Strojvedoucí

Zbyněk Šemora napsal:
Tak už nezbývá nic jiného než šoupnout několik odkazů na MP3, abychom si poslechli o čem to je.
Sice poslouchám klasiku ale mohu i něco tvrdého. Apokalyptica (na cella nedám dopustit), Manowar, Metallica i starší metal klasika. :D

Hledej šmudlo, zkus třeba jutab alias youtube.com

A proč bych měl hledat ? Čouda to tady vnucuje. Já po tom netoužím Pokud jde o klik, není co řešit, ale jinak mám jiné starosti než co poslouchá Čouda a Ty. :D
Jinak je chválihodné, že znáš klasiku, jako je "Vražda v salonním kupé" :D

Milí Šemíku,

v kostce ti tu shrnu vše potřebné...

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://sklad.obrazku.cz/obr175277_07odraz.jpg

Kapela Umbrtka hraje bezdomovecký a šedý metal.

Píseň Teplárenský okruh:

V tomto videoklipu můžete vidět i samotného Umbrtku. Je to už delší čas, co sem ho viděl, takže spolehlivě nemohu říci ve které pasáži klipu je. Jedná se o jednu takovou z pomalých recitačních skladeb. Morbivod kdysi uvažoval a možná ani ještě úplně nezavrhl myšlenku recitačního alba. Ve tvorbě kapely Umbrtka můžeme nalézt několik recitačních písní.

Píseň Smrt v železe:

Tak toho je klasická metalová "vypalovačka". Netýká se ani tak Umbrtky samotného, jako spíše osudu neznámého potulujícího se bezdomovce.

Oficielní stránky Kapely.

naleznete tam nějaké písně ke stažení a myslím, že tam byla i sbírka Morbivodových textů. Ovšem to je bez záruky....
http://www.umbrtka.com/

Abych pravdu řekl, na první pohled mě Umbrtka až zas tolik neoslovila, ale i přesto jsem si opatřil celou její diskografii a jak sem se tím vším prokousával a klábosil s Páně zlem, celé mi to začalo dávat smysl a jedná se o opravdu kvalitní projekt. Taktéž termín "skladba ve skladbě" zavedla pravděpodobně až Umbrtka. Ukázky z nového alba úplná demontáž lidstva můžete najít na profilu kapely na my space - http://www.myspace.com/umbrtka . Také je tam vyfocena unikátní plechová bicí souprava.

Další odkazy spojené s Umbrtkou:
Kapelnící
Plzeňský skart Snad tisíckrát zmiňovaná sběrna surovin a místo, kde pracoval pan Umbrtka..
Prachmatismus sbírka Karlových forografií.

Zbyněk Šemora napsal:
A proč bych měl hledat ? Čouda to tady vnucuje. Já po tom netoužím Pokud jde o klik, není co řešit, ale jinak mám jiné starosti než co poslouchá Čouda a Ty. :D
Jinak je chválihodné, že znáš klasiku, jako je "Vražda v salonním kupé" :D

Nevím proč mi spojuješ s Čoudou. Můj styl je absolutně něco jinýho.

Tak to je opravdu stará historie. To je velký problém a z těchto důvodů jsem byl i rád, že jsem jezdil na panťákách. Tenkrát jezdili dva, ale jednomužkaře si neumím představit.
Už na praxi jako průmyslovák si pamatuji divadlo na rychlíku z Bratislavy do Břeclavi jak mechanik v Kútech vyletěl z mašiny jak jelen a honem do nejbližšího křoví.
Pak jsem jezdil jako mechanik na EM475. Nejprve jsem sloužil s takovým "dědkem", který nás jezdit nenechal, ale jednou na odjezd z Hradce si potřeboval odskočit na malou. Jak jinak než z bočních dveří. Posadil mne za řízení a čůrajíc ze dveří mi radil. "Odbrzdi, dej tam směr, dej tam manipulaci,.... a jeď." Tak jsem tam po manipulaci dal sérii......"co blbnéééš, teď jsem se pochcal" :D
Jinak se chodilo ve stanici na koleje mezi vozy a na velkou k uklízečkám nebo do dopravy, dle místních možností.
V Benešově na měnírně, kdy jsem šel za tímto účelem k uklízečkám, omylem mne tam zamkly a šly domů. Já se z vězení dostal tak, že jsem musel rozebrat ventilačku (měl jsem naštěstí v montérkách šroubovák), vysadit okno a takto vylézt. Uklízečky mi pak nemohly přijít na jméno, protože to okno už nešlo jen tak nasadit zpět. :D Bylo to za pět minit dvanáct, akorát nás brali do stanice.
Už se opakuji, ale nesmí se zapomenout na legendu, kdy v Chocni jeden mechanik šel na velkou za panťák a fíra vtipálek couvnul s vlakem, aby nastoupení cestující před nádražní budovou na něj lépe viděli. :D
Ale rychlíkoví fírové, asi jen ten kýbl. Ale když jsou tam sami, tak jediné bezpečné je asi zastavit vlak, utáhnout kliku a jít mezi nárazníky na čelo vlaku. Maximálně bych řekl do vysílačky dispečerovi, teď se na vše mohu z vysoka vy****, tak trochu prodloužím jízdní dobu. :D

