Pánové, trochu opráším staré vlákno s dotazem na ES499.0. Hrabal jsem se v souboru s kabinami na 350 a objevil kromě několika různých druhů starších i novějších kabin - verzi označenou ES499.
Tak jsem v domnění, že jde o upravenou původní kabinu s Haslerem na pravé bočnici u okna, zapsal tuto kabinu na původní model ČSD ES499.0001 a po spuštění mě čekal údiv, že jde stále o kabinu "350004", ale s totálně rozhozenými ručičkami, Mirelem, ovládacími prvky, vším.
Jak to tedy mělo fungovat? Najde se tu ještě nějaký pamětník, který by mi pomohl zjistit, co se vlastně pod souborem ES499.cvf skrývalo, případně jak to nahodit, jestli vůbec existuje původní verze kabiny na ES499.0, případně pokud je ta nová kabina alespoň nějak upravená na retroverzi. Každopádně zvuky k tomuto modelu mají svůj samostatný soubor s mezikontrolérem, mimochodem, dost dobře sladěný.
Netrpěl takovými neduhy, jako zvuky řady 350/151, než vyšla nová verze od Andreje. Chtěl bych mít tento model na ježdění s původními předrevolučními vlaky, ale buďto budu muset udělat kompromis s novou kabinou s Mirelem, nebo plnohodnotně zprovoznit to, co se nazývá ES499.cvf. Má někdo nějaké východisko, které by mi mohl poradit? Díky