem ocakavat. Dakujem

To je robota pro chlapy a ne pro šotouše, kteří o tom nemají ani páru.
Představuješ si to takhle ? : "Zkusím pár dní a když to nebude nic moc, tak půjdu jinam...".
...napoví : (

IceMcLaren napsal:
Ja viem ze sa to tak neda ale ked tam bude vacsia vyplata aku mam teraz takm preco nie.
Pokud to chceš jít dělat jenom kvůli prachům, tak se poohlédni raději po něčem jiném a vyhneš se zklamání.

Martens napsal:
Pokud to chceš jít dělat jenom kvůli prachům, tak se poohlédni raději po něčem jiném a vyhneš se zklamání.
Jak kde, to už se tu řešilo. V Praze je plat strojvedoucího asi malý, ale u nás např. poněkud nadprůměrný. :)

Takhle to Jacku myšleno nebylo - k takovéhle práci musíš mít i vztah, protože pak zjistíš, že máš sice třeba o 4-5 tis. víc než před tím, ale když tam trávíš hodiny a hodiny něčím, co Tě vlastně ani nebaví, tak to velice rychle vzdáš..

Navíc podle toho, co psal IcMcLaren, tak o té profesi nemá ani šajn a žije v představě, že hned začne jezdit - to nemluvím o dalších benefitech, jako jsou nepravidelné nástupy, spaní na nocležnách, stres, vysoká zodpovědnost a další. Tohle prostě bez vztahu této profesi a ke kolejím dělat jenom pro prachy nejde.

Mna by prave ze tato praca bavila je to moj detsky sen, a nemam taku predstavu ze by som hned jazdil viem ze by som sa k tomu dostal az mozno po dvoch rokoch. A viem ze to je obrovska zodpovednost. Ja som len ziadal o radu ze keby sa mi to nahodou podarilo ze co mam ocakavat. Ale dakujem za postrehy. Kazda rada je dobra.

Dopravka ve Vítkovicích mi nevyšla, takže jsem na Střední škole elktrotechnický. Když ji dodělám, tak asi ještě nějakou tu nástavbu na dopravce. Pak bych zkusil http://kariera.vitkovice.cz/order.php?id=27 no a někdy snad ČD. Jediný problém vidím těch mých 1,3 dioptrií na každý oko. Co vy na to?

Naposled editoval moderátor:
Nechci Ti kazit radost, ale pokud máš 1,3 dioptrie na každé oko, tak můžeš na fíru zapomenout, protože neprojdeš vstupní lékařskou prohlídkou. Jinak se divím, že si se nedostal do Vítkovic na dopravku, tam berou každého vola, vím jelikož jsem se tam dostal i já.

Na tu dopravku, protože moji milí kantoři ze základky konkrétně vv, ivt mě nehodnotili, jak měli a pěkně mi to vylpšilo průměr. V ivt učiteli nepřišla jedna věc, protože školní web stojí opravdu za to. Do prdele, ja musím dělat fíru nic jinýho nechcu, si můžu rovnou hodit mašlu. Ani by ta operace laserem nepomohla? :?

Naposled editoval moderátor:
Může to být životní tragedie, hlavně ve Tvém věku, ale kdyby se takhle k tomu stavěl každý, komu se nesplní životní sen, tak jsou hřbitovy přecpané a vlastnit soukromé krematorium bude lukrativnější, než těžit a obchodovat s ropou. ;)

Kuba napsal:
... se divím, že si se nedostal do Vítkovic na dopravku, tam berou každého vola, vím jelikož jsem se tam dostal i já ...
Neni nad úprimnosť a zdravú sebakritiku ... To každý nedokáže. Klobúk dole :wink:

Zrovna ve středu jsem jel do Nymburka rychlíkem, který vedl mladík v zácviku tak okolo 21ti let.
Na chvíli jakoby se mi zastavil čas a přemýšlel jsem, co kdybych si to takhle mohl užívat já.
Jenomže pak nastoupí rozum a člověk musí uznat, že těch negativních věcí, které tahle práce přináší, je opravdu hodně.
Není to o ježdění s 5ti vozy za mačkání klávesnice ARR, o suchých kolejích, o vstávání v 8 ráno, volných víkendech a výborných platových podmínkách.
Na fíru jsem se kvůli očím také nedostal, nadruhou stranu si říkám, že je hezčí mít železnici jako velkého koníčka.
Většinu fírů ta euforie prvních let časem přejde a z krásného koníčka se stává nepříjemná povinnost, především v českých podmínkách.

Ale, když mě vemou do Vítkovic, tak tam taky můžu chvíli zůstat, ale vlečkový provoz mě asi omrzí a taky to čisté ovzduší.

Ještě dotaz, když se jezdilo s torpédovými vozy (Veroniky), tak jaký to asi bylo jezdit s tekutým železem za mašinou. Neznáte někoho, kdo s nima jezdil?

Když si ale prohlédnu požadavky Vítkovic na strojvůdce, tak mi z toho plyne, že už čekají na hotového fíru.
Kurz tam asi těžko bude.

E499_2002 napsal:
Ale, když mě vemou do Vítkovic, tak tam taky můžu chvíli zůstat, ale vlečkový provoz mě asi omrzí a taky to čisté ovzduší.

Ještě dotaz, když se jezdilo s torpédovými vozy (Veroniky), tak jaký to asi bylo jezdit s tekutým železem za mašinou. Neznáte někoho, kdo s nima jezdil?
Není to sice z mé praxe, ale vycházej z čisté mechaniky kapalin...
No vzhledem k tomu, s jakou váhou to tam jezdí - tuším, že více než 2 nebo 3 vozy nevezmou, je to tekuté, s docela velkou hustotou a tudíž i kinetickou energií....kdo někdy jel třeba s autocisternou naloženou kapalinou a trošku víc přibrzdil, tak ví, co dokáže udělat za houpačku blbé 3 tuny vody, natož Veronika ložená tekutým železem.....

Z dob, kdy tohle vozili i na NHKG a taťka dělal na správkárně dvojkolí, tak nebylo měsíce, kdy takhle někdo neopatrnou jízdou nepřitavil alespoň jednu Veroniku ke kolejím .....

P.S.: Ale i na vlečku budeš muset dělat zdravotní prohlídky....

E499_2002 napsal:

Opět Ti nechci brát iluze, ale jak jsem pochopil tak v září nastupuješ teprve na SŠ a ty už tady planuješ co budeš dělat za 4 roky, nemyslíš že je to trochu předčasné??? A za druhé jak psal Pawlík, oni už chcou hotové fíry, těžko kvůli tobě budou dělat kurz. Si vem takovou OKDD, kolik toho vozí a to otevírali teprve minulý rok svůj první kurz na fíry ( mimochodem tam byla i jedna dívčina ), do té doby si vystačili z fírama z ČD.

Martens napsal:
P.S.: Ale i na vlečku budeš muset dělat zdravotní prohlídky....

Tak to je mi jasný, ale snad mě tam pustí s brýlema. 2 roky praxe. Škoda je, že ty T 448 už něco pamatují a taky moc nezáří čistotou. :? Ale mají tam i 729, 709...

Back
Nahoře