Dnes to trochu komentovali v MF a kdosi tam srovnával, že například chrirurg, když operuje srdce, také nemůže vše přerušit a jít na záchod. Úplně stejně je bez nároku fíra.
Takže fírové, hold si musíte nechat vyvalit bok. :D Na čúrání a kakání právo nemáte.

Na to, aby fíra nepotřeboval na velkou musí podstoupit ,,americkou dietu" = nežrat :D:D:D:D Když potřebuje na malou, tak s tím už by se něco dalo dělat, třeba já zrovna nedávno viděl, jak fíra na IC Bohemii vylezl na Ostrave hl. a sel to pustit na napravu a to v Bohumine koncil. Myslim si ze to drzel uz od Uval :D

Naposled editoval moderátor:
Holt je to riziko povolání a každý nemůže být strojvedoucí. S tím se musí počítat.

Ahoj nevím jak ted ale já v březnu nastupoval do přípravy u Carga a měl jsem o dva tisíce vic než moji kolegové na osobce ... nezjištoval jsem proč a za co ..:cool:
Do vršek nastoupilo asi 30 novejch slováků proto maj plno většinou mladý kluci kolem 20 let , zkus Cargo v Libni :D
K těm psychtestům nevíc mne pobavila otázka zda mě vzrušují vousatí muži ,.....:D:D:D:D

Ramon Juan napsal:
...třeba já zrovna nedávno viděl, jak fíra na IC Bohemii vylezl na Ostrave hl. a sel to pustit na napravu a to v Bohumine koncil. Myslim si ze to drzel uz od Uval :D
Prečo pred nárazník? Vozba IC vlakov má výhodu, že mám za sebou záchody s uzavretým odpadovým systémom a môžem zbehnúť tam, neraz som ich využil. U nákladného to môžem "pustiť" bárs kde u vchodu.

Dráčik napsal:
Ramon Juan napsal:
...třeba já zrovna nedávno viděl, jak fíra na IC Bohemii vylezl na Ostrave hl. a sel to pustit na napravu a to v Bohumine koncil. Myslim si ze to drzel uz od Uval :D
Prečo pred nárazník? Vozba IC vlakov má výhodu, že mám za sebou záchody s uzavretým odpadovým systémom a môžem zbehnúť tam, neraz som ich využil. U nákladného to môžem "pustiť" bárs kde u vchodu.
Tak uzavřený odpadový systém na IC vlacích máte tak leda u Vás ( za předpokládu, že náhodou funguje ), u nás se ještě hnojí i na některých EC a většině IC. Na druhou stranu si vem, že když jdeš do vozu, "musíš" mašinu odstavit dle předpisu, kdežto když jdeš k nárazníkům, můžeš ji nechat "živou".

Kuba napsal:
...
Na druhou stranu si vem, že když jdeš do vozu, "musíš" mašinu odstavit dle předpisu, kdežto když jdeš k nárazníkům, můžeš ji nechat "živou".

A zabrzdíš ji blbě a ona tě přejede, když budeš mít gatě na půl žerdi :D :D :D :D :D

Žádnej fíra zase není tak blbej, aby kakal celé hodiny, než mu uteče vzduch. z mašiny. Ale pokud má klepeta nahoře, tak kompresory vzduch doplňují. Pokud spadne napětí, tak je to také slyšet na pomocných pohonech.
Ale je fakt, kde jsou ty časy, co na lokomotivě byli dva. Vše bylo jednodušší a také nebylo tolik zbytečných nehod.
Pokud fíra za jízdy odpadne, tak měl mechanik povinnost umět zastavit vlak a dávat návěst "Svolávání všech zamestnanců" Ale to je kravina, proto si seriózní fírové mechaniky vycvičili, aby uměli dojet do nejbližší stanice a tam zastavit. Tam má fíra víc šancí na přežití. Ale s nástupem jednomužky. když fíru trefí za jízdy šlak, tak má smůlu včetně cestujících, které veze. Sice vlak zastaví VZ, ale pokud pojedu na autobloku, bude zelená ulice a pojedu například z Vlkova dolů. (rozjedu se a odpadnu). Jakou rychlost budu mít v Tišnově, pokud se cestou někde nepřekotím ?

