Ladění zssk 350

ES 499.0001

Cestující
T napsal:
Musím Zbyňkovi vyseknout poklonu.právě jsem se projel ve volné chvilce z KH do Poděbrad.To je paráda.

No a navíc jsem se projel v nové kabině na 350.Ty stupně,kontrolka prokluzu to také nemá chybu......Velké díky patří autorskému kolektivu Bob57_cz,Martens a spol....

Ale našel jsem nějaký zádrhel, nejspíš na ENG souborech. Pořád dokola se spouští kompresor...u všech eng 350...je to chyba u mě nebo i ostatním to dělá? Ale když přejdu na druhé stanoviště a vrátím se, kompresor zmlkne...a je to OK.

Re: Trať

ES 499.0001 napsal:
Ale našel jsem nějaký zádrhel, nejspíš na ENG souborech. Pořád dokola se spouští kompresor...u všech eng 350...je to chyba u mě nebo i ostatním to dělá? Ale když přejdu na druhé stanoviště a vrátím se, kompresor zmlkne...a je to OK.
Hodnoty v řádcích "TrainBrakesControllerMaxSystemPressure ( 73 )" a "EngineBrakesControllerMaxSystemPressure ( 73 )" musí být shodné, jinak se zvuk kompresoru spouští neustále dokola.

Jacek napsal:
ES 499.0001 napsal:
Hodnoty v řádcích "TrainBrakesControllerMaxSystemPressure ( 73 )" a "EngineBrakesControllerMaxSystemPressure ( 73 )" musí být shodné, jinak se zvuk kompresoru spouští neustále dokola.

V tom případě jsou tedy chyby v těm puštěných eng souborech na všech 350-tkách. V jedné z toho je hodnota 94!

Jacek napsal:
ES 499.0001 napsal:
Jacek už při ladících verzích oznamoval, že zvuk kompresoru zlobí při rozdílných hodnotách.
Jenže jak komu - mi tohle zlobení nedělalo nikdy s jakýmikoliv hodnotami ( 56, 73, 94 )
Problém mám akorát v tom, že zvuk kompresoru není synchronní s animací ručičky tlaku na budíku v kabině - zvuk se přehraje a animace se nehne nebo jede animace ručky bez zvuku kompresoru.
Budu to muset stáhnout, abych se dověděl, kterou verzi engu z mnoha testovacích Zbyněk nakonec upravil a vložil do instalačky.
V každém případě to nebude ještě zdaleka poslední, pokud se má EDB posunout k 25km/h. Má někdo k dispozici graf charakteristiky EDB po rekonstrukci ? ( Já mám jen char. do 50km/h. )

Bobe_57, kolikrát to ještě mám psát?:
po milionpáté - u Dejvových zvuků tento problém není, protože zvuk kompresoru je nastaven na odbrždění a následné zastavení. Neodpovídá to realitě,
u mých zvuků se zvuk spouští zároveň s "kompresorem" (ručičkami), ale ty dvě zmíněné hodnoty MUSÍ být stejné, jinak to hraje dokola. Kompresor se chová jako ve skutečnosti, tj. začne foukat při poklesu tlaku, ať už mašina stojí nebo jede.

V adresáři cab350, který je ke stažení v balíčku aktivity se v některých cvf vyskytují odkazy cab150, 150-front... Není problém si je přepsat, ale cab 150 snad ani neexistuje, každý má univerzální 350-tkový. Sice to sem nepatří, ale měl bych ještě připomínku k těm eng. pro 350 v tomto balíčku... Tažná síla (max i trvalá) pro krysku 1200KN je trošku přeháňka, ne? Vždycky se nastavovalo těch 210KN... S šesti Beely dát stovku za 30 vteřin...?

Kontra napsal:
Sice to sem nepatří, ale měl bych ještě připomínku k těm eng. pro 350 v tomto balíčku... Tažná síla (max i trvalá) pro krysku 1200KN je trošku přeháňka, ne? Vždycky (?) se nastavovalo těch 210KN... S šesti Beely dát stovku za 30 vteřin...?
Koukal jsi jen do engu, nebo jsi ji zkoušel i rozjet ? Dej si tam těch 210 a přijdeš o trakční charakteristiku, budeš jezdit s Pikovláčkem 0-100% jako u default vozidel nebo v Trainzu.

bob57_cz napsal:
Kontra napsal:
Sice to sem nepatří, ale měl bych ještě připomínku k těm eng. pro 350 v tomto balíčku... Tažná síla (max i trvalá) pro krysku 1200KN je trošku přeháňka, ne? Vždycky (?) se nastavovalo těch 210KN... S šesti Beely dát stovku za 30 vteřin...?
Koukal jsi jen do engu, nebo jsi ji zkoušel i rozjet ? Dej si tam těch 210 a přijdeš o trakční charakteristiku, budeš jezdit s Pikovláčkem 0-100% jako u default vozidel nebo v Trainzu.

