Strojvedoucí

Pavlík napsal:
Howky: zkus v Praze. Tam by to mělo snad jít. Dneska je velký problém sehnat práci v místě bydliště.

No já se tento rok zkusím doplazit k maturitě :-P ,, 4 ročník na elektrotechnické ,, a pak uvidím jestli Praha či Olomouc nebo jinde :P

Maturita není zase tak těžká. Rozhodně to chce nepodcenit a potom už je to brnkačka. Třeba to dotáhneš i na vyznamenání... TO taky není problém :D.

Ale podle mě je dobře, že si už teď takhle oťukáváš tu prácí, protože aspoň o tobě budou vědět. Jenže to jsou zmetcí, takže s nima podle toho musíš jednat. Co ti dnes slíbí zítra už neplatí. Dráha je prostě jeden velkej bordel, zejména Cargo, o tom sem se už přesvědčil, ale i přesto na tý dráze budu pracovat. Hodně záleží na jakýho člověka narazíš. Někdo je dobrej, ale někdo debil. CO asi převládá?
Ještě záleží na věku. Až uděláš maturitu, musí ti bejt alespoň 19,5 roků protože jinak máš smůlu a musíš počkat. Oni si totiž prý nemůžou dovolit nabrat mladší lidi, protože by si musel být dýl na dílně nebo na záloze a oni by prodělali peníze. To je taky důvod, proč sem nešel jezdit. Ona by ta záloha potom šla, ale to by se muselo chtít. Perfektně tomu všemu odpovídá přísloví: "Když ptáčka lapají, vesele mu zpívají."

Maturita není zase tak těžká. :D:(

Pokud naši politici zruší Státní maturitu , tak pak nebude těžká, ale nemohou srovnávat maturitu na elektrotechnické a na gymnáziu ,, blbost.Jsem pro zrušení!
a ono to sem spíš nepatří.

Ale zase musím říci že na mě ta paní z osobního dělala slušný dojem . :P

Maturita není těžká? ???
Já to měl na "verím v Boha".
Tenkrát jsme měli předměty Kolejová vozidla závislé trakce a nezávislé trakce. Tyto dva předměty, budiž. Udělal jsem za jedna a dvě.
Ale čeština a ruština, to bylo hodit si korunou udělám/neudělám. češtinu jsem měl za tři. V případě ruštiny jsem polovinu otázek vzdal a doufal, že si nic z druhé půlky nevytáhnu. Asi jako ruleta. Z maturitní písemky jsem měl čistou pětku, tak to bylo napínavé. Ale nakonec všichní svatí stáli při mě a já měl výslednou nádhernou čtyřku. Pak jsem teprve pochopil jak je "dostatečný" nádherná známka. Bylo mi sice doporučeno, abych do tehdejšího SSSR raději necestoval a nepokoušel se tam domluvit, ale na dráze mi to nebylo překážkou. Jen jsem se snad ošidil o kšefty na pražském hlavním nádraží se sovětskými soudruhy, kteří u nás na peroně obchodovali u nás s nedostupnými barevnými televizory, fotoaparáty a hodinkami.(po příjezdu jejich expresu Dukla). To jeden můj parťák byl hned v obraze. Zdravstvuj taváryšč. Etot tělevízor PAl i Secam ? Da Da. A pak referoval, jak si pro něj přijel do Milovic za výhodnou cenu a jak mu to doma šlape jak hodiny :D

Ale jinak v době krize bych to neřešil. Není nad to mít práci. Sice to aktuálně nemusí být to pravé ořechové, ale získám praxi. Koleje snad jen tak nezruší, tak dobří zkušení fírové by měli mít budoucnost.

Maturovať z odborných predmetov to chápem, cudzí jazyk to sa zíde, ale to z čoho sme maturovali zo Slovenského jazyka (hoci môj pravopis :eek:) alebo lepšie s Literatúry tak toto je fakt zbytočnosť, a trýznenie štvrtákov na stredných školách. Som elektrikár, silnoprúdar a vedieť obsah z románu "Smrť sa volá Engelchen" či to že John Steibeck študoval biológiu nikdy v živote potrebovať nebudem. Samozrejme aj u nás bol rozdiel medzi štúdiom a maturitou napr. na SOŠ Železničnej a SPŠ Dopravnej. Ja som bol (pre mňa bohužiaľ) ten druhý prípad. Naštastie je všetko úspešne za mnou. Hneď po maturite boli vybraný 8 zo 158 na pozíciu rušňovodiča a ja som mal šťastie a dostal sa medzi nich. Teraz ešte nejako prežiť 5 alebo 7 mesiacov v Strečne a končím z MSTS a idem do reality :D:D

Naposled editoval moderátor:
Vrsovice neberou, Decin taky ne, je vsude plno, a jelikoz bude se omezovat regionalni doprava tak bude lidi vice nez dost, takze nechci brat nikomu iluze, samo muzu mit milne informace.

