Ladění zssk 350

A ešte by som dodal, že Michal začal pracovať na kabíne dávno predtým ( ja mám ešte verziu z 30.11.06 ) ako sa niekomu prisnilo, že bude aj hnedá koženka od DH. A duplicitných kabín je viac, námatkou aj 210, 240 ,u 75x snáď každý typ má aspoň dve verzie. A pokiaľ sa niekomu nepáči že chýba, taká alebo onaká kabína, tak nikto mu nebráni ju spraviť. Modelár vymodeluje to načo má chuť a podklady. Samozrejme musí mať aj čas. Mne tu takto stoja dve úplne nové kabíny a update jednej existujúcej.

nebulus napsal:
... že bude aj hnedá koženka od DH. ...

Zdravím
a hlásím,že DH nemá s novým cabem pro stroje ř.350 nic společného. :D Všechno spískal Radim s vydatnou pomocí Dráčika. :salut:

David

Martens,Dráčik,Nebulus,Robo:Máte pravdu, ale nemá bars veľkú cenu tu niečo niekomu vysvetlovať, nakoľko ako horevyššie vidíte je to zbytočné, treba si robiť svoju robotu, ísť svojou cestou a hotovo.Preto som to ukončil tým, že dotyční majú pravdu a hotovo, alebo ako napísal Robo - múdrejší ustúpi... :salut:

To se ještě divím, že se nerozebírá stavění tratí. Nikdo Martinovi nevyčítá, že koleje natáhl až do Prahy, když už přece existuje BP. A rozdíl v modernizaci je jako černá a hnědá koženka u cab 350. Také mi naštěstí nikdo neradí, abych Břeclav - Přerov už nedělal, když tam staví Martin.
Tím chci říct, že celá zdejší debata je o ničem a je na Modrátorovi, aby celé flame označil a provedl delete nebo přesunul do HYDE.
Každý stavíme, na co máme chuť a náladu a pokud nesouhlasím s tím co už existuje, tak přece nereptám, ale postavím si svou verzi. Michalovi se nelíbila původní kabina, reptal zde? Ne. Postavil verzi svou. Proč by někdo stavěl kabinu 121, když po ní nijak netouží. Jestli někomu chybí tak ať veřejně nenaříká a rovnou staví.

Na mých stránkách jsem zveřejnil update kabiny 350004. Vzhledem k tomu, že Zbyněk vypustí update trainsetu, kde budou upraveny engy na ovládání obou sběračů, doplnil jsem tuto možnost i do kabiny.

Michal napsal:
Na mých stránkách jsem zveřejnil update kabiny 350004. Vzhledem k tomu, že Zbyněk vypustí update trainsetu, kde budou upraveny engy na ovládání obou sběračů, doplnil jsem tuto možnost i do kabiny.
Nepoupravil jsi ještě noční verzi,myslím,že né všechny budíky byly dostatečně nasvíceny.

Tak to musíš zavolat do domovského RD, aby při údržbě vyměnili staré žárovičky. :D Úpravu v tomto směru jsem neměl v plánu.

Pánové, trochu opráším staré vlákno s dotazem na ES499.0. Hrabal jsem se v souboru s kabinami na 350 a objevil kromě několika různých druhů starších i novějších kabin - verzi označenou ES499.

Tak jsem v domnění, že jde o upravenou původní kabinu s Haslerem na pravé bočnici u okna, zapsal tuto kabinu na původní model ČSD  ES499.0001 a po spuštění mě čekal údiv, že jde stále o kabinu "350004", ale s totálně rozhozenými ručičkami, Mirelem, ovládacími prvky, vším. :roll:
Jak to tedy mělo fungovat? Najde se tu ještě nějaký pamětník, který by mi pomohl zjistit, co se vlastně pod souborem ES499.cvf skrývalo, případně jak to nahodit, jestli vůbec existuje původní verze kabiny na ES499.0, případně pokud je ta nová kabina alespoň nějak upravená na retroverzi. Každopádně zvuky k tomuto modelu mají svůj samostatný soubor s mezikontrolérem, mimochodem, dost dobře sladěný.
Netrpěl takovými neduhy, jako zvuky řady 350/151, než vyšla nová verze od Andreje. Chtěl bych mít tento model na ježdění s původními předrevolučními vlaky, ale buďto budu muset udělat kompromis s novou kabinou s Mirelem, nebo plnohodnotně zprovoznit to, co se nazývá ES499.cvf. Má někdo nějaké východisko, které by mi mohl poradit? Díky :)

P.S. Řeč tu kdysi byla o třech existujících kabinách. Když odmyslím nejnovější kabinu pro 350 ETCS, která v době psaní příspěvků ještě zdaleka nebyla na světě, o jakou třetí kabinu šlo?

Já mám pouze 2 kabiny z dřívější doby: "hnědou" a "černou". Hnědá nachází uplatnění ve většině modelů od Hekla&Kulicy a je v ní zakomponované i ETCS. Černá se mi víc líbí, ale modely Hekl&Kulica si s ní nerozumí a nerozumí si s ní ani Zbyndova úprava rychlého krokování do a ze stupňů, a v neposlední řadě působí stísněným dojmem, když není zachycena ani část okna pomocníka.

Třetí kabinu, tj. nejnovější kabinu s ETCS, vycházející z "hnědé" nepočítám. Čili pokud ještě byla nějaká "třetí" kabina, je to už čtvrtá kabina. Mimochodem, jaký je v současné době trend v kabinách skutečných 350? Já jsem na tom nikdy neseděl, tak se v tom vůbec nevyznám.

No, úplně pravěké "banány" byly laděné jako PIKO vláček. Rajčákem dopředu 0 - 100 % tah, dozadu EDB, proporcionálně, bez krokování.

Pokud vím, tak cab označený jako ES499.cvf se používal jako testovací v době, kdy se ladilo krokování místo pikovláčku. Aby to nekolidovalo se stávající kabinou, předělal se jeden eng na tuhle testovací. Ale určitě to tenkrát nebyla černá 350 004.

Takže jestli to chápu dobře, je to testovací soubor, který si z nějakého důvodů sám nasosal kabinu 350004 a není divu, že funguje špatně. Retrokabina tedy zřejmě neexistuje ...(?) Zatím tam tedy vrátím jednu z těch dvou kabin co mám.

No, sám si ten soubor asi nic nenasosal. Někdo to musel upravit. Původní směrování bylo na 350-front.ace. A taky netvrdím, že je to ten náš testovací cvf. Může se jednat jen o shodu názvů...

Problém nastane při neznalosti vazeb mezi kabinou a laděním modelu.
Zkrátka nelze jen tak si stáhnout nějaký model 350 a k tomu si vybrat nějakou kabinu a bláhově si myslet, že to bude fungovat.
Když se jen tak plácne, tak to nemůže fungovat, jedině že by se dotyčný strefil na verzi ladění a na tuto verzi si stáhl verzi kabiny.
Ladění v MSTS je o kompromisu. Já v TBP používám zřejmě to původní testovací ladění, pod které se podepsalo několik bývalých fírů z této lokomotivy. Jiné novější ladění má sice věrnější rozjezd, ale na sérii jedete 160. Jestli byla ještě další ladění, netuším. Ale ke každé verzi bylo nutné synchronizovat kabinu. A další rozlišení je na starší modely, které nemají animované oba sběrače.

Back
Nahoře