Ááááá , už je to tady. Netrvalo to moc dlouho, že ? To nastavení tažné síly má svoji logiku. Použij rozšířenou diagnostiku pod klávesou F5 a sleduj průběh tažné síly ( tuším druhý řátek uprostřed ) . Bez písku se přes 210 kN nedostaneš . A pokud to dopadne dobře , tak ani s pískem ne, v testování je monitor s nadproudovkou....
A jen tak pro zajímavost, dej si Panonii za sněžení a rozjeď se z Kolína. Já měl bez písku 140 km/h na 49 st. až ve Velimi.

Viděl jsem,jak se to přepisuje,ale ta kabina je furt stejná.

David Hájek napsal:
Jan Květ napsal:
Viděl jsem,jak se to přepisuje,ale ta kabina je furt stejná.
Zdravím,
jak se přepisuje co ???

David
A co tím chtěl básník říci? Tahle rubrika je od trati Bratislava - Praha.
Jestli se jedná o 350, pokud si někdo nainstaluje samoinstalační balík s aktivitami a některou aktivitu použije, tak pojede v nové kabině, pokud si někdo přidá starší aktivitu, tak pojede ve staré 350tkové kabině. Tady se někdo divil, že ve složce kabin 350 jsou cvf150. To je opět objevená Amerika, protože kabina 150 neexistuje a používá se pro tyto cab350.
A rád bych viděl jak se s laděnou 350 někdo rozjede s 6 Beel za 30 sekund. :lol: :lol: :lol: Ale to už vysvětlil Roman.
Ohledně zvuků, já používám Dejv - Dračik a s kompresorem jsem problém nepozoroval. Kdo používá jiné zvuky než ze sndelok, tak si musí stěžovat v úplně jiném vlákně. Pokud se ladí lokomotiva, musí mít všichni stejné podmínky. Jakmile jsou nějaké změny, novinky měli by na to být upozorněni všichni zůčastnění. Ale tohle prosím už přesuňte do jiného vlákna, například Trainset BP nebo jestli 350 má své vlákno.

inak ale mam aj ja pocit, ze "nova" 350 taha lepsie ako stara a to aj napriek presmyku.

doplnene: rozhodne lepsie. a ten vykon - predsa len sa mi nezda prechadzat na serioparalel so 7 voznami az niekde pri 120-130 km/h

+ mozete mi vysvetlit chovanie manometra brzdy? preco na brzdenie pneumaticky reaguje len cervena rucicka (ako stav tlaku v brzdovych valcoch, stav v priebeznom potrubi sa nezobrazuje vobec) a cierna ukazuje skor nastaveny vykon EDB? predsa by som cakal to co bolo klasicke - priebezne potrubie + brzdovy valec...

+2 a trochu sa mi nepaci zobrazovanie rychlomeru MIREL - vysvietene cervene led na rychlost 40 /okolo stupnice/ tak budto to spriahnut s opakovacom, nech vysvecuje tolko, kolko pise opakovac cislom /to snad nie je taky problem/, alebo aspon 160 /zelena/, 120 /zlta/, 40 /medzikruzie/ a 0 /stoj/, alebo tam nechat na pevno 160

jeffer: tlakomery na tejto jedinej mašine pracujú tak jak majú. Na ľavom je červená tlak v hlavnom vzduchojeme, čierna tlak v priebežnom potrubí. Na pravom je červená tlak v brzdových valcoch a čierna tlak v prevodníku tlak-napätie. Na ostatných loko je aj na pravom budíku červená tlak v pr.potrubí, čo je blbosť.
Čo sa týka rýchlomera, to máš pravdu, snažil som sa to raz urobiť na našej 263, ale bolo to škaredé skrz rozlíšenie, tak som to nechal tak.

Roman napsal:
Ááááá , už je to tady. ......Použij rozšířenou diagnostiku pod klávesou F5 a sleduj průběh tažné síly.....

Ale aby to nebolo tak, že čísla (klávesa F5) mi sedia s grafom, ale správanie 350-ky v MSTS je ako Pikovláčik. Ale to už musia povedať tí ktorí s tým jazdia. Dôležitejšie je mať skutočné správanie lokomotívy, ako čísla pod F5.

