Strojvedoucí

Pak už jen záleží na domluvě a kompromisech, ale to by jsme měli spíš dát do vlákna pro pana Plzáka.

Šnek napsal:
Pak už jen záleží na domluvě a kompromisech, ale to by jsme měli spíš dát do vlákna pro pana Plzáka.

To je jasný. Já jen, že Vrbam psal "Bavíme se o tom, jak třeba zabezpečí děti a tak, pochybuju že si najme chůvu nebo hospodyni." tak jsem na to odpovídal.

já už sem přihlášku podal :) jak je ve videu ta škola, tak právě tu já studuju :D

Ahoj,
chtěl bych se zeptat, jak nyní probíhá zácvik nových strojvedoucích na pozici strojvedoucí - kandidát, tzn., že se vše učí od začátku ? Jsou pevně dané dny a týdny, kde budoucí fíra stráví svůj začátek, aby zvenku zjistil, jak vlastně loko funguje apod..., či kdy poté může jít do školy po které vykoná různé zkoušky, zákonité, předpisy apod.. ? Po škole se zase vrací do praxe, nebo třeba už může začít dělat kurz na traktory apod ?? Děkuji předem za odpověď.

Já bych to shrnul asi takhle:
Motorový kurz->dílna->vozmistři->V06->jízdní zácvik->zákonité->V08->seznání->ježdění + rozšiřovaní znalosti řad a seznání

Zdravím, mám dva dotazy :

po ukončení ZŠ - na jakou školu jít dál?

jaký má tak zhruba plat strojvedoucí v klasické službě (ne EC,IC atd.)?

Můžeš jít na jakou školu chceš, ale musíš mít maturitu.

Plat něco málo přes 20 000kč.

Nejlepší je nějaký elektro obor, ale jak píše Kuba není to podmínka.

Nástupní plat pro nefíru cca 14 000,- čistého, po odhákovaných letech se to zvyšuje.

Ahoj, díky za odpověď a shrnutí :cool:.

Ještě bych se chtěl zeptat, zda je nějak tabulkově dáno, jak dlouho (kolik týdnů, či měsíců) musí budoucí strojvedoucí čerpat praxi v dílnách a u vozmistrů ?

StrojvedouciDoBoha napsal:
Já bych to shrnul asi takhle:
Motorový kurz->dílna->vozmistři->V06->jízdní zácvik->zákonité->V08->seznání->ježdění + rozšiřovaní znalosti řad a seznání

Opět dík za pohotovou odpověď.
A to, že je dané zákonem, tzn., minimum týdnů po které tam budoucí strojvedoucí musí být, tudíž tam může být jakkoliv déle po oněch 10 týdnech, nebo po oněch 10 týdnech jde budoucí fíra rovnou do škol, školení, zácviků a zkoušek ? Nebo tam zůstává déle a čeká, až se uvolní volný termín pro školení a zácviky ?

Zdravím,
popravdě nevím, kam to zařadit. Dnes jsem na škole našel ve skladu učebnic mechanik sdělovacích a zabezpečovacích zařízení Železniční doprava - Ing. Přemysl Kulík rok vydání 1983, mechanik sdělovacích a zabezpečovacích zařízení Zabezpečovací zařízení I - Ing. Bohumil Nádvorník, Ing. Zbyněk Macoun, rok vydání 1983, obojí vydalo Nadas. Cca 200 učebinc, jen zaprášené, některé jen rok používané, pokud máte někdo zájem obohatit si svoji knihovnu, napište, zašlu poštou.

Zdravim vsetkych, chcem sa opytat kam by som mal napisat alebo zavolat, keby som chcel skusit pracu rusnovodica na Slovensku?
Dakujem za akekolvek rady:)

Ivan.ps napsal:
Skús ísť do depa za prednostom a on ti už povie či berú ľudí, atď...

A jestli nemáš smysly v pořádku tak to nemá smysl ... :D:D:D

Věta z filmu Kalamita, kdo nezná.

Vrbam napsal:
Ivan.ps napsal:
Skús ísť do depa za prednostom a on ti už povie či berú ľudí, atď...

A jestli nemáš smysly v pořádku tak to nemá smysl ... :D:D:D

Věta z filmu Kalamita, kdo nezná.

To je už ďalšia vec, ale prvý krok je určite zistiť, či berú ľudí. U nás v CARGU teraz neberú, ale osobná doprava neviem ako je na tom.

Vdaka, jediny problem mam ten ze nosim okuliare, ale to kvoli tomu, ze ked sedim pri telke a pocitaci tak sa mi vysusaju oci. Aspon tak mi to povedala doktorka.

A este to ze sa zajakavam sem tam.

Nebude to vadit?

IceMcLaren napsal:
Vdaka, jediny problem mam ten ze nosim okuliare, ale to kvoli tomu, ze ked sedim pri telke a pocitaci tak sa mi vysusaju oci. Aspon tak mi to povedala doktorka.

Nebude to vadit?
Hele mě je 16 let ve středu dělám povinnou vstupni lékařskou prohlidku na zaměření strojvedoucího. Dělam ji uz teď kvuli stipendijnímu programu ČéDés. Tak ti ve středu, nebo až budou výsledky hotovy můžu dát vědět :)

ESoO45-6 napsal:
IceMcLaren napsal:

Nebude to vadit?
Hele mě je 16 let ve středu dělám povinnou vstupni lékařskou prohlidku na zaměření strojvedoucího. Dělam ji uz teď kvuli stipendijnímu programu ČéDés. Tak ti ve středu, nebo až budou výsledky hotovy můžu dát vědět :)

Vdaka, velmi mi pomozes, potrebujem to vediet ;)

Back
Nahoře