Kuba napsal:
Tak uzavřený odpadový systém na IC vlacích máte tak leda u Vás ( za předpokládu, že náhodou funguje ), u nás se ještě hnojí i na některých EC a většině IC. Na druhou stranu si vem, že když jdeš do vozu, "musíš" mašinu odstavit dle předpisu, kdežto když jdeš k nárazníkům, můžeš ji nechat "živou".

Mašinu odstaviť podla predpisu znamená, že mám zamedziť prístup neoprávnenej osoby, čiže zamknúť dvere a zabrzdená je aj tak keď stojím. Skrz to, že sa idem s prepáčením vysrať nebudem robiť ceremónie na peróne. A keby sa to aj nedajbože pohlo, tak stiahnem záchranku, ale to je už extrém. Keď aj odpadový systém nemám, tak nechám pozdrav na kolajách, keď to spravím pred mašinu, tak je to to isté. Inak raz sa mi stalo, že vlastný sprievodca mi išiel dať pokutu, že používam záchod v stanici, celý zvyšok cesty musel byť predpisový...

Dráčik napsal:
Inak raz sa mi stalo, že vlastný sprievodca mi išiel dať pokutu, že používam záchod v stanici, celý zvyšok cesty musel byť predpisový...
Cože ???? Cože ???? To snad ne.
Měl jsi podřízeného postavit do pozoru a vynadat mu, že nezná pragraf 123, kde je psáno, že ve stavu nouze má strojvedoucí právo použít WC i ve stanici.
To by byla sranda, kdyby to ten průvodčí sežral i s naviákem. :D

Kuba napsal:
Martens napsal:
Kubo, Kubo - znám dost ženských, které jezdí s kloubovou Karosou či s tramvajemi v městském provozu a jezdí tak bravurně, že strčí kdejakého podobného frajera pod zem .... pokud bys chtěl namítat, že to není vlak, samozřejmě není ..... ale o tom to není ....
Tak to Ti gratuluju, já ještě takové štěstí neměl.:D
Tady jde spíš i o to, že prostě jsou profese, které jsou čistě mužské a ženské prostě mají jiné profese, které by zase neměli dělat chlapi. Činnosti jako strojvedoucí, posunovač, vozmistr, horník, fotbalista, hokejista, boxér,... jsou prostě mužské záležitosti a fakt, že to dělají ženy jsou prostě směšné.
I ty jeden Kubo - tak Ti teda píše směšná žena:
vzbudil jsi ve mně krásné vzpomínky na dobu,kdy jsem po maturitě na
průmyslové škole elektrotechnické nastoupila do-tehdy LD Cheb, jako
kandidát strojvedoucího v roce 1968 a po té jezdila na nejmodernější a
překrásné trati Plzeň-Cheb na pro mě dodnes nejkrásnějších elektrických mašinkách-laminátkách (S 489.0),později na posunu na tehdy
S 458.0001.Přes všechny problémy,které jsem musela překonat-a nebyly malé-dodnes na tuto práci vzpomínám s láskou.Byla to nejkrásnější práce mého života.Držím Ti palce,aby jsi si jednou mohl říci totéž. Ujišťuji Tě, že jsem neměla vůbec žádný problém s tím jak a kdy se jít vyčůrat,ale ani s tím,jak zvednout šroubovku a přivěsit vozy k mašině.Nejsem žádná feministka-muž je pán tvorstva,ale mě ta práce hrozně bavila a proto jsem ji také dělala.A není pravda, že by tato práce byla někdy zakázaná ženám.To si vymýšlí jen muži podobného přemýšlení,jaké je ve Tvém příspěvku.

haan napsal:
... že jsem neměla vůbec žádný problém s tím jak a kdy se jít vyčůrat ...

:D Nechcem zachádzať do podrobností, ale mám v živej pamäti, keď súdruhovia dispečeri vypravili náklad z BA - Východ, ten prešiel tak zhruba dva km a tam stáli často aj 3 - 4 vlaky s laminátkami na čele pred odchodovými návestidlami nezriedka aj viac hodín. Tam bol čurajúci strojvodca vytŕčajúci svoj vercajch z dverí pomerne bežný obraz. Teba si tam neviem predstaviť :D :cool:

PS: Inak mne ženské za volantom nevadia, aj sama moja žienka domáca lieta jak drak na aute aj na motorke. Takisto v autobuse či trolejbuse som videl ženské, ale zatiaľ na babu-mašinfíru som ešte nemal šťastie

U nás na Slovensku boli dve. Jedna bola zo Zvolena, ale tá už je na dôchode a druhá neviem. Súčasný stav je že na SK sieti nejazdí ani jedna žena. A ani neprijímajú. Pri tomto trende zlučovať všetko do jedného a všetko čo sa dá povesiť na rušňovodiča je lepšie že aj nie. Fakt žena je jemnejšie stvorenie ako muž.

Back
Nahoře