Tak s tou tažnou sílou jste mi to teda dali...samozřejmě se omlouvám za neznalost....Jinak samozřejmě vím, že cab pro 150 neexistuje a používá se 350-tkový. Jen mi šlo o to, že když je v souboru cvf odkaz na 150-front atd. leckterý uživatel, který si to neumí přepsat by pak zas brečel do polštáře, že "nelze nahrát pohled z kabiny"...

Páni, klobúk dolu pred vašou snahou a vykonanou prácou. Previezol som sa s novým cab a ako bolo tu už na fóre napísané, ani párom volov ( alebo niečo v takom slova zmysle ) ma nikto nedostane späť k predchádzajúcemu cabu. Moje nadšenie po rozbehnutí sa zo súpravou a sledovaní postupného zadávania stupňov bolo o to väčšie, že nakoľko som momentálne v rušňovodiskom kurze, simulátor sa čiastočne používa ako učebná pomôcka ( čo je v podstate podľa mňa aj vyjadrenie určitého zadosťučinenia- aj keĎ to asi nie je ten správny výraz - pre niektorých modelárov a programátorov). Onedlho ( tak cca za 2 týždne ) začneme preberať radu 350. Po zhliadnutí prvého cabu povbedal školiaci, že z toho sa moc urobiť nedá. Verím tomu, že po zhliadnutí tohoto nového, bude simulátor opäť "žiariť " na kurze Je jasné, že nič nie je dokonalé,ale vy sa sa tu snažíte aby to bol.
Páni...ešte raz, klobúk dolu

Naposled editoval moderátor:
Jiří napsal:
Moc se mi líbí nové ovládání,ale jelikož jsem v reálu nikdy neřídil tuto lokomotívu,chci se zeptat,co je to za funkce,nebo-li ukazatel,která vznikla updatováním cabu ? Viz obrázek
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://msts-forum.ic.cz/msts/Screenshots/cab350.jpg

Ide v podstate o zobrazenie zaradeného výkonového stupňa v hornom riadku a spodná číslica signalizuje a teda zobrazuje zaradenie shuntovacieho stupňa

Jacek napsal:
Bobe_57, kolikrát to ještě mám psát?:
po milionpáté - u Dejvových zvuků tento problém není, protože zvuk kompresoru je nastaven na odbrždění a následné zastavení. Neodpovídá to realitě,
u mých zvuků se zvuk spouští zároveň s "kompresorem" (ručičkami), ale ty dvě zmíněné hodnoty MUSÍ být stejné, jinak to hraje dokola. Kompresor se chová jako ve skutečnosti, tj. začne foukat při poklesu tlaku, ať už mašina stojí nebo jede.
Kompresor pumpuje se spuštěnými sběrači ( i při obou tlacích 73 ).
Pokud si do eng zadám jako výchozí hodnotu sběrač dole, tak běží ventilátory.
Po zvednutí a spuštění se sice vypnou, ale po chvilce se zase samy rozeběhnou i při stažené ploutvi.
Které odpovídají realitě ?

Len pre zaujímavosť som si porovnal vlastnosti novej vyladenej 350 s mojou 350-kou. Kým ja používam tabuľkové hodnoty Power 4000kW - MaxForce a MaxContinualForce 210kN a Current 715A. Stiahnutá 350 má hodnoty Power 4000kW - MaxForce a MaxContinualForce 1200kN a Current 6000A. Samozrejme sú tam aj iné drobné odchýlky.
Nemám k dispozícii žiadny graf trakčnej charakteristiky ako sa 350 správa v skutočnosti. Porovnal som si preto aké rozbehové vlastnosti má moja 350 a nová 350. Urobil som si testovaciu súpravu pre jednu aj druhú 350+14xAeer (čo je cca taký lepší rýchlik). Toto som nameral:
-vzdialenosť je od štartu v nulovej rýchlosti
1. Vo vzdialenosti 50m vyladená 350 má rýchlosť 13,9km/h moja 16,5km/h
2. Vo vzdialenosti 100m vyladená 350 má rýchlosť 19,2km/h moja 23,7km/h
3. Vo vzdialenosti 200m vyladená 350 má rýchlosť 27,7km/h moja 34,4km/h
4. Vo vzdialenosti 1000m vyladená 350 má rýchlosť 61,3km/h moja 71,5km/h
5. Vo vzdialenosti 3000m vyladená 350 má rýchlosť 104,5km/h moja 113,2km/h
6. Vo vzdialenosti 5000m vyladená 350 má rýchlosť 126,8km/h moja 129,8km/h

Tak ma prekvapilo, že moja 350 lepšie ťahá ako 350 s niekoľkonásobne vyššou ťažnou silou.

Back
Nahoře