122 030-0 napsal:
Vrsovice neberou, Decin taky ne, je vsude plno, a jelikoz bude se omezovat regionalni doprava tak bude lidi vice nez dost, takze nechci brat nikomu iluze, samo muzu mit milne informace.

Jak to? Vždyť ještě nedávno byla po strojvedoucích poptávka

Naposled editoval moderátor:
Pavlík: Cetl jsem na nastence od federace na onj, ze je plny stav a tedy stop prijimani, dalsich 23 lidi prej jde k zakonitym, tzn ve vrskach jsou lidi v dilnach a to same v decine, nevim jak je to v ostatnich DKV, ale tady uz je konec s nabiranim a navic se prijimaji lidi z carga a to je pro ne vyhodnejsi nez vycvik firy. Podle meho nazoru bude zase utlum tak rok az dva nez pusti lidi do duchodu ci DSP, do toho ta "krize" takze bude omezeni osobni dopravy.

No jen můžu ještě dodat že sou to tací kryplové na tom GŘ že to není ani možné, nevím jak vy ale u me ano, s radostí vám mohu oznámit že ČD na pozici strojvedoucího vezmou raději Řezníka s jedničkama než než člověka který studuje zaměření elektrická trakce v dopravě kterému to třeba v druháku ulýtne a dělá opravky a udělá je. Nebo na pololetí.

perinakx napsal:
...Som elektrikár, silnoprúdar a vedieť obsah z románu "Smrť sa volá Engelchen" či to že John Steibeck študoval biológiu nikdy v živote potrebovať nebudem...
"I skladník ve šroubárně si může přečísti Vergilia v originále..." :D:D:D

Tomes napsal:
Je to pravda, ve všech depech mají stop stav (Olomouc nevím).

Olomouc bere žádosti , ale prý mají hodně uchazečů ,, takže bude osobní pohovor a budou si vybírat,,

Tak to vidíš, Tome, jak sem dopad. To je pravděpodobně taky jeden z důvodů, proč mě nechtěli. Nakonec sem skončil na vyhýbkách...

Nevím, jestli od července není všechno jinak, ale v Obzoru dne 7.7.2009 na titulní straně dole vyšlo: (cituji)
Týdeník OSŽ Obzor 7.7.2009 napsal:
(...) 'Matka' také v současné době shání strojvedoucí, takže když se stane nějaký strojvedoucí u Carga nadbytečným, tak se mu hned shání místo u 'matky' (...)

No pochopitelně, že raději vezmou hotovýho fíru, než člověka "z ulice". Jen aby se náhodou nestalo že lidí bude i u matky dost a oni je neuživí. Zejména v Hradeckém kraji se šušká o náhradě některých vaků autobusy. Nechtějí ten drážní bordel dotovat. Já se ani nedivím. Je to bída -> boj o koryta a taky to podle toho vypadá. Podobně to jde z kopce i s cargem...

Čouda napsal:
Tak to vidíš, Tome, jak sem dopad. To je pravděpodobně taky jeden z důvodů, proč mě nechtěli. Nakonec sem skončil na vyhýbkách...

No, jestli to nemá něco společného s těmi uříznutými kolejnicemi a tvůj Pán si tě zřejmě vybral aby jsi mu na věčné časy stavěl vlakovou cestu:
Čouda napsal:
"Uříznutá kolejnice budiž hřebem do Krista, který nedostatečně
jel vlakem sám do sebe nikoliv bokem, ale především jím vůbec nejel,
neboť v té době do něj ještě vlaky nejezdili jako dnes jezdí a nepomyslel,
že touha prachmatiků do něj samotného posílat vlaky plné uhlí tažené
lokomotivou typu "Sergej" bude tak obrovská, že vskutku pojede do boha
předem, zadem i bokem!
Ne, nic ve zlým ono se to snad zase zlepší. A co prejtonosné včely? A co na to Umbrtka? Pravda nemohu vědět vše ale rád bych se poučil. Co ty na to?:D:D:D:D:D

Jestli chceš poučit, tak to vyřešíme přes SZ. Ale doporučuju ti si nějaké to CD od umbrtky opatřit. pakliže si zamiluješ Umbrtkův šedý metal, nebudeš litovat.

Ahoj! ne nejedná se o žádnou náboženskou sektu. Jedná se o hudební kapelu co se jmenuje Umbrtka. A jelikož texty jsou spjaty s železnicí a jedná o perfektní hudbu, byl jsem přímo nucen se o Umbrtku s Vámi podělit...

Tak už nezbývá nic jiného než šoupnout několik odkazů na MP3, abychom si poslechli o čem to je.
Sice poslouchám klasiku ale mohu i něco tvrdého. Apokalyptica (na cella nedám dopustit), Manowar, Metallica i starší metal klasika. :D

Back
